Jord Althuizen

Jord Althuizen is een voormalig chef-kok, restaurant eigenaar en culinair eindredacteur maar omschrijft zichzelf nu als een pyro-culinair avonturier. In 2010 startte hij Smokey Goodness op, met als missie Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van koken op echt vuur. Intussen is Smokey Goodness uitgegroeid tot een internationale bedrijf. BBQ-boeken, food festivals, catering,.., alles komt aan bod. Jord is mede-eigenaar is van BBQ-restaurants Black Smoke Rotterdam, Black Smoke Antwerpen en van de BBQ food outlets in Den Haag & Amsterdam. Bij het gewone publiek is Jord vooral bekend omwille van zijn bekende reeks Smokey Goodness barbecue kookboeken.

alle barbecue boeken van Jord Althuizen - website Jord Althuizen

Kookboeken van deze auteur

1
2016
9,2 sterren

Dit kookboek staat in BBQ kookboeken   populaire kookboeken  

Beste barbeque kookboek: Smokey goodness

Smokey Goodness is het BBQ-kookboek van wereldkampioen Barbecue, Jord Althuizen. Met Smokey Goodness haal je het beste uit je BBQ. Met alles over (voor)bereidingen en temperatuurbeheersing, gouden tips en inspirerende recepten: van whole hog tot pulled pork en van sushi roll tot kip op een bierblikje. Voor je het weet ben je net zo verslingerd aan de grill, het vuur en de rook als Jord. Get your grill on! 

Smokey goodness - het ultieme BBQ boek  is door de vakjury uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar 2016! Het boek won ook in de categorie beste vormgeving en fotografie.  De jury over Smokey Goodness: 'Het BBQ thema is in dit boek van voor tot achter, op alle vlakken, doorgevoerd. Je ruikt de BBQ bijna. Het is een persoonlijk verhaal en een lekker vet boek met ruige recepten. Althuizen heeft zich werkelijk verdiept in de Amerikaanse barbecuecultuur en belicht die van alle kanten.' Een inspirerend kookboek.

koop 'Smokey goodness - het ultieme BBQ boek'

tags:
2
2017
9,1 sterren

Dit kookboek staat in BBQ kookboeken  

kookboek: Smokey goodness 2 het next level BBQ boek

Voor zijn eerste barbecue kookboek Smokey goodness - het ultieme BBQ boek won wereldkampioen Barbecue Jord Althuizen de prijs van Kookboek van het Jaar 2016. Het was het ultieme barbecue kookboek met alles over (voor)bereidingen en temperatuurbeheersing, gouden tips en inspirerende recepten.

In zijn nieuwste barbecue kookboek Smokey goodness 2 het next level BBQ boek, gaat Jord Althuizen op zoek naar de allerlekkerste BBQ-recepten en smeulende verhalen wereldwijd. De stoere, rokerige recepten zijn fingerlickin' good, van Zuid-Afrikaanse braai tot Argentijnse asado. Het is een prachtig en ruige barbecue kookboek geworden dat je zelf zin geeft om de barbecue in gang te steken.

koop 'kookboek Smokey goodness 2 het next level BBQ boek'Smokey goodness 1

3
2020
9,1 sterren

Dit kookboek staat in BBQ kookboeken  

Smokey Goodness - Burgers & BBQ Bites

Jord Althuizen's nieuwste BBQ-boek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites, met barbecuerecepten voor iedereen, voor fans van BBQ USA-style en Smokey Goodness. Back to the USA we go! In Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites neemt pyro-culinair avonturier Jord Althuizen je mee naar de States. Want soms heb je simpelweg geen tijd voor het echte BBQ werk, en wil je something hot & fast. En waar kunnen ze dat nu beter dan in de USA?

In dit BBQ-avontuur neemt Jord je mee van de deli's van New York tot aan de foodtrucks in Portland: op zoek naar a full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time. Denk big-bigger-biggest BBQ sandwiches, de allerhotste BBQ taco's of spicy BBQ snacks-on- a-stick. We want it all, and we want it now!

Smokey Goodness - Burgers & BBQ Bites is een nieuw op thema's gebaseerd barbecue kookboek in de lijn van Jord Althuizen. De foto's, verhalen én recepten doen je watertanden. Met een minder lange voorbereidingstijd dan in zijn andere boeken. Het boek is een kleiner formaat dan de andere kookboeken van Jord wat misschien spijtig is.

koop Smokey Goodness - Burgers & BBQ Bites - alle barbeque kookboeken van Jord Althuizen

tags:
4
2019
9,0 sterren

Dit kookboek staat in BBQ kookboeken  

Smokey Goodness No Worries BBQ

In Smokey Goodness No Worries BBQ van BBQ-held Jord Althuizen ontdek je deze zomer de laid-back Aussie approach tot barbecueën. Dit nieuwe Smokey Goodness-avontuur bevat all time favourites als ribs en burgers, voor wie op zoek is naar een easy summer BBQ, maar ook vol echte BBQ-avonturen. Want in geen land zijn ze gekker op barbecueën dan Down Under. Dus, ook benieuwd waar die roo bar nu echt voor dient? Of nieuwsgierig naar een croc steak Dundee style? Hier vind je het antwoord op al je BBQ-vragen!

