Alice Hart

De kookboeken van Alice Hart tonen haar levendige recepten, gebaseerd op gezonde producten en praktische, seizoensgebonden gerechten. Ze hanteert een evenwichtige benadering van koken, gebruikt zoveel mogelijk volkoren producten en focust zich vaak op groenten als hoofdrolspelers - haar laatste twee boeken waren vegetarisch - maar ze vergeet nooit het plezier van een uitstekende cake. Alice Hart is culinair auteur en schrijft ook voor enkele prestigieuze Amerikaanse tijdschriften en kranten. Haar bekendste kookboek is Vegalicious.

alle kookboeken van Alice Hart - website Alice Hart

Kookboeken van deze auteur

1
2014
9,2 sterren

Dit kookboek staat in vegetarische kookboeken  

Vegalicious - 141 vegetarische feel-good recepten

Een steeds grotere groep mensen eet enkele dagen per week geen vlees. Dit  vegetarische kookboek van Alice Hart staat bomvol overheerlijke recepten voor die dagen zonder vlees. Treed in de voetsporen van o.a. Plato, Ghandi, Claudia Schiffer en Stella McCartney door heerlijk en gezond te eten zonder vlees. Snelle en makkelijke recepten, feestelijke gerechten, brunches, unieke ovengerechten, maaltijdsalades enz. Een echt lifestyle kookboek: heerlijke gerechten, sfeervolle fotografie, grappige illustraties en een trendy vormgeving.

In vergelijking met andere vegetarische kookboeken zou je het kookboek Vegalicious - 141 vegetarische feel-good recepten kunnen omschrijven als 'het echte werk'. Voor wie niet vertrouwd is met vegetarisch koken, zal het de indruk wekken, zeer ver te gaan. 'Beginners' denken vaak dat 'vegetarisch' neerkomt op het vervangen van vlees door een andere eiwitbron, maar dat is niet juist; wie werkelijk vegetarisch wil eten moet zijn hele patroon veranderen. Daarvan getuigen de recepten in dit boek. Achterin zijn enkele basisrecepten van sauzen opgenomen evenals enkele menusuggesties. Kortom dit is geen kookboek voor beginners! Ondertussen is ook de opvolger Het nieuwe Vegalicious uitgekomen in 2016.

Vegalicious wordt door veel mensen die het kookboek gekocht hebben veelzijdig genoemd, en zeker niet alleen voor vegetariërs. Er wordt gezegd dat de recepten makkelijk te bereiden zijn en erg lekker. Het kookboek is zeker ook niet alleen voor gevorderde vegetariërs, ook beginnende vegetariërs kunnen er hun voordeel mee doen. Als er een nadeel van het kookboek wordt genoemd is dat je vaak wel op zoek moet naar de juiste ingrediënten, maar dat het wel de moeite loont om dit te doen.

koop 'Vegalicious' - alle kookboeken van Alice Heart

2
2016
9,1 sterren

Dit kookboek staat in vegetarische kookboeken  

Het nieuwe Vegalicious - De feelgoodfood-bijbel met meer dan 200 heerlijke vegetarische recepten

Het nieuwe Vegalicious van de Britse chef-kok Alice Hart was genomineerd voor Kookboek van het Jaar 2016. De jury over Het nieuwe vegalicious: 'Het onderwerp van dit boek is echt van deze tijd. Toch is het boek niet te belerend over gezondheid en over wat je wel en niet mag eten. De recepten zitten goed in elkaar en zijn vaak heel origineel. De foto’s en styling zijn aantrekkelijk. Het woord foodbijbel op de cover zegt het al: dit is een dik boek met heel veel recepten. Je zou er zo vegetariër van worden.'

Het nieuwe Vegalicious - De feelgoodfood-bijbel met meer dan 200 heerlijke vegetarische recepten is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200 vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!

Het nieuwe Vegalicious is weer een bijbel voor de vegetarische kok. De indeling van het kookboek is weer handig, met recepten gesorteerd in thematische hoofdstukken als snel, goedkoop, feestelijk, etc. Er zitten veel verrassende combinaties in, en soms wat onhandige ingrediënten, maar eigenlijk altijd lekker. waar het boek echt in schittert is het aanbieden van frecepten die je nergens anders vindt. Het is echt origineel, en dat is niet zo bij ieder vegetarisch kookboek. Dit boek bevat zowel eenvoudige maaltijden voor doordeweeks als meer ingewikkelde recepten uit diverse landen. Pasta, mechouia, smokey burgers, budget, makkelijk of voor grotere gezelschappen: er is voor ieder moment een geschikt recept. En bij alles staan weer erg mooie foto's wat aanzet tot zelf koken.

koop 'Het nieuwe Vegalicious'

tags:
3
2022
9,0 sterren

Dit kookboek staat in kookboeken 2022   vegetarische kookboeken  

vegetarisch kookboek Alice Hart - Het grote groenteboek

De vraag naar gezonde en heerlijke vegetarische recepten blijft toenemen nu we weten dat het eten van meer groenten niet alleen goed is voor onze gezondheid, maar ook voor onze planeet. In haar nieuwe boek Het grote groenteboek deelt bestsellerauteur Alice Hart meer dan 80 recepten met groenten in de hoofdrol: eenvoudige recepten voor hobbykoks, die groots zijn van smaak. Met tips voor de voorbereiding, inclusief een overzicht van welke groenten bij welk seizoen horen, de beste manier om te winkelen zodat er niets verloren gaat én suggesties voor ingeblikte, gefermenteerde of ingevroren alternatieven.

De andere vegetarische kookboeken van Alice Hart zoals Vegalicious staan er om bekend dat ze niet zo eenvoudig zijn als beginnende kok maar ditmaal is dat anders. Ook beginnende koks kunnen met dit kookboek over groenten aan de slag en je kan tegelijk je algemene kennis over groenten en voeding in het algemeen bijschaven. Lekker én leerrijk vegetarisch dus.

koop Het grote groenteboek - alle kookboeken van Alice Hart

tags: