Midden-Oosten

De keuken van het Midden-Oosten of ook de Arabische keuken omvat de keukens van landen uit het Midden-Oosten. De keukens hier worden voornamelijk beïnvloed door de islam, met plaatselijke invloeden van het christendom en jodendom. Deze keuken is erg veelzijdig: warm, zoet, kruidig en soms wat zuur of bitter. Het is een keuken waarin groenten zoals peulvruchten erg belangrijk zijn en kruiden en specerijen een belangrijke rol spelen. Bijvoorbeeld koriander, peterselie, kaneel, komijn, sumak en het kruidenmengsel ras el hanout. Je vindt dus ook aardig wat vegetarische recepten in de Arabische keuken, of je kan met een kleine aanpassing typisch Arabische recepten vegetarisch maken

arabische kookboeken uit het midden-oosten

Arabesque

9,2 sterren
2019

Dit kookboek staat in nationale en regionale kookboeken  

Arabesque: Arabische keuken kookboek

De keukens van Marokko, Turkije & Libanon

Claudia Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen.

De gemiddelde Vlaming of Nederlander is niet echt bekend met de rijkere Arabische keuken maar met dit kookboek kan je daar verandering in brengen. Voor wie dit doet volgt een rijke ontdekking van kleuren en smaken.

Claudia Roden keert in Arabesque terug naar Turkije, Libanon en Marokko en gaat op speurtocht naar nieuwe en oude receptuur uit die landen. Tevens doet zij een poging om erachter te komen hoe de kookstijlen zich sinds de jaren zestig van de vorige eeuw, toen zij deze keukens voor het eerst onder onze aandacht bracht, hebben ontwikkeld. Het resultaat is een eerbetoon aan de culinaire tradities en de hedendaagse keuken van deze fascinerende landen - van de mezze-gerechten uit Turkije en de zoete deegwaren uit Libanon tot de onmiskenbare smaken en specerijen van Marokko. Claudia Roden schreef in haar onnavolgbare stijl een enthousiast en beeldend boek vol verhalen, herinneringen en verrukkelijke gerechten.

'Rodens grote gave is dat zij niet alleen een keuken tevoorschijn tovert, maar de hele cultuur waaraan deze ontspringt. Ik ben dol op Claudia Roden - ze is geniaal.' Nigella Lawson

'Roden is geweldig, meer dan wie ook heeft zij met respect voor de geschiedenis en de mensen de Arabische keuken op de kaart gezet.' NRC

koop Arabesque - alle regionale kookboeken van Claudia Roden

TLV - Recepten en verhalen uit Tel Aviv

9,1 sterren
2018

Dit kookboek staat in nationale en regionale kookboeken  

TLV - Recepten en verhalen uit Tel Aviv

Nergens eet je beter dan in Tel Aviv. Dat begint al op straat, met onovertroffen fastfood als choemoes, falafel, sjaksjoeka en sabich. In de laagdrempelige restaurants maken chefs dankbaar gebruik van de rijke eettradities van de immigrantenbevolking en de Arabische buren. Het resultaat is een inventieve fusion-keuken zonder regels en taboes.

TLV is een culinaire liefdesverklaring van Jigal Krant aan zijn tweede thuis in meer dan 100 recepten en verhalen. Geschreven met vlotte pen en een gezonde dosis humor. De toegankelijke gerechten zijn dankzij hun originele bereidingen en onalledaagse ingrediënten allemaal nét even anders. Denk: paarse tabouleh, visshoarma, ratatouille in een pita, bietencarpaccio, gegrilde avocado en risotto van freekeh. TLV is een kookboek, leesboek en reisboek ineen. Dankzij de aanstekelijke foto's wil de lezer nog maar één ding: zo snel mogelijk een ticket boeken naar TLV.

In TLV word je als lezer verleid de gerechten te maken, te proeven en te genieten van de simpele doch geraffineerde texturen met dieptes die het smaakpalet zullen strelen. TLV bundelt verhalen en recepten uit Tel Aviv tot een geweldig (kook)boek waar je uren in kunt lezen. De schrijfstijl is vlot, scherp en vol leuke details. De vele recepten zijn helder, zonder ingewikkelde ingrediënten en met veel tips en trucs om te zorgen dat het iedereen lukt de recepten te maken.

koop TLV

Chef Toub: Lekker Arabisch

9,1 sterren
2020

Dit kookboek staat in beste kookboeken 2020   nationale en regionale kookboeken  

Chef Toub: Lekker Arabisch

Kook & eet met heel veel liefde en plezier

Chef Toub: Lekker Arabisch van Mounir Toub: het kookboek vol moderne Arabische gerechten voor iedereen. Kook elke dag gezond!

De Arabische keuken is veelzijdig, verrukkelijk en verrassend! En wie kan al dit lekkers beter brengen dan Mounir Toub? In zijn nieuwe boek Chef Toub: Lekker Arabisch neemt Mounir je mee naar de rijke Arabische keuken, van Marokko tot Libanon en van Syrië tot Tunesië. Het boek bevat makkelijke gerechten voor doordeweeks, maar ook gerechten om in het weekend mee uit te pakken. Geniet op een dinsdag van een Marokkaanse couscoussalade of een Turkse linzensoep en trakteer de hele familie op zaterdag op een mezze-lunch.

Ondertussen heeft chef Toub nog meer kookboeken uitgebracht. Ontdek ze onder de link hieronder!

koop Chef Toub: Lekker Arabisch - alle kookboeken van chef Toub

Falastin

9,1 sterren
2020

Dit kookboek staat in beste kookboeken 2020  

Falastin

Het langverwachte vervolg op Ottolenghi's bestseller Jeruzalem!
Van de co-auteurs van de Ottolenghi-bestsellers Jeruzalem, Ottolenghi - Het Kookboek en Simpel.

Sami Tamimi en Tara Wigley reizen door Bethlehem, Oost-Jeruzalem, Nablus, Jenin, Haifa, Akka, Nazareth, Galilea en de Westelijke Jordaanoever en nodigen je uit om de smaken uit Sami's thuisland te ervaren. Het eten is de perfecte mix van traditioneel en eigentijds, met recepten die al generaties lang zijn doorgegeven. De gerechten die zijn geïnspireerd door Sami en Tara's samenwerking met producenten en boeren in heel Palestina. Dek je tafel met de meest heerlijke gerechten - van overvloedige salades, soepen en gezonde granen tot luchtige broodjes, eenvoudige gerechten en geparfumeerde zoete lekkernijen. Falastin staat vol verbluffende gerechten die je wilt koken en eten, waar je verliefd op wordt en die je je eigen maakt. In prachtige uitgave met linnen omslag.

Falastin is vooral een erg mooi kookboek. Steeds met die heerlijke kenmerkende smaken uit Palestina en het Midden Oosten. De recepten zijn helder, wel wat bewerkelijk soms. Een aantal doet sterk denken aan Jeruzalem, het kookboek dat de schrijver met Yotham Ottolenghi maakte. Interessante verhalen tussen de recepten door. Elk recept is een verhaal op zich en zelfs de meest uitdagende gerechten zijn op een voor iedereen toegankelijke manier beschreven. Falastin is een prachtig cadeau voor iedereen die houdt van koken, met name met groenten.

koop Falastin - bij Amazon.nl

Jeruzalem

9,1 sterren
2013

Dit kookboek staat in nationale en regionale kookboeken  

Jeruzalem - Yotam Ottolenghi

Jeruzalem is het derde kookboek van de Londense superkok Yotam Ottolenghi.

'De geuren en smaken van deze stad zijn als onze moedertaal. Voor ons definiëren ze troost, opwinding, vreugde, geluk. Alles wat we proeven en koken wordt gefilterd door het prisma van onze jeugdervaringen: de maaltijden die onze moeders maakten, de dagen die we opde markt doorbrachten, de geiten en schapen die door de heuvels zwierven, de verse pita met lamsgehakt, fijngesneden peterselie, gerookte koteletjes, zwarte vijgen, stroperig zoet gebak.;

Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi zijn de twee mannen achter de succesvolle Londense deli's met de naam Ottolenghi. Naast koken delen ze een andere passie: die voor hun thuisstad Jeruzalem. Beide mannen zijn in hetzelfde jaar in deze stad geboren, Sami aan de Arabische kant, Yotam aan de Joodse kant. Bijna dertig jaar later ontmoetten ze elkaar in Londen en ontdekten dat zij hun taal, geschiedenis en liefde voor lekker eten met elkaar deelden.

koop Jeruzalem - alle kookboeken van Yotam Ottolenghi

Persiana

9,3 sterren
2014

Dit kookboek staat in nationale en regionale kookboeken  

Persiana

recepten uit het Midden-Oosten en verder

Weer een heerlijk 'exotisch' kookboek van de Brits-Iraanse chef Sabrina Ghayour die hier voor de zoveelste keer haar gevarieerde kennis van de keuken van het Midden-Oosten etaleert. Misschien wel haar meest boeiende kookboek tot nu toe. Boeiende gerechten vol smaak waarmee je echt een bijzondere keuken leert kennen. Een aanrader voor wie dit wil meemaken!

