Andere populaire kookboeken

In deze rubriek op Bestekookboeken.com vind je boeken die ook interessant zijn als kookboek maar die niet tot de klassieke kookboeken behoren die je kan vinden in de rubriek top tien van de beste kookboeken van nu. Toch horen ze bij de populairste en best verkochte kookboeken van het moment. Het kan bijvoorbeeld gaan om een boek dat je helpt met het kweken van je eigen groenten en dat daarnaast ook nog eens recepten geeft, zoals het boek 'Het goeie leven - goesting is het begin van alles' van Wim Lybaert. Of kookboeken voor de barbeque, boeken om te leren bakken of om snel lekkere snacks voor tussendoor te maken. Inspirerende kookboeken dus om direct mee aan de slag te gaan. Ben je op zoek naar de nieuwste kookboeken, neem dan eens een kijkje bij de beste kookboeken van 2018. Zoek je gezonde en lekkere recepten om af te vallen, kijk dan eens in onze rubriek beste kookboeken om gezond af te vallen.

Een top 10 van populaire kookboeken

1
Het goeie leven - goesting is het begin van alles

Wim Lybaert maakt programma's voor de Vlaamse televisie en is gespecialiseerd in lifestyle-programma's, vooral over tuinbouw en groenteteelt. Hij startte zijn televisie carrière bij Man Bijt Hond maar begon al snel daarna met televisie te maken over zijn passie tuinbouw en met name de aanleg van moestuintjes. In 2015-2016 had hij een vaste rubriek in het kookprogramma van Jeroen Meus, en ook in zijn eigen programma Het goeie leven kwam koken meer centraal te staan omdat de kandidaten die hun eigen moestuintje maakten in dat programma ook gerechten moesten maken met de opbrengst van die moestuin. Het nieuwste boek van Wim Lybaert is Moestuinplanner 2017 waarin je dag op dag je moestuinactiviteiten kunt bijhouden.

In Het goeie leven - goesting is het begin van alles legt Wim Lybaert een moestuin aan in de prachtige kloostertuin van de Oude Abdij in Drongen. Hij kweekt er ook drie biggen en een dozijn kippen, en doet dat alles heel bewust – van grond tot mond. Of ‘het goeie leven’ in de breedste zin van het woord. Voor Wim Lybaert begint goed leven bij goed eten, en daar hoort voor hem bij elke hap die hij verorbert een sterk verhaal bij. Waar is het voedsel gekweekt? Met hoeveel passie en liefde? Goed leven is leven met goesting, vol bewondering voor waar ons dagelijks eten vandaan komt, en met ontzag voor de maker én de natuur. In dit prachtige boek gaat het dus vooral over de moestuin maar krijg je ook een aantal lekkere recepten om zelf te maken.

koop Het goeie leven - goesting is het begin van alles - bekijk alle boeken van Wim Lybaert

2
Openhartig over eten - gesprekken van Pascale Naessens met haar lezers

Pascale Naessens was oorspronkelijk vooral bekend door haar werk bij het Vlaamse VTM als omroepster en presentatrice van verschillende televisie programma's. Nu is ze natuurlijk nog meer bekend voor haar erg succesrijke kookboeken waar de nadruk vooral ligt op lekkere maar tegelijk gezonde voeding. Daarnaast schrijft ze ook columns en reportages voor verschillende magazines en geeft ze veel kookpresentaties en lezingen over gezonde voeding. Haar laatste is geen echt kookboek, al gaat het natuurlijk wel over eten, over gezond eten uiteraard.

