Master the originals

9,1 sterren
2023

Dit kookboek staat in beste kookboek 2023  

Master the originals - Jeroen van Oijen - beste kookