Mounir Toub

Mounir Toub (1978) is een Nederlandse chef-kok met Marokkaanse roots en bekend van onder andere 24Kitchen, Omroep MAX en Fox Sports. Hij presenteerde onder andere Grenzeloos Koken. Zijn eerste kookboek Mijn Arabische Keuken kwam in 2016 uit. Toub is docent aan het Summa College en samen met meester-kok Robert Kranenborg doceert hij aan de Robert Kranenborg Academie.

website Mounir Toub - op YouTube - alle kookboeken van Mounir Toub

Kookboeken van deze auteur

1
2021
8,3 sterren
Chef Toub: Snel Arabisch

Lekker én snel Arabisch eten? Mounir Toub laat je zien hoe! Maak binnen 30 minuten de heerlijkste Arabische gerechten. Voor drukke doordeweekse dagen.

Goed nieuws voor alle fans van Lekker Arabisch: in opvolger Snel Arabisch maakt Chef Toub van Midden-Oosterse favorieten de snelle versie, mét Mounir-twist. Met de recepten uit dit toegankelijke familiekookboek zet je binnen maximaal 30 minuten de lekkerste falafelbowl, kip-harissaburger of viskebab op tafel.

Van tajines en eenpans-toppers tot salades, soepen en zoete lekkernijen. Voor ieder wat wils: vega’s, pesci’s en omni’s. Zo kun je – ook op de drukste dagen van de week – genieten van alles wat de Arabische keuken te bieden heeft.

Mounir Toub over zijn nieuwe boek: “Heb je je telefoon al in de hand om na een drukke werkdag je vaste afhaalrestaurant te bellen? Stop die maar weg, want de recepten in dit boek zijn sneller klaar dan de bezorger kan arriveren!”

koop Chef Toub: Snel Arabisch - e-book

2
2020
9,1 sterren
Chef Toub: Lekker Arabisch

Kook & eet met heel veel liefde en plezier

Chef Toub: Lekker Arabisch van Mounir Toub: het kookboek vol moderne Arabische gerechten voor iedereen. Kook elke dag gezond!

De Arabische keuken is veelzijdig, verrukkelijk en verrassend! En wie kan al dit lekkers beter brengen dan Mounir Toub? In zijn nieuwe boek Chef Toub: Lekker Arabisch neemt Mounir je mee naar de rijke Arabische keuken, van Marokko tot Libanon en van Syrië tot Tunesië. Het boek bevat makkelijke gerechten voor doordeweeks, maar ook gerechten om in het weekend mee uit te pakken. Geniet op een dinsdag van een Marokkaanse couscoussalade of een Turkse linzensoep en trakteer de hele familie op zaterdag op een mezze-lunch.

Ondertussen heeft chef Toub nog meer kookboeken uitgebracht. Ontdek ze onder de link hieronder!

koop Chef Toub: Lekker Arabisch - alle kookboeken van chef Toub

3
2022
8,9 sterren
Chef Toub: Vega Arabisch

Vega Arabisch bestaat uit meer dan 90 favoriete vega gerechten uit de Midden-Oosterse keuken van chef Toub, het boek is genomineerd voor de vakjuryprijs van de Food and Friends Kookboek van het Jaar.

Altijd leuk om de vegetarische keuken van andere regio's of landen te leren kennen en nu met dit nieuwe leuke kookboek is de Arabische keuken aan de beurt. Veel lekkere gerechten om te ontdekken in dit boeiende kookboek van chef Toub.

In Vega Arabisch laat Mounir Toub zien dat de Midden-Oosterse keuken een echte groentekeuken is. Van courgette, aubergine en granaatappel tot pompoen, artisjok en klassieke biet: in meer dan 90 gerechten spelen groenten de hoofdrol. Kleurrijk, smaakvol, een tikje exotisch en (merendeels) makkelijk: van zoete-aardappelwafels met labneh, olijvencake en baklavabuns tot falafelmacarons. En met de favoriete smaakmakers uit de Arabische keuken is het resultaat overheerlijk. Voor vegetariërs, flexitariërs en iedereen die gewoon lekker Arabisch wil eten (toevallig zonder vlees of vis). Vega Arabisch is na Lekker Arabisch en Snel Arabisch het nieuwste boek van Mounir.

koop Chef Toub: Vega Arabisch - e-book
alle kookboeken van Mounir Toub