In Openhartig over eten - gesprekken van Pascale Naessens met haar lezers spreekt Pascale Naessens openhartig met haar lezers over voeding. Eten volgens Pascale Naessens is veel meer dan een modegril, het is geen dieet, geen hype, maar een levenswijze. Veel mensen die op haar manier eten hebben er baat bij. Ze voelen zich fitter, energieker, ze vallen af, ze overwinnen hun eetverslaving, ze herwinnen hun kracht en gezondheid. En veel mensen willen hun ervaring delen met anderen. Iedere dag krijgt Pascale tal van reacties over wat voeding met hen doet. Soms zijn het ontroerende verhalen, soms schrijnend, vaak heel optimistisch en verhelderend. Omdat die waardevolle getuigenissen haar telkens weer beroeren en omdat ze zelf ook veel leert uit die persoonlijke verhalen ging Pascale met haar lezers praten. Het werden lange, diepgaande en openhartige gesprekken over voeding. Een waardevolle aanvulling bij haar kookboeken. Bovendien biedt dit bemoedigende boek een gevarieerd beeld van wat voeding betekent voor de gezondheid maar ook voor het genot en de levenskwaliteit van de moderne mens. 

koop 'Openhartig over eten' - alle kookboeken van Pascale Naessens

3
Het slimmedarmendieet

Je darmen bevatten miljoenen neuronen en zijn verbazingwekkend slim. Ze worden ook wel "ons tweede brein' genoemd. Ze zijn ook de thuisbasis van 1 à 2 kilo microbioom, een leger van microben die je humeur, je gewicht en je immuunsysteem beïnvloeden. Dr. Michael Mosley neemt ons mee op een onthullende reis door de darmen. Hij laat zien hoe junkfood en overmatig gebruik van antibiotica veel "goede' darmbacteriën hebben weggevaagd, wat heeft geleid tot allergieën, voedselintoleranties en obesitas.

Er bestaat voedsel dat goed is voor je darmflora, maar van slechts zeer weinig producten is de positieve werking wetenschappelijk bewezen. Van prebiotica en probiotica tot gefermenteerde voedingsmiddelen en supplementen: Michael Mosley legt uit welke nuttig zijn en welke niet. 'Het slimmedarmendieet' bevat vele recepten, menuplannen, checklists en tips: alles wat je nodig hebt om je eetgewoontes aan te passen en je darmen gezonder te maken.

koop Het slimmedarmendieet

4
Het lekkerste van Guus en Dick

Dick Middelweerd is een Nederlandse topchef en Guus Meeuwis een bekende popzanger en enthousiaste thuiskok. Samen brachten zij het kookboek Het lekkerste van Guus en Dick uit waarin je voor meer dan 70 recepten telkens een variant vindt 1 van Guus die makkelijker is te maken en goed is voor het eten van elke dag én 1 een variant van beroepskok Dick, voor als je net wat meer tijd hebt in de keuken of een keer een echte uitgebreide feestmaaltijd wil voorschotelen aan familie of vrienden. De recepten zijn makkelijk uit tevoeren en voldoende uitgeschreven. 

Het lekkerste van Guus en Dick bestaat uit acht hoofdstukken met als thema's Soep & salade, Vlees, Saus, Vis, Snacks, Mayonaise, Zoet, en Ontbijt. het boek begint met een kleine inleiding met tips, trucs en een oerzicht van wat je nodig hebt om te beginnen. Verder zijn er intermezzo's met persoonlijke verhalen en opmerkingen waardoor het toch een ander kookboek wordt dan de meeste kookboeken en een meer persoonlijke toets krijgt.

koop 'Het lekkerste van Guus en Dick' - meer artikelen van Guus Meeuwis

5
Populaire kookboeken: Soepbijbel

De Vlaamse Heleen Timmermans, eigenares van de veelgeprezen soepbar Zuppa, verzorgt het deel 'Soep' in de reeks culinaire bijbelboeken. In ruim 130 recepten laat zij zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is voor elke dag. Van klassiekers als tomatensoep, snert, bouillabaisse en gazpacho tot originele, moderne recepten als witloof-kastanjesoep, Japanse misosoep, romige Parmezaansoep en mediterrane amandel-saffraansoep.