De Midden-Oosterse keuken - de keuken van 'duizend-en-een-nacht' - is een culinaire smeltkroes van vele culturen en volken die door de eeuwen heen hun stempel hebben gedrukt. Exotische kruiden- en specerijenmengsels gaan hand in hand met de eenvoud van verrassende combinaties van slechts enkele ingrediënten, zoals kip die met citroen en harissa al hemels smaakt.

'Persiana' biedt een scala aan heerlijke gerechten; van voorgerechten, soepen, stoofschotels en salades tot en met desserts en zoete lekkernijen. Gebruik de typische ingrediënten uit de keuken van het Midden-Oosten: oranjebloesemwater, za'atar (kruidenmengsel), granaatappelpitten, pistachenoten en bulgur.

Krijg je maar geen genoeg van dit fantastische kookboek dan kan je ook de opvolger Persiana elke dag kopen. Met Persiana elke dag laat Ghayour zien dat de rijke Perzische keuken vele eenvoudig te bereiden gerechten kent.

koop Persiana - alle kookboeken van Sabrina Ghayour

Bazaar

9,0 sterren
2019

Dit kookboek staat in beste kookboeken 2019   vegetarische kookboeken  

Veggie kookboeken: Bazaar

vegetarische recepten uit het Midden-Oosten

Dit kookboek uit 2019 is stilletjesaan een klassieker bij de vegetarische kookboeken geworden. Veel nationale of regionale keukens zijn al deels vegetarisch en/of kunnen met kleine ingrepen geweldig uitgebreid worden voor mensen die geen vlees meer wensen te eten maar die wel willen gevarieerd en lekker eten. Dit kookboek maakt dit mogelijk. Wil je je vegetarische recepten uitbreiden is dit daarvoor een ideaal boek.

Vegetarische gerechten vol Midden-Oosterse smaken, geschikt voor iedere gelegenheid. Dat is 'Bazaar', het vierde boek van the golden girl van de Perzische keuken, Sabrina Ghayour.

Na succestitels 'Persiana', 'Sirocco' en 'Feasts', waarin Sabrina laat zien dat haar manier van koken sensationeel en ongecompliceerd is, bewijst zij met 'Bazaar' dat vegetarisch koken niet moeilijk en voor iedereen haalbaar is. 'Bazaar' geeft vegetarische, Midden-Oosterse recepten in alle facetten: lichte snacks, comfort bowls, brood, salades voor ieder seizoen, hoofdgerechten die naar meer smaken, spectaculaire bijgerechten en zoete traktaties. Geserveerd op grote schalen om te delen. Maak zoete aardappelfritters met kurkuma en spinazie of gril halloumi en serveer op een flatbread met avocado en citroensalsa. Bereid vegetarische dolma met freekeh, pijnboompitten en granaatappelmelasse of couscous met geroosterde aubergine en wortel. 'Bazaar' geeft prachtige vegetarische gerechten zoals je ze nog niet eerder proefde!

koop Bazaar - alle kookboeken van Sabrina Ghayour

Beiroet

9,0 sterren
2021

Dit kookboek staat in beste kookboeken 2021  

Arabische kookboeken - Beiroet

Verhalen en recepten uit een mediterrane stad

Beiroet, die magische mediterrane stad aan de zee, waar het altijd bruist, waar het altijd leeft, viel op 4 augustus 2020 in een paar seconden stil door een enorme explosie in de haven. Een belangrijke reden voor Merijn Tol om met deze herziene uitgave met extra hoofdstuk en nieuwe receptuur te laten zien wat er afgelopen jaar in Beiroet gebeurde: de ramp, de financiële crisis, COVID maar ook de troost van eten en de inspirerende veerkracht van de Libanezen. 

In Beiroet – verhalen en recepten uit een mediterrane stad beschrijft Merijn door de ogen van haar vrienden, de rijke food scene van haar favoriete Arabische stad Beiroet. Met verhalen, foto’s en natuurlijk recepten neemt ze je mee door diverse wijken van de stad. Maak kennis met de tien regels van Kamal om de beste tabouleh te maken, een kibbeh van pompoen met ui of de lekkerste man’ouche met za’atar en rozenblaadjes.

