Lekker & Simpel

Jorrit van Daalen Buissant des Amorie richtte samen met Sofie Chanou in 2012 de succesvolle food blog www.lekkerensimpel.com op, waar maandelijks bijna 2 miljoen bezoekers hun weg vinden naar makkelijke en snelle recepten. Ze zijn beiden gek op koken en vinden het leuk om hun passie met anderen te delen. In 2014 leidde dit tot hun eerste kookboek: ‘Lekker en Simpel, het kookboek voor doordeweeks’, met maar liefst 100 recepten.Daarna volgde het ene na het andere succesvolle kookboek, tot zelfs een vegetarisch kookboek toe.

alle kookboeken van Lekker & Simpel - het Lekker & Simpel YouTube kanaal

Kookboeken van deze auteur

1
2016
9,3 sterren

Dit kookboek staat in populaire kookboeken  

Lekker & Simpel - 200 hoofdgerechten

Jorrit van Daalen Buissant des Amorie en Sofia Chanou zijn de oprichters van de populaire blog lekkerensimpel.com (2012). Een blog waar maandelijks meer dan 600.000 unieke bezoekers hun weg vinden naar een lekker recept. Door het succes van de blog richten zij zich fulltime op het schrijven over eten en het bedenken van recepten. Jorrit en Sofia zijn echt geen sterrenchefs maar vinden koken wel heel erg leuk. Ze maken alleen maar lekkere en simpele gerechten die vaak snel klaar zijn maar soms ook wat langer in de oven moeten. Binnenkort verschijnt hun nieuwe kookboek Lekker & Simpel. 1x kopen 5x koken.

Lekker & Simpel - 200 hoofdgerechten bevat geen moeilijke gerechten waar je uren voor in de keuken moet staan maar lekkere en simpele recepten die iedereen kan maken. Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan zoals een zelfgemaakt broodje hete kip, een eenpansgerecht met zoete aardappel, een pasta-ovenschotel met Boursin, taco lasagne. En ook de lekkerste gerechten met wraps zoals een kip-pesto wraptaart. De 200 recepten zijn onderverdeeld in de lekkerste pastarecepten, eenpansgerechten, recepten met wraps, salades, soeprecepten, gerechten uit de oven, recepten met rijst, vlees/vis en vegetarische recepten.

koop 'Lekker & Simpel - 200 hoofdgerechten'

2
2019
9,3 sterren

Dit kookboek staat in

Lekker & simpel - Elke dag

Sofie Chanou richtte samen met Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie in 2012 de succesvolle blog en website lekkerensimpel.com op, waar maandelijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers hun weg vinden naar makkelijke en snelle recepten. Ze zijn beiden gek op koken en vinden het leuk om hun passie met anderen te delen. In 2014 leidde dit tot het eerste kookboek: Lekker en Simpel, het kookboek voor doordeweeks, met maar liefst 100 recepten. In 2019 verscheen Lekker & simpel - Elke dag, een herwerking van dat eerste kookboek.

Sofie & Jorrit hebben niet zomaar de tekst en foto's geknipt en geplakt en 'hup naar de drukker ermee'. Nee, bijna alle recepten zijn opnieuw gemaakt, gefotografeerd en opgepoetst naar de ideeën van deze tijd. Er zijn bijvoorbeeld meer groenten en kruiden toegevoegd. En misschien nog wel belangrijker om te weten, er staan 50 extra recepten in, namelijk de 50 populairste recepten van hun blog.

Lekker & simpel - Elke dag doet wat de naam belooft: een hoop recepten aanbieden die lekker om te eten zijn maar die toch eenvoudig gemaakt kunnen worden. En aan de vele positieve reviews te zien is dit goed gelukt. Ook leuk is dat er verschillende budget gerechten tussen zitten, wat altijd mooi meegenomen is. En geen lastige ingrediënten. Iedere leek zou door dit boek heerlijke gerechten klaar moeten kunnen maken.

koop Lekker & simpel - Elke dagalle Lekker & Simpel kookboeken

 

3
2020
9,1 sterren

Dit kookboek staat in bakboek  

Lekker & simpel ZOET

Na diverse succesvolle kookboeken met voornamelijk hoofdgerechten, is het nu toch echt tijd voor een boek vol zoete recepten. De vraag "komt er ook nog een bakboek?' is enorm vaak gesteld en nu is het dan eindelijk zover: Lekker en Simpel ZOET is een feit. In dit boek vind je maar liefst 125(!) zoete recepten, van taarten, cakes, cheesecakes tot toetjes en koekjes. Bakken was nou niet echt onze specialiteit, maar deze recepten zijn toch stuk voor stuk allemaal bijzonder goed gelukt. Dus als wij dit kunnen, kan iedereen deze lekkere baksels op tafel zetten. Of het nou een feestdag, verjaardag of zomaar een doordeweekse dag in de week is, met de recepten uit dit boek maak je van elke dag een feest.

Jorrit en Sofie van Daalen Buissant des Amorie zijn de oprichters van de site www.lekkerensimpel.com met bijna 2 miljoen unieke bezoekers per maand. Van hun kookboeken zijn inmiddels ruim 150.000 exemplaren verkocht.