Aan de hand van duidelijke instructies en stap-voor-stapfotografie leer je in Soepbijbel - Van gazpacho en bouillon tot maaltijdsoep alle technieken die komen kijken bij het maken van de allerlekkerste soep, zoals bouillon trekken, roux kloppen en consommé maken. Ontdek hoe je een soep extra speciaal kunt maken met behulp van garnituren en maak de maaltijd compleet met een van de overheerlijke broodrecepten en smeersels. Ook verkrijgbaar als e-book voor een sterk lagere prijs.

koop Soepbijbel - ebook

6
Het energieke vrouwen voedingskompas

De website van Marjolein Dubbers, energiekevrouwenacademie.nl, wordt maandelijks door meer dan 230.000 bezoekers bezocht. Ook haar wekelijkse nieuwsbrief en e-books worden veelvuldig gelezen door meer dan 62.000 energieke vrouwen. Nu heeft zij ook een kookboek uitgebracht Het energieke vrouwen voedingskompas dat de ultieme gids is voor elke vrouw om inzicht te krijgen in hoe hormonen werken en hoe je zo lang mogelijk vitaal en gezond blijft.

Het energieke vrouwen voedingskompas bevat een schat aan kennis en waardevolle tips. Hoewel ze onzichtbaar zijn hebben hormonen een grote invloed op alles in ons lichaam. Ze bepalen voor een belangrijk deel je gezondheid, je vitaliteit en je humeur. Je hormonen bepalen of je cellulitis hebt of niet, hoe je haren, huid en nagels eruitzien en of je snel last hebt van stress. Voeding heeft daarbij een grote invloed op de vrouwelijke hormoonhuishouding. Door je voeding aan te passen verander je je hormonen. Het energieke vrouwen voedingskompas geeft daarvoor concrete handvatten. Als je begrijpt hoe hormonen werken krijg je de regie over je energie en gezondheid terug, zowel fysiek als mentaal.

koop Het energieke vrouwen voedingskompas

7
Populaire kookboeken: Kookbijbels - Pizzabijbel

van Caprese tot Margherita en van Napolitana tot Quattro Formaggi
In de serie Kookbijbels is nu in 2017 ook een kookboek verschenen over het maken van pizza's. Wil je zelf heerlijke pizza's met een krokante bodem leren maken, dan is dit boek een echte aanrader.

In dit kookboek Kookbijbels - Pizzabijbel van auteur Simon Giaccotto vind je álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot pizzolo. Simon Giaccotto leert je hoe je de perfecte pizzabodem maakt - het belangrijkste onderdeel van de pizza -, vertelt over de geschiedenis van de pizza, het bakken van een pizza en het belang van goede basisingrediënten. In de Pizzabijbel vind je niet alleen klassieke pizza's als pizza Margherita en quattro formaggi, maar ook pizza's met zoete toppings en verschillende platbroden zoals focaccia. Ook beschikbaar als ebook voor een derde van de prijs.

koop 'Kookbijbels - Pizzabijbel' - ebook

8
Het voedselzandloper kookboek

Arts Kris Verburgh bewees reeds met De voedselzandloper dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes. Nog nooit werd zo duidelijk uitgelegd dat wat we eten bepaalt hoe snel we verouderen. De voedselzandloper schotelt ons nieuwe voedingsgewoontes voor die gezond zijn én levensverlengend kunnen werken. Dat dit gezonde eetpatroon bovendien zal leiden tot gewichtsverlies is een aangename bijwerking!

Na de theorie bieden Kris Verburgh en Pauline Weuring ons nu een mooie praktische invulling van De voedselzandloper met Het voedselzandloper kookboek. Weuring ontwikkelde heerlijke, creatieve doch laagdrempelige recepten voor ontbijt, tussendoortjes, lunches, voorgerechten, avondmalen, toetjes en dranken, naar de inzichten van De voedselzandloper. Verburgh geeft ons hierbij in zijn gebruikelijke heldere en toegankelijke stijl interessante uitleg en duidelijke tips om het verouderingsproces af te remmen.

koop 'Het voedselzandloper kookboek'

Outlet
9
Beste barbeque kookboek: Smokey goodness

Smokey Goodness is het BBQ-kookboek van wereldkampioen Barbecue, Jord Althuizen. Met Smokey Goodness haal je het beste uit je BBQ. Met alles over (voor)bereidingen en temperatuurbeheersing, gouden tips en inspirerende recepten: van whole hog tot pulled pork en van sushi roll tot kip op een bierblikje. Voor je het weet ben je net zo verslingerd aan de grill, het vuur en de rook als Jord. Get your grill on! 