Ook van dezelfde auteur is Café Mazahar, over de Mediterrane keuken ook.

koop Beiroet

Persiana elke dag

9,0 sterren
2022

Dit kookboek staat in beste kookboeken 2022  

Persiana elke dag

Persiana elke dag is hét vervolg op Persiana, het ongelooflijk succesvolle debuut van Sabrina Ghayour, de ongekroonde koningin van de Perzische keuken. Ongecompliceerde gerechten, bomvol smaak. Gerechten die je elke dag op tafel kunt zetten met ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn. Met Persiana elke dag laat Ghayour zien dat de rijke Perzische keuken vele eenvoudig te bereiden gerechten kent. Haar recepten staan garant voor smaak, gemak en betrouwbaarheid. Persiana elke dag biedt smaakvolle groentegerechten snelle eenpansgerechten, ovenschotels en meer.

Van kleine gerechten als gebakken haloumi met citroen, wilde tijm en honing; salades die je in een handomdraai maakt als venkel-sinaasappelsalade met pistachenoten en granaatappelpitten of een bakplaat met kofta, orzo, tomaten en feta. Van lamskoteletjes met yoghurt en fenegriek, geglazuurde worteltjes met harissa en limoen, platbrood gemaakt met yoghurt en pul biber of een heerlijk dessert als trifle met rabarber, rozenwater en pistache. Bij elk recept zie je in een oogopslag of het gerecht vegetarisch of veganistisch is.

koop Persiana elke dag - Persiana

Simply

8,9 sterren
2020

Dit kookboek staat in nationale en regionale kookboeken  

Simply

Makkelijke Midden-Oosterse maaltijden

In SIMPLY geeft Sabrina Ghayour meer dan 100 nieuwe Midden-Oosterse recepten voor elke dag. Met haar kenmerkende, ongecompliceerde stijl van koken weet ze, na onder andere de bestsellers 'Persiana' en 'Bazaar', opnieuw een reeks onmisbare gerechten te creëren waarbij geldt: optimale smaak, minimale moeite! Lichte snacks, aromatische hoofdgerechten en zalige zoetigheden worden afgewisseld met authentieke Perzische gerechten met een twist, ook voor vegetariërs en veganisten. Ongedwongen en smaakvol – zo simpel is het.

koop Simply

De bijbel van de Libanese keuken

9,1 sterren
2023

Dit kookboek staat in beste kookboeken 2023  

De bijbel van de Libanese keuken

Van kibbeh, tabouleh en mezze tot fatteh, mujadara en ma’mou

Geen keuken in het Midden-Oosten wordt zo geroemd als de Libanese keuken. Libanon is een klein land met een enorm rijke en verfijnde keuken. In De bijbel van de Libanese keuken neemt Merijn Tol je mee op reis door alle regionale keukens die het land rijk is. Van de uithoeken van het land tot aan de vruchtbare Beqaa vallei, de schitterende bergdorpen en het altijd bruisende Beiroet. Met meer dan 230 bekende klassiekers, vergeten recepten, dorsgerechten en bijzondere familierecepten.

Een bijzonder kookboek dus over een bijzondere regio. Een mooie nieuwe aanwinst in de serie Landenbijbels.

koop De bijbel van de Libanese keuken - e-book

TLV Vegan

9,1 sterren
2021

Dit kookboek staat in beste kookboeken 2021   vegan kookboeken  

TLV Vegan

Land zonder melk en honing

Na zijn prijswinnende kookboek TLV komt Jigal Krant met een verrassend vervolg. Met de geestdrift en humor die we van hem gewend zijn, stort hij zich op de bruisende veganistische scene van Tel Aviv. Want nergens wordt zo verrukkelijk plantaardig gekookt als in het land zonder melk en honing. TLV Vegan is een kookboek, leesboek en een intrigerende poging te achterhalen waarom uitgerekend Tel Aviv is uitgegroeid tot de vegan capital of the world.

In TLV Vegan zijn koningsoesterzwammen koningsoesterzwammen en geen vegan pulled pork en zijn cashewnoten cashewnoten en geen vegan camembert. Groenten, fruit, bonen, granen, noten en zaden komen het best tot hun recht als ze gewoon zichzelf mogen zijn. Ze schitteren in 101 recepten om van te watertanden (die welhaast ongemerkt vegan zijn).

TLV Vegan prikkelt en daagt uit, maar is nooit belerend of dwingend. De sprekende beelden van Vincent van den Hoogen brengen je in vervoering en in gedachten naar de vrolijkste stad op aarde.