Lekker én simpel doet wat het belooft met dit uitstekende bakboek. Het mooie is dat je met relatief eenvoudige ingrediënten tot een verassend lekker resultaat komt, je hoeft dus niet telkens gigantisch veel ingrediënten in huis te halen voor een heerlijk gerecht. Daarbij doen de foto's echt watertanden. Dit bakboek is een erg mooie toevoeging bij de serie Lekker en Simpel kookboeken en valt bij bakkers overal erg in de smaak.

koop Lekker & simpel ZOET - alles van Lekker & simpel

4
2021
8,9 sterren

Dit kookboek staat in kookboek 2021   vegetarisch kookboek  

Lekker & simpel Vegetarisch

Lekker & simpel Vegetarisch is het nieuwste kookboeken in de 'Lekker & Simpel' reeks van eenvoudige kookboeken voor iedereen. Nu ligt de nadruk eens op gezond en groen, en dat is een goede zaak om iedereen wat meer vegetarisch te doen koken in de week. Vrij eenvoudige recepten die iedereen wel eens kan klaarmaken. Altijd lekker en zeker voedzaam en gezond.

Lekker en Simpel Vegetarisch dus in dit leuke kookboek met maar liefst 150 vegetarische recepten! Of je nou één keer per week of de hele week vegetarisch wil eten, met dit kookboek kun je vooruit. Van gemakkelijke pasta’s, ovengerechten, soepen, recepten met wraps, eenpansgerechten, salades, en bowls tot heerlijke stoofschotels. Wees niet bang dat je voor deze recepten naar speciale winkels moet, want alle ingrediënten zijn gewoon bij de supermarkt te koop. De recepten zijn allemaal eenvoudig te bereiden, want ook vegetarisch koken kan lekker én simpel zijn.

koop Lekker & simpel Vegetarisch

5
2022
8,8 sterren

Dit kookboek staat in kookboek 2022   populaire kookboeken  

Lekker & simpel 10 jaar

Ruim tien jaar geleden gingen Jorrit en Sofie samenwonen en besloten ze hun kookkunsten te delen op een website, om aan hun moeders te laten zien wat ze hadden gegeten. Nu staan er meer dan 5.000 recepten op lekkerensimpel.com, waarmee ze meer dan 2 miljoen unieke bezoekers per maand voorzien van lekkere, niet te moeilijke recepten met ingrediënten die gewoon in de supermarkt zijn te vinden. In Lekker en Simpel 10 Jaar wordt dit jubileum gevierd met 150 favoriete recepten: zowel hoofdgerechten, als voorgerechten en toetjes. Een waar feestnummer!

Voor wie Lekker & Simpel nog niet kent is dit een heel leuk kookboek om deze keuken te leren kennen. Eenvoudige gerechten maar smaakvol en lekker. Iedereen kan deze recepten wel maken met enige zorg en wat geduld en zo doende bouw je simpelweg je kookkunst op en word je langzaamaan een betere kok. Ideaal om wat beter te leren koken en eenvoudig verrassende gerechten op tafel te zetten.

Sofie en Jorrit van Daalen Buissant des Amorie vormen het kookduo achter de site www.lekkerensimpel.com. Van hun kookboeken zijn inmiddels ruim 300.000 exemplaren verkocht

koop Lekker & simpel 10 jaar - alle kookboeken uit de Lekker & Simpel reeks

6
2018
8,7 sterren

Dit kookboek staat in

100 snelle wereldrecepten

In dit nieuwe kookboek 100 Snelle Wereldrecepten vind je allemaal eenvoudig te maken wereldgerechten. Laat je niet afschrikken door sommige tongbrekende exotische namen en wees niet bang dat je door het hele land moet reizen op zoek naar dat ene vreemde ingrediënt. We hebben namelijk de wereldgerechten een Lekker & Simpel twist gegeven.

De gerechten staan binnen 30 minuten op tafel en alle ingrediënten zijn te vinden in de supermarkt. Met dit kookboek tover je op een drukke doordeweekse dag toch een bijzonder gerecht op tafel en waan je je even in Spanje, Amerika, Afrika of Korea.

Lekker & Simpel - 100 snelle wereldrecepten is een mooie aanvulling bij de reeks kookboeken van Lekker & Simpel. Gevarieerd eten kan soms moeilijk zijn, omdat je snel geneigd bent om hetzelfde te koken. Maar met de Lekker en Simpel boeken eet je snel, mega gevarieerd en lekker. De gerechten zijn makkelijk te maken en ook nog eens lekker en de ingredienten die krijg je allemaal in de supermarkt. Een echt goed kookboek voor de beginnende kok. Kijk ook eens naar de website en eetblog lekkerensimpel.com.

koop '100 snelle wereldrecepten'

7
2017
8,7 sterren

Dit kookboek staat in

Kookboeken 2017 - Lekker & Simpel. 1x kopen 5x koken - 200 recepten

Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant des Amorie zijn de oprichters van lekkerensimpel.com. In vijf jaar tijd is hun blog explosief gegroeid en hebben ze meer dan 750.000 bezoekers per maand. Met hun nieuwste kookboek Lekker & Simpel. 1x kopen 5x koken - 200 recepten hoef je maar één keer boodschappen te doen en maak je vijf verschillende gerechten. Met wortels maak je Indiase wortelsoep en zoete worteltaart en met kikkererwten kun je falafel en een rijstsalade met kikkererwten en mais op tafel toveren. Varieer met vis, vlees, groente en fruit en draai binnen een mum van tijd wat lekkers in elkaar.

Lekker & Simpel. 1x kopen 5x koken - 200 recepten bespaart je tijd en geld en je maakt ook nog eens je koelkast leeg zodat er geen restjes moeten weggegooid worden. Van het vorige boek 200 Hoofdgerechten Lekker & Simpel zijn 40.000 exemplaren verkocht dus ook voor dit nieuwste kookboek, nog maar net uitgekomen, liggen de verwachtingen hoog.

koop 'Lekker & Simpel. 1x kopen 5x koken - 200 recepten'