Niki Segnit

Niki Segnit is de bekroonde auteur van The Flavour Thesaurus, Lateral Cooking, en nu The Flavour Thesaurus: More Flavours, gepubliceerd in mei 2023. The Flavour Thesaurus, vertaald in veertien talen, wordt “een meesterwerk” genoemd (Sunday Times), “fantastisch” (Guardian) en “het slimste, origineelste compendium dat ik in jaren ben tegengekomen” (Regina Schrambling). Niki’s columns en recensies zijn verschenen in de Times, de Guardian en de TLS, en ze zendt regelmatig uit voor BBC Radio 4.

alle kookboeken van Niki Segnit - website Niki Segnit - meer op Wikipedia

Kookboeken van deze auteur

1
2018
9,3 sterren

Dit kookboek staat in populaire kookboeken  

Kookbijbel

Het ene recept leidt naar het andere

De Kookbijbel is de langverwachte opvolger van De smaakbijbel: even handig en ingenieus, maar vooral ook net zo'n feest om te lezen als zijn beroemde voorganger.

'De Kookbijbel is een praktisch handboek, bedoeld om creatieve koks hun eigen recepten te helpen ontwikkelen. Het is gebaseerd op een reeks recepten die, als je ze eenmaal doorhebt, vrijwel overal op toepasbaar blijken: op wat er in je koelkast ligt, op wat het seizoen of de markt te bieden heeft, of op waar jij op dat moment zin in hebt. Deze basisrecepten zijn ondergebracht in twaalf verhalen - brood, chocola, custard, etc. - en de overgang van het ene naar het andere recept betekent meestal niet meer dan een enkele aanpassing in de werkwijze of de ingrediënten. Als je bijvoorbeeld het maken van platbrood onder de knie hebt, zijn de overige recepten in dat verhaal - crackers, sodabrood, scones - slechts een kwestie van een simpele aanpassing. Met een beetje mazzel helpen deze basisrecepten je om de kok te worden die ik altijd heb willen zijn: het type dat een kom pakt en een gerecht maakt waarvan de exacte hoeveelheden en ingrediënten elke keer variëren. Kortom, een instinctieve kok.'
Niki Segnit

koop Kookbijbel - alle kookboeken van Niki Segnit

2
2011
9,0 sterren

Dit kookboek staat in populaire kookboeken  

De Smaakbijbel

combinaties, inspiraties en recepten

'Ultieme smaakcombinaties binnen handbereik. Zeldzaam zinnenprikkelend leesvoer.' Janneke Vreugdenhil
'Een voortreffelijke gids voor het combineren van smaken.' The Observer

Heb je je ooit afgevraagd waarom de ene smaak samengaat met de andere? Waarom biet zo goed is met geitenkaas of chili met chocolade? En durf je het aan om citroen en rundvlees te combineren of bosbessen met paddenstoelen?
In de klassieker De smaakbijbel van culinair columnist en smaakexpert Niki Segnit lees je waarom welke smaak zo goed samengaat met de ander. Segnit lepelt 99 populaire ingrediënten op, suggereert klassieke en minder bekende smaakovereenkomsten, ontvouwt 16 smaakthema's in 200 recepten.
De smaakbijbel is een nuttig, boeiend en gewild naslagwerk dat je kookkunsten - of die van degene die de feestmaanden in de keuken staat - onmetelijk zal verbeteren.

'Nieuwe culinaire vergezichten, een bron van smaakinspiratie!' Onno Kleyn
'Een bedrieglijk eenvoudig meesterwerkje.' The Sunday Times

koop De Smaakbijbel - alle kookboeken van Niki Segnit

3
2023
9,0 sterren

Dit kookboek staat in beste kookboek 2023   vegetarisch kookboek  

De groene smaakbijbel - kookboeken 2023

500 vegetarische ingrediënten, 800 verrassende combinaties

'Het combineren van ingrediënten is niet eenvoudig en Niki Segnit is absoluut de regerend kampioen.' -Yotam Ottolenghi

De vegetarische opvolger van bestseller 'De smaakbijbel'

De smaakbijbel van Niki Segnit is niet weg te denken uit de keuken van de gemiddelde thuiskok. Van Segnits bestseller zijn inmiddels dan ook ruim 35.000 exemplaren verkocht. Nu is er een vegetarische opvolger.
De groene smaakbijbel bespreekt 90 smaken, van boerenkool tot cashew en van granaatappel tot pistache. Elke smaak wordt gekoppeld aan complementerende andere smaken. Van klassieke combinaties, zoals honing en yoghurt, tot eigentijdse, zoals kurkuma en gember of zwarte bonen en avocado. In meer dan 500 lemma's worden smaakverhalen, proefnotities en recepten gecombineerd om de essentie van elk ingrediënt levendig te beschrijven. De groene smaakbijbel verwijst af en toe naar vleesgerechten maar is in de kern vegetarisch. Een onmisbare nieuwe klassieker in elke keuken van nu.

koop De groene smaakbijbel - alle kookboeken van Niki Segnit