Jigal Krant (1973) is culinair journalist, televisiekok en radiomaker. Hij woont in Amsterdam en Tel Aviv. Zijn debuut TLV – recepten en verhalen uit Tel Aviv werd bekroond met Het Gouden Kookboek 2018.

koop TLV Vegan - alle kookboeken van Jigal Krant

Chef Toub: Vega Arabisch

8,9 sterren
2022

Dit kookboek staat in beste kookboeken 2022   vegetarische kookboeken  

Chef Toub: Vega Arabisch

Vega Arabisch bestaat uit meer dan 90 favoriete vega gerechten uit de Midden-Oosterse keuken van chef Toub, het boek is genomineerd voor de vakjuryprijs van de Food and Friends Kookboek van het Jaar.

Altijd leuk om de vegetarische keuken van andere regio's of landen te leren kennen en nu met dit nieuwe leuke kookboek is de Arabische keuken aan de beurt. Veel lekkere gerechten om te ontdekken in dit boeiende kookboek van chef Toub.

In Vega Arabisch laat Mounir Toub zien dat de Midden-Oosterse keuken een echte groentekeuken is. Van courgette, aubergine en granaatappel tot pompoen, artisjok en klassieke biet: in meer dan 90 gerechten spelen groenten de hoofdrol. Kleurrijk, smaakvol, een tikje exotisch en (merendeels) makkelijk: van zoete-aardappelwafels met labneh, olijvencake en baklavabuns tot falafelmacarons. En met de favoriete smaakmakers uit de Arabische keuken is het resultaat overheerlijk. Voor vegetariërs, flexitariërs en iedereen die gewoon lekker Arabisch wil eten (toevallig zonder vlees of vis). Vega Arabisch is na Lekker Arabisch en Snel Arabisch het nieuwste boek van Mounir.

koop Chef Toub: Vega Arabisch - e-book
alle kookboeken van Mounir Toub

NOOMI

8,7 sterren
2022

Dit kookboek staat in beste kookboeken 2022   nationale en regionale kookboeken  

NOOMI

Wie denkt dat-ie de Midden-Oosterse keuken heeft uitgespeeld, heeft het mis. In NOOMI laat Sara Shawkat je de wereld van de nog zo onbelichte keuken van Irak zien - misschien wel de grootste hidden gem uit de Levantijnse regio. Sara leert je de Iraakse klassiekers maar ook varianten en specials, afgewisseld met verhalen over eettradities en de culinaire rivaliteit tussen haar en haar moeder. Ze laat je kennismaken met bijzondere ingrediënten waaronder noomi; de gedroogde limoen die volgens Sara het hart van de Iraakse keuken vormt. Verlekker je aan comforting stoofgerechten als marqat bamye; een tomatenstoof van okra, en steel de show met culinaire spektakelstukken zoals cheesy kunafe met knisperend engelenhaar. Haal de straten van Bagdad in huis met ijskoud tamarindesap of met kubbeh't halab, krokante rijstdumplings met auberginevulling. Met dit boek zet iedereen - van kersverse foodies tot doorgewinterde Arabische wifeys - de lekkerste Iraakse gerechten op tafel.

koop NOOMI

Vegarabia

8,9 sterren
2015

Dit kookboek staat in nationale en regionale kookboeken   vegetarische kookboeken  

Vegarabia

Met Vegarabia kan je een heel nieuwe vegetarische keuken leren ontdekken. Veggie koken op een heel nieuwe en vooral lekkere manier dus. Heerlijke vegetarische recepten uit het Midden-Oosten dus.

'Vegarabia' is hét nieuwste kookboek van het duo Greg en Lucy Malouf, inmiddels al jaren bekend als de experts van de moderne keuken van het Midden-Oosten. Met 'Vegarabia' laten zij zien dat deze keuken, met al z'n specerijen en kruiden, zich prima leent voor louter vegetarische recepten: een waar feest op het bord.