Smokey goodness - het ultieme BBQ boek  is door de vakjury uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar 2016! Het boek won ook in de categorie beste vormgeving en fotografie.  De jury over Smokey Goodness: 'Het BBQ thema is in dit boek van voor tot achter, op alle vlakken, doorgevoerd. Je ruikt de BBQ bijna. Het is een persoonlijk verhaal en een lekker vet boek met ruige recepten. Althuizen heeft zich werkelijk verdiept in de Amerikaanse barbecuecultuur en belicht die van alle kanten.' Een inspirerend kookboek.

koop 'Smokey goodness - het ultieme BBQ boek'

10
Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken

Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken is alles wat je nodig hebt voor een verantwoorde ontdekkingsreis naar eetbare wilde planten in Nederland en België. Geen echt kookboek dus, al bevat het wel verschillende recepten om de planten die je vindt te gaan bereiden. Ook nog eens in een vrij handzaam formaat. Het past in de zak van je jas dus je kan het meenemen op wandelingen in de natuur. Oorspronkelijk een Duitse uitgave maar vertaald in 2014. Voor wie zin heeft om in de natuur zelf op zoek te gaan naar eetbare planten en met voldoende achtergrondinformatie om dit op een verantwoorde manier te gaan doen.

Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken bevat duidelijke foto's en tekeningen (met beschrijving van de plantkenmerken) om de planten te herkennen en een beschrijving van waar ze in Nederland en België te vinden zijn. Met ook een uitvoerige beschrijving van de verschillende voedingsstoffen die de planten bevatten zodat je weet wat je eet. Het boek beschrijft ook welk deel van de plant je op welk moment kan eten en hoe je ze kan gebruiken in je eigen recepten en welke geneeskrachtige werking de planten bevatten. Met voor de veiligheid ook een beschrijving van giftige planten die niet mogen verward worden met de eetbare planten in het boek. Een buitenbeentje hier in deze lijst van kookboeken, maar een aanrader voor mensen die zich hierdoor aangesproken voelen.

koop 'Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken'

 

11
500 slowcooker recepten

Een slowcooker is een elektrische pan waarin ingrediënten, vaak even aangezet, bij elkaar worden gevoegd om 4 tot 6 uur later als gaar gerecht op tafel te komen. Als u weinig tijd heeft om uitgebreid te koken volstaan een paar minuten in de ochtend om alles in de pan te doen en kruiden toe te voegen. Wanneer u 's avonds thuiskomt komen de heerlijke geuren u al tegemoet. Niet de snelkookpan, maar een slowcooker is de oplossing voor druk bezette (of slimme) mensen die 's avonds toch slow food als hachee of goulash willen eten.

Dit kookboek bevat vijfhonderd recepten opgebouwd uit telkens een basisrecept met vijf variaties oplicht gekleurde pagina's. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met paginagrote kleurenfoto's. De receptuur bevat naast Engelse gerechten ook veel wereldkeukengerechten uit bijvoorbeeld Marokko en India.

koop '500 slowcooker recepten'

12
De Zilveren Lepel

Zeg je Italiaans koken, dan zeg je De Zilveren Lepel. In Italië wordt De Zilveren Lepel al meer dan zestig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Maar dit standaardwerk wordt ook steeds bijgewerkt, zodat zowel beginnende als gevorderde koks ook in het noordelijker deel van Europa echt Italiaans kunnen koken. De nieuwe editie van De Zilveren Lepel telt bijna 1.500 pagina's, met meer dan 2000 authentieke recepten. Uiteraard nog steeds met uitgebreide uitleg over kooktermen en keukengerei en een register waarin gezocht kan worden op ingrediënt, gang en Italiaanse en Nederlandse receptnaam.

