airfryer

Een heteluchtfriteuse of airfryer is in wezen een versterkte convectieoven op het aanrecht - hij bakt je eten niet echt. (Houd er echter rekening mee dat er een verschil is tussen luchtfrituren en bakken.) Gepatenteerd door Philips Electronics Company, beweert het kleine apparaat de resultaten van frituren na te bootsen met niets meer dan hete lucht en weinig of geen olie. Er is van alles dat je met de airfryer kunt bakken, van bevroren kippenvleugels en zelfgemaakte frietjes tot geroosterde groenten en versgebakken koekjes. Het bovenste gedeelte van een heteluchtfriteuse bevat een verwarmingsmechanisme en een ventilator. Je plaatst het eten in een frituurmand en als je hem aanzet, stroomt hete lucht naar beneden en rond het eten. Deze snelle circulatie maakt het voedsel krokant, net als bij frituren, maar dan zonder de olie.

Enkele van de betere kookboeken voor de airfryer

kookboeken airfryer

Masterclass - Airfryer

8,8 sterren
2023

Dit kookboek staat in beste kookboeken 2023  

Masterclass - Airfryer

In Masterclass Airfryer laat Bas Robben met meer dan 60 recepten zien hoe je naast knapperige friet nog veel meer gerechten met je airfryer kunt maken. Geniet van traditionele frituursnacks en ontdek diverse borrelhapjes. Het resultaat is krokant, licht en vetvrij. Gebruik je airfryer naast frituurpan ook als oven of grill en bak je eigen brood, taart en quiche. Van snelle tussendoortjes tot volwaardige gerechten en desserts.

Een gloednieuw kookboek van 2023 dus waarin je leert werken met de airfryer.

koop Masterclass - Airfryer - alle kookboeken van Bas Robben

tags: 

Fast Food, de Airfryer editie

8,9 sterren
2023

Dit kookboek staat in beste kookboeken 2023   populaire kookboeken  

Fast Food, de Airfryer editie

60 snelle recepten voor de Airfryer

Fast Food, de Airfryer-editie bundelt 60 snelle recepten uit de populaire Fast Food-reeks voor de Airfryer XL en XXL. De Airfryer, of heteluchtfriteuse, is een toestel dat je leven veel makkelijker zal maken en bovendien perfect past in een gezonde levensstijl. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, frituurt het veelzijdige toestel niet alleen, maar kan je er ook mee grillen, bakken en braden. En dat alles veel sneller dan een oven. Het is dan ook een perfecte match met de snelle recepten van Sandra Bekkari. Heerlijk amandelgebak, een groenterijke soep of smeuïge quiche, alles is klaar in een handomdraai. Dankzij dit boek kent de Airfryer geen geheimen meer voor jou. Geniet van een selectie van Sandra's populairste gerechten!

koop Fast Food, de Airfryer editie - alle kookboeken van Sandra Bekkari

tags: 
Abonneren op RSS - airfryer