De rijkdom van de Midden-Oosterse vegetarische keuken zie je terug in gerechten als langzaam gegaarde aubergines met een saffraan-limoencrème of borlottibonen met tomaat en een granaatappel- dressing. Van ontbijt tot en met dessert kook je verrukkelijk vegetarisch. Bovendien geeft 'Vegarabia' praktische menuplanners: voortaan draai je je hand niet meer om voor een vegetarisch barbecuefestijn, een uitgebreide zondagslunch, een overvloedig en feestelijk vijfgangen-diner of diverse snacks bij een cocktailparty. Kortom, 'Vegarabia' mag op de kook- boekenplank van de liefhebber van de Midden- Oosterse keuken niet ontbreken.

koop Vegarabia - alle kookboeken van Greg en Lucy Malouf

Makkelijk Midden-Oosters

9,2 sterren
2020

Dit kookboek staat in beste kookboeken 2020  

Makkelijk Midden-Oosters

Zes nieuwe buren uit het Midden-Oosten vormden de inspiratie voor dit boek. Bijvoorbeeld Ahmad, de ondernemende bakker met zijn goddelijke baklava. Of de jonge Yoones, die dol is op de auberginestoof van zijn moeder, maar ook enorm kan genieten van een cheeseburger. Hun smaken en verhalen vormen de basis voor de recepten, aangevuld met de creatieve inbreng van een culinair team. Het resultaat is om te watertanden: meer dan vijftig moderne Midden-Oosterse gerechten mét een Nederlandse twist, zoals een verrassende tuinbonenhummus of tabouleh met boerenkool. Al deze lekkere recepten heb je snel op tafel staan, met ingrediënten die ook gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Alle inkomsten van dit boek schenken de makers aan stichting Movement on the Ground, een organisatie die zich inzet voor vluchtelingen.

Een unieke insteek voor een kookboek dus waarbij je vluchtelingen in Nederland vraagt naar hun favoriete Arabische recepten. Het resultaat is een aantrekkelijk kookboek met tal van lekkere gerechten die je zelf hier kan klaarmaken. Koken zoals bij de buren dus.

koop Makkelijk Midden-Oosters

Chef Toub: Snel Arabisch

8,3 sterren
2021

Dit kookboek staat in beste kookboeken 2021  

Chef Toub: Snel Arabisch

Lekker én snel Arabisch eten? Mounir Toub laat je zien hoe! Maak binnen 30 minuten de heerlijkste Arabische gerechten. Voor drukke doordeweekse dagen.

Goed nieuws voor alle fans van Lekker Arabisch: in opvolger Snel Arabisch maakt Chef Toub van Midden-Oosterse favorieten de snelle versie, mét Mounir-twist. Met de recepten uit dit toegankelijke familiekookboek zet je binnen maximaal 30 minuten de lekkerste falafelbowl, kip-harissaburger of viskebab op tafel.

Van tajines en eenpans-toppers tot salades, soepen en zoete lekkernijen. Voor ieder wat wils: vega’s, pesci’s en omni’s. Zo kun je – ook op de drukste dagen van de week – genieten van alles wat de Arabische keuken te bieden heeft.

Mounir Toub over zijn nieuwe boek: “Heb je je telefoon al in de hand om na een drukke werkdag je vaste afhaalrestaurant te bellen? Stop die maar weg, want de recepten in dit boek zijn sneller klaar dan de bezorger kan arriveren!”

koop Chef Toub: Snel Arabisch - e-book

De gastvrije keuken van het Midden-Oosten

9,1 sterren
2019
Arabische kookboeken - De gastvrije keuken van het Midden-Oosten

koken, eten & gasten ontvangen zoals men in het Midden-Oosten gewend is

In De gastvrije keuken van het Midden-Oosten beschrijft Bethany Kehdy meer dan 80 traditionele en klassieke recepten en herinterpreteert ze voor de moderne kok, zonder de authenticiteit en heerlijke smaken te verliezen. Ontdek hoe je keer op keer de perfecte hummus maakt, creëer in een handomdraai een frittata met Perzische kruiden en een indrukwekkende stoofpot met ossenwang, sjalot en rabarber. Van simpele doordeweekse maaltijden tot een luie brunch, heerlijke diners, uitgebreide feestmaaltijden en makkelijke last-minute-opties, Bethany laat zien dat de Midden-Oosterse keuken perfect is voor elke gelegenheid door maar een paar hoofdingrediënten te gebruiken. Met menu's, uitgebreide en gedetailleerde recepten, charmante anekdotes over Bethany's eigen ervaringen en met prachtige foto's van Libanon. De gastvrije keuken van het Midden-Oosten is een essentieel kookboek voor iedereen die is betoverd door de smaken van het Midden-Oosten.

Een modern kookboek dat niet mocht ontbreken in onze verzameling van Arabische kookboeken. Het verdient zeker zijn plaatsje in deze lijst van kookboeken van het Midden-Oosten.

koop De gastvrije keuken van het Midden-Oosten

Abonneren op RSS - Midden-Oosten