De recepten staan per soort zoals sauzen, marinades en boters, groente, vlees en orgaanvlees, kaas enz. Elk hoofdstuk begint met een informatieve inleiding en ook korte informatie bij iedere soort groente, vis, vlees, wild, gebak enz. Bij ingrediënten die hier moeilijk verkrijgbaar zijn, wordt een alternatief genoemd. Elk hoofdstuk heeft een paginabalk met een eigen kleur.

koop De Zilveren Lepel nu met korting

13
De hippe vegetariër

Met De hippe vegetariër geeft Isabel Boerdam je oneindig veel inspiratie om gezond bourgondisch te genieten — zowel thuis als uit. Wie je ook bent en wat voor levensstijl je ook hebt, je vindt een recept dat bij je past met oneindig veel variaties. Met dit boek kan je vegetarisch beginnen te eten op een lekkere, makkelijke én hippe manier.

Isabel Boerdam laat je ook zien dat vegetarisch eten op niveau ook buiten de deur mogelijk is met eigentijdse vegetarische tips door heel Nederland voor het ontbijt, de koffie, de lunch, het aperitief en het avondeten. Laat je verrassen door de hippe vegetariër en ga gezond, bewust en vrolijk door het leven!

koop 'De hippe vegetariër'

Beauty & parfum
14
80 gezonde, trendy recepten met de spiraalsnijder

Denise Smart schrijft naast kookboeken ook recepten voor Engelse merken van levensmiddelen. Ze schreef het populaire Engelstalige boek Spiralize Now! dat nu in het Nederlands vertaald is als 80 gezonde, trendy recepten met de spiraalsnijder.

In 80 gezonde, trendy recepten met de spiraalsnijder speelt de spiraalsnijder, een keukenhulpje dat ons land snel verovert, de hoofdrol. Draai aan de hendel en u krijgt heerlijke, prachtige fruit-en groenteslierten boordevol voedingsstoffen. Van courgetti (courgettespaghetti) tot konoedels (komkommernoedels): het is nu makkelijker dan ooit om een gezonde draai aan uw favoriete maaltijden te geven. Met beduidend minder calorieën dan bijvoorbeeld traditionele pasta's en noedels passen de gerechten uit dit boek perfect op het menu van de bewuste eter. Voordeel van de spiraalsnijdertechniek is dat het de kooktijd verkort, waardoor de voedingsstoffen bewaard blijven. Geschikt voor mensen die koolhydraten in hun voeding willen reduceren, glutenvrij eten of het leuk vinden om gerechten te decoreren. Helder geschreven en niet al te moeilijke recepten of ingrediënten.

koop '80 gezonde, trendy recepten met de spiraalsnijder'

15
Laura's bakery basisbakboek - van ongeschreven bakregels tot de allerlekkerste koekjes & cakes

Laura Kieft is the baking queen van Nederland. Met enkel bloem, eieren, boter en een handvol andere ingrediënten weet zij altijd iets lekkers te maken. Laura Kieft is vooral bekend van het populaire bakblog Laura's Bakery. Ze heeft nu met Laura's bakery basisbakboek haar eerste echte kookboek uitgebracht waarin ze haar beste basisrecepten heeft verzameld. In september van dit jaar komt Laura's tweede bakboek uit: Het Laura’s bakery bakboek, dat nu al kan besteld worden. Met 70 eenvoudige recepten voor allerlei soorten gebak, koekjes, desserts en borrelhapjes. In dit nieuwe bakboek laat ze zien dat je door de verhoudingen van ingrediënten aan te passen, iedere keer weer een compleet andere baksels op tafel kunt zetten. 

In Laura's bakery basisbakboek staat de basis van het bakken centraal. Daarnaast laat ze je zien dat je met eenvoudige variaties oneindig veel verschillende baksels op tafel kunt zetten. Laura geeft je de noodzakelijke basiskennis, handige baktips en andere ongeschreven bakregels zodat je vervolgens echt aan de slag kunt en met het grootste gemak een verrukkelijke vanillecake, smeuïge brownies, chocolate chip pindakaaskoekjes of een tiramisutaart maakt. Met Laura's overheerlijke recepten staat niets je in de weg om de show te stelen met de mooiste en lekkerste baksels uit eigen keuken.

koop Laura's bakery basisbakboek op bol.com

16

Sapje van auteur Rosalynn Campbell bundelt 100 heerlijke sapjesrecepten boordevol groenten, een beetje fruit, wilde planten, zeewieren, paddenstoelen en diverse kruiden en specerijen. Van simpele shotjes tot doeltreffende detoxdrankjes. Voor zowel de beginnende als gevorderde sapjesdrinker. De recepten volgen de seizoenen, kennen elk een unieke smaak en variëren in snelheid en moeilijkheidsgraad; van twee tot wel tien ingrediënten.

In Sapje - 100 gezonde sapjes voor alle seizoenen; je dagelijkse portie groenten & fruit in één heerlijk sapje wordt bij elk sapje duidelijk uitgelegd welke gezondheidsvoordelen het heeft. Daarnaast staat Sapje vol met praktische informatie over detoxkuren, het gebruik van juicers en het mixen van smaken en ingrediënten om je gezondheid te verbeteren en op peil te houden. Sapje is ook verkrijgbaar als ebook voor de helft van de prijs van de hardcover uitgave.

koop Sapje - ebook

17
Het sportkookboek - verbeter je sportprestaties met de juiste voeding

Stephanie Scheirlynck is een diëtiste voor topsporters die gelooft dat je met de juiste eetgewoontes je sportprestaties kan verbeteren. Met haar laatste boek, Het sportkookboek, schreef ze haar meest volledige sportkookboek ooit.

Het sportkookboek bevat een schat aan informatie voor zowel professionele als recreatieve sporters. In het eerste deel wordt uitgelegd wat voeding met je lichaam doet en waarom sporters bepaalde soorten voeding nodig hebben. Het tweede deel vertelt je exact wat je moet eten op rustdagen, rustige en intensieve trainingsdagen, dagen met krachttraining en wedstrijddagen. Je krijgt voor elke dag originele en lekkere recepten. De recepten zijn aangepast aan de bewegingsintensiteit van de dag. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en zo verschillend van samenstelling dat elke sporter wel een smakelijke maaltijd vindt om te bereiden. De ingrediënten zijn daarbij ook makkelijk verkrijgbaar.

koop Het sportkookboek - alle boeken van Stephanie Scheirlynck

18
Deliciously Ella with Friends - Healthy Recipes to Love, Share and Enjoy Together

Opgelet: dit is een Engelstalig kookboek.
In 2011 kreeg Ella Woodward plots een zeldzame ziekte, waardoor zij niet langer dan een paar uur per dag uit bed kon. Omdat medicijnen niet hielpen, veranderde zij haar voedingspatroon: plantaardig, gluten- en suikervrij. Na een paar maanden voelde zij zich een stuk beter. Dit inspireerde haar om nieuwe recepten te ontwikkelen, die zij deelde op haar blog www.deliciouslyella.com, met duizenden online volgers wereldwijd. Een lifestyle was geboren (en Ella is genezen). Zij bracht daarop een erg populiar kookboek uit Deliciously Ella en daarna Elke Dag Deliciously Ella. Nu is er dus in het Engels het lang verwachte derdekookboek uitgekomen.

In Deliciously Ella with Friends - Healthy Recipes to Love, Share and Enjoy Together wil Ella het makkelijk maken voor jou om heerlijk eten klaar te maken vor familie en vrienden. ze wil je het leven makkelijk maken met haar eenvoudige menu's. De nadruk ligt ook nu weer op gezonde voeding die je feestelijk kan klaar maken met eenvoduige recepten. Ook beschikbaar als ebook.

koop 'Deliciously Ella with Friends'   ebook

19
Jamie Oliver's kerstkookboek

Jamie Oliver, de gekbekkende en goedlachse chef uit Engeland staat ook bekend als The Naked Chef uit zijn gelijknamige eerste tv-programma. Na het grote succes van dat eerste televisieoptreden volgden nog meer series en natuurlijk ook kookboeken. Daarnaast opende hij ook verschillende restaurants overal ter wereld. Hij heeft een voorliefde voor de Italiaanse keuken maar focust zich de laatste jaren meer en meer op gezonde voeding, met name voor schoolkinderen. Hij zet zich erg in voor smaakvolle en gezonde maaltijden op school.

Jamie Oliver helpt je met Jamie Oliver's kerstkookboek om deze feestdagen de lekkerste gerechten zónder stress op tafel te zetten. Want wat is er nu fijner dan tijdens het kerstfeest relaxed te kunnen genieten van een heerlijk kerstmenu? Jamies kerstkookboek zal je inspiratiebron én hulplijn zijn deze kerst. Het staat vol heerlijke recepten voor de feestdagen, van echte kerstklassiekers met een Jamie-twist tot vegetarische hoofdgerechten en gezonde traktaties. En natuurlijk ontbreken de recepten voor het kerstontbijt en de desserts niet. Jamies kerstkookboek zorgt ervoor dat je relaxed kunt genieten van de feestdagen! 

koop 'Jamie Oliver's kerstkookboek' - bekijk alle boeken van Jamie Oliver

20
De Moestuin van Mme Zsazsa

Slim tuinieren, ongecompliceerd koken, tijd overhouden om in de zon te zitten tussen de courgettes en de kolen: dat is de filosofie in de Moestuin van Kim Leysen, de vrouw achter de blog Mme Zsazsa. Het begon met een stuk grond, waar Kim Leysen een woonwagen neerzette en een moestuin aanlegde. Terwijl ze zaaigoed bestelde moest ze aan iemand denken. Iemand die zou koken met de oogst. Dorien Knockaert. Elke week die volgde, kwamen Kim, Dorien en fotografe Els Menten samen in de tuin. Om te wroeten en te koken, te kijken en te proeven. Al wat hen beviel, vond zijn weg naar dit boek.

De Moestuin van Mme Zsazsa bevat een volledige handleiding ecologisch moestuinieren met de basis voor beginners en het grondigere werk voor ervaren tuiniers. Het kookboek bevat 75 groentenrecepten en een hele lijst van kooktips waarmee je een leven lang voort kunt.

koop 'De Moestuin van Mme Zsazsa'

21
Food, Health, and Happiness - Oprah Winfrey

Oprah Winfrey is de overbekende Amerikaanse presentatrice van de gelijknamige televisieshow. Zij heeft al een levenslange passie voor eten en lekker koken. In de jaren negentig verscheen Winfrey regelmatig in de sensatiepers in verband met haar jojo-dieet, vandaar ook dat zij nu met dit kookboek Food, Health, and Happiness - 115 On-Point Recipes for Great Meals and a Better Life wil aangeven hoe je op een natuurlijke manier op een stabiel gewicht kan blijven en toch je lekkerste recepten blijven eten.Opgelet: dit boek is een Engelstalige uitgave en is (nog) niet in het Nederlands vertaald.

In Food, Health, and Happiness deelt Oprah Winfrey met de lezer haar strijd met eten en het onder controle houden van haar gewicht. Ze vertelt over hoed ze haar favoriete gerechten heeft leren blijven klaarmaken terwijl ze tegelijk toch haar gewicht onder controle kon houden. Voor het schrijven van dit boek werd ze geholpen door verschillende van de chefs die ook in haar show zijn verschenen zoals Rosie Daley, Art Smith, Mei Lin, Taryn Huebner, en Sonny Sweetman. Het is een erg leuk en persoonlijk kookboek geworden waarin Oprah haar fans uitnodigt om gezond en gelukkig te eten. Een greep uit de recepten: Unfried Chicken of Turkey Chili, Farro With Peas, Asparagus, Pesto and Cured Olives and Chilean Sea Bass with Lemon Fennel Chutney.

koop 'Food, Health, and Happiness'   ebook - alle boeken van Oprah Winfrey