Sabrina Ghayour

 

Sabrina Ghayour (geboren op 5 januari 1976 in Teheran, Iran) is een Brits-Iraanse chef-kok, voedselschrijver en auteur. Ze is de gastheer van de supperclub 'Sabrina's Kitchen' en bracht in mei 2014 haar eerste kookboek uit, Persiana. Na het afronden van haar opleiding was Ghayour in dienst van restauranthouders zoals Ken Hom en werkte ze ongeveer vijftien jaar in de bedrijfscatering in de City of London.

alle kookboeken van Sabrina Ghayour - website van de auteur

Kookboeken van deze auteur

1
2014
9,3 sterren

Dit kookboek staat in nationale en regionale kookboeken  

Persiana

recepten uit het Midden-Oosten en verder

Weer een heerlijk 'exotisch' kookboek van de Brits-Iraanse chef Sabrina Ghayour die hier voor de zoveelste keer haar gevarieerde kennis van de keuken van het Midden-Oosten etaleert. Misschien wel haar meest boeiende kookboek tot nu toe. Boeiende gerechten vol smaak waarmee je echt een bijzondere keuken leert kennen. Een aanrader voor wie dit wil meemaken!

De Midden-Oosterse keuken - de keuken van 'duizend-en-een-nacht' - is een culinaire smeltkroes van vele culturen en volken die door de eeuwen heen hun stempel hebben gedrukt. Exotische kruiden- en specerijenmengsels gaan hand in hand met de eenvoud van verrassende combinaties van slechts enkele ingrediënten, zoals kip die met citroen en harissa al hemels smaakt.

'Persiana' biedt een scala aan heerlijke gerechten; van voorgerechten, soepen, stoofschotels en salades tot en met desserts en zoete lekkernijen. Gebruik de typische ingrediënten uit de keuken van het Midden-Oosten: oranjebloesemwater, za'atar (kruidenmengsel), granaatappelpitten, pistachenoten en bulgur.

Krijg je maar geen genoeg van dit fantastische kookboek dan kan je ook de opvolger Persiana elke dag kopen. Met Persiana elke dag laat Ghayour zien dat de rijke Perzische keuken vele eenvoudig te bereiden gerechten kent.

koop Persiana - alle kookboeken van Sabrina Ghayour

2
2019
9,0 sterren

Dit kookboek staat in vegetarische kookboeken  

Veggie kookboeken: Bazaar

vegetarische recepten uit het Midden-Oosten

Dit kookboek uit 2019 is stilletjesaan een klassieker bij de vegetarische kookboeken geworden. Veel nationale of regionale keukens zijn al deels vegetarisch en/of kunnen met kleine ingrepen geweldig uitgebreid worden voor mensen die geen vlees meer wensen te eten maar die wel willen gevarieerd en lekker eten. Dit kookboek maakt dit mogelijk. Wil je je vegetarische recepten uitbreiden is dit daarvoor een ideaal boek.

Vegetarische gerechten vol Midden-Oosterse smaken, geschikt voor iedere gelegenheid. Dat is 'Bazaar', het vierde boek van the golden girl van de Perzische keuken, Sabrina Ghayour.

Na succestitels 'Persiana', 'Sirocco' en 'Feasts', waarin Sabrina laat zien dat haar manier van koken sensationeel en ongecompliceerd is, bewijst zij met 'Bazaar' dat vegetarisch koken niet moeilijk en voor iedereen haalbaar is. 'Bazaar' geeft vegetarische, Midden-Oosterse recepten in alle facetten: lichte snacks, comfort bowls, brood, salades voor ieder seizoen, hoofdgerechten die naar meer smaken, spectaculaire bijgerechten en zoete traktaties. Geserveerd op grote schalen om te delen. Maak zoete aardappelfritters met kurkuma en spinazie of gril halloumi en serveer op een flatbread met avocado en citroensalsa. Bereid vegetarische dolma met freekeh, pijnboompitten en granaatappelmelasse of couscous met geroosterde aubergine en wortel. 'Bazaar' geeft prachtige vegetarische gerechten zoals je ze nog niet eerder proefde!

koop Bazaar - alle kookboeken van Sabrina Ghayour

3
2022
9,0 sterren

Dit kookboek staat in kookboeken 2022  

Persiana elke dag

Persiana elke dag is hét vervolg op Persiana, het ongelooflijk succesvolle debuut van Sabrina Ghayour, de ongekroonde koningin van de Perzische keuken. Ongecompliceerde gerechten, bomvol smaak. Gerechten die je elke dag op tafel kunt zetten met ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn. Met Persiana elke dag laat Ghayour zien dat de rijke Perzische keuken vele eenvoudig te bereiden gerechten kent. Haar recepten staan garant voor smaak, gemak en betrouwbaarheid. Persiana elke dag biedt smaakvolle groentegerechten snelle eenpansgerechten, ovenschotels en meer.

Van kleine gerechten als gebakken haloumi met citroen, wilde tijm en honing; salades die je in een handomdraai maakt als venkel-sinaasappelsalade met pistachenoten en granaatappelpitten of een bakplaat met kofta, orzo, tomaten en feta. Van lamskoteletjes met yoghurt en fenegriek, geglazuurde worteltjes met harissa en limoen, platbrood gemaakt met yoghurt en pul biber of een heerlijk dessert als trifle met rabarber, rozenwater en pistache. Bij elk recept zie je in een oogopslag of het gerecht vegetarisch of veganistisch is.

koop Persiana elke dag - Persiana

4
2020
8,9 sterren

Dit kookboek staat in nationale en regionale kookboeken  

Simply

Makkelijke Midden-Oosterse maaltijden

In SIMPLY geeft Sabrina Ghayour meer dan 100 nieuwe Midden-Oosterse recepten voor elke dag. Met haar kenmerkende, ongecompliceerde stijl van koken weet ze, na onder andere de bestsellers 'Persiana' en 'Bazaar', opnieuw een reeks onmisbare gerechten te creëren waarbij geldt: optimale smaak, minimale moeite! Lichte snacks, aromatische hoofdgerechten en zalige zoetigheden worden afgewisseld met authentieke Perzische gerechten met een twist, ook voor vegetariërs en veganisten. Ongedwongen en smaakvol – zo simpel is het.

koop Simply