Jord Althuizen is de boss van de BBQ. Hij laat Nederland en België als eerste kennismaken met authentieke BBQ door zijn bedrijf Smokey Goodness en de restaurants Black Smoke en The Rough Kitchen. Hij weet met zijn Smokey Goodness-bestsellers meer mensen te inspireren om beter te barbecueën.

Smokey Goodness No Worries BBQ is weer een mooie additie in de barbecue kookboeken van Jord Althuizen. Recepten die eigenlijk alleen maar kunnen slagen! Heerlijke, ook kleinere, gerechten die snel(ler) klaar zijn. Mooi boek met mooie foto’s! Heel veel verschillende en originele recepten voor op de BBQ. Het is niet alleen vlees,maar ook drinken en salades die er heerlijk bij passen! Fantastisch voor de echt BBQ liefhebber!

koop 'Smokey Goodness No Worries BBQ' - alle kookboeken van Jord Althuizen

5
2022
8,9 sterren

Dit kookboek staat in kookboeken 2022   BBQ kookboeken  

Smokey Goodness Brand New BBQ

Oude tradities en nieuwe smaken

Ontdek met deze nieuwe, absolute BBQ classic van Jord Althuizen, ‘Smokey Goodness Brand New BBQ’, het BBQ’en USA-style

In dit nieuwste boek van Jord Althuizen neemt hij je mee naar de USA, de bakermat van de Smokey Goodness style barbecueën. Hij laat in zijn boek zien hoe je met oude technieken nieuwe smaken kan creëren. We gaan back to basic maar blijven verrassen. Jord geeft in dit boek veel tips, leert nieuwe technieken en uiteraard geeft hij tientallen lekkere recepten. Van briskets, spare-ribs en pulled pork tot burgers en tex mex. Waar zet jij je tanden in?

Een terugkeer naar de barbecue USA style blijkbaar. Dit nieuwe Smokey Goodness barbecue kookboek lijkt ons ideaal om deze serie te ontdekken of aan te vullen als je een echte fan bent. Al kan het voor mensen die nieuw zijn ook een idee zijn om het eerste Smokey Goodness boek uit de serie aan te schaffen. Dat eerste boek van de serie blijft veruit de grootste bestseller en terecht naar onze mening. Een echte aanrader voor alle liefhebbers van de barbecue.

koop Smokey Goodness Brand New BBQ - alle boeken in de Smokey Goodness serie

6
2018
8,9 sterren

Dit kookboek staat in BBQ kookboeken  

Smokey Goodness 3

Het Bigger, Better BBQ Boek
Voor zijn eerste barbecue kookboek Smokey goodness - het ultieme BBQ boek won wereldkampioen Barbecue Jord Althuizen de prijs van Kookboek van het Jaar 2016. Het was het ultieme barbecue kookboek met alles over (voor)bereidingen en temperatuurbeheersing, gouden tips en inspirerende recepten. In zijn tweede bbq kookboek Smokey goodness 2 ging Jord op zoek naar de allerlekkerste recepten en smeulende verhalen wereldwijd.

Smokey Goodness 3: het Bigger, Better BBQ-boek is het nieuwste kookboek van barbecue-held Jord Althuizen. Dit is het echte barbecuewerk: stoer, slow en avontuurlijk. Met nieuwe flavours voor jouw favoriete Big Five op de barbecue: beef, pork, chicken, fish en... desserts. Ontdek dit keer de Zuid-Afrikaanse braai. Voor alle achtertuin avonturiers. Burning hot!

Smokey Goodness 3 is een heerlijk boek om te lezen over de Zuid-Afrikaanse Braai cultuur met tal van heerlijke recepten. De passie voor deze kookcultuur is prachtig in beeld gebracht en verwoord. Een absolute aanrader. Het boek is wel eerder voor de ervaren bbqer. Weer erg fraaie foto's in het boek en leuke recepten om zelf te proberen.

koop Smokey Goodness 3 - alle kookboeken van Jord Althuizen

7
2020
8,8 sterren

Dit kookboek staat in BBQ kookboeken  

Smokey Goodness BBQ Feast on Fire

Van bestseller Smokey Goodness is er nu BBQ Feast on Fire: hét BBQ-boek voor party's en feesten. Kerst, koningsdag, of zomaar in de zomer: invite your friends & get your grill on!

In Smokey Goodness BBQ Feast on Fire biedt Jord Althuizen je complete BBQ-menu's. Van Fancy Fire en Veggy Feast tot Smokey Italian en Yankee Classic, alles voor a day to impress. Plus Smokey Showpieces, voor wie gaat voor één all-out Smokey gerecht, en ideeën voor brunch en borrelbites. Met dit keer een rondje Nederlandse local heroes van Smokey Goodness. Dus: zomer of winter, Kerstmis of Pasen, voor een groot gezelschap of voor twee: als het feest is, dan gaat de BBQ aan.

Smokey Goodness BBQ Feast on Fire is een geweldige aanvulling op de Smokey Goodness BBQ boekenreeks. Het boek biedt naast verrassende gerechten boeiende verhalen. De schrijfstijl is daarbij nog eens erg vermakelijk. Voor mensen die nieuw zijn bij de boekenreeks is dit een echte aanrader, voor de anderen is het boek soms een herhaling.

koop Smokey Goodness BBQ Feast on Fire - bij Amazon.nlalle kookboeken van Jord Althuizen

8
2023
8,8 sterren

Dit kookboek staat in kookboeken 2023   BBQ kookboeken  

beste kookboeken barbecue 2023 - Smokey Goodness BBQ Snack Attack

Van burgers tot sticks: ontdek de lekkerste BBQ-gerechten van Smokey Goodness in het nieuwe barbecue kookboek van Jord Althuizen in 2023: Smokey Goodness BBQ Snack Attack.

BBQ Snack Attack van Jord Althuizen barst van de allerlekkerste makkelijk en snel te maken snacks, maar vergeet ook het low & slow BBQ-plezier niet. Denk spicy drumsticks, juicy burgers en sandwiches en jawel, ook volop sticks. Met een mooie portie USA adventure, in de good ol' USA-based Smokey Goodness-style. De nadruk ligt deze keer dus bij de wat kleinere hapgrote lekkernijen die je makkelijk zelf op de barbecue kan gaan bereiden, met de lekkerste sausjes erbij natuurlijk. Veel barbecue liefhebbers zullen niet kunnen wachten om dit nieuwe barbecue kookboek in de bekende Smokey Goodness reeks aan te schaffen.

koop Smokey Goodness BBQ Snack Attack - e-bookalle Smokey Goodness kookboeken

9
2018
8,7 sterren

Dit kookboek staat in BBQ kookboeken  

Smokey Goodness Winter BBQ

Met het one of a kind Smokey Goodness Winter BBQ boek van Jord Althuizen kom je ook de winter meer dan warmpjes door.

Met echt winterse recepten als home smoked salmon, wild boar on the grill en wintersportfavourites (yes, raclette!) blijft het vuur ook bij min tien lekker branden. Tot aan een volledig Smokey Goodness-style kerstmenu toe: van aperitief tot dessert, alles van de barbecue. En natuurlijk een goede portie ice cold adventure. Let it snow, let it glow!

Smokey Goodness Winter BBQ is weer een welkome additie in de barbecue kookboeken van jord Althuizen. Vrij veel wildgerechten, maar ook veel 'makkelijkere' recepten. Enig minpunt: de recepten zijn duidelijk maar de ingrediënten zijn soms nauwelijks tot helemaal niet te verkrijgen, zoals de schrijver ook soms laat doorschemeren.

koop Smokey Goodness Winter BBQ - alle BBQ kookboeken van Jord Althuizen

tags:
10
2021
8,7 sterren

Dit kookboek staat in kookboeken 2021   BBQ kookboeken  

Smokey Goodness Lowlands BBQ

Voor Smokey Goodness Lowlands BBQ reist Jord Althuizen door Nederland en België. Hij geeft je een dubbele dosis barbecuerecepten, basics en tips. Voor beginners en doorgewinterde BBQ’ers. #BBQlokaal

Smokey Goodness Lowlands BBQ, het nieuwste en dikste BBQ-boek van Jord Althuizen ooit, heeft onze eigen Lage Landen als inspiratiebron. Bigger, better en dit keer geheel in onze eigen backyard. Ga mee op een vurige ontdekkingsreis en bijt je vast in de allerbeste kreeft, world-famous lamsvlees en award-winning rundvlees van eigen bodem? Met alle basisinfo over barbecueën en als bonus een ultieme BBQ-guide: de heetste BBQ-restaurants, de vetste BBQ-shops & de beste butchers van Nederland en België op een rij.

Dit kookboek is het nieuwste deel in de Smokey Goodness-serie.

koop Smokey Goodness Lowlands BBQ - alle kookboeken van Jord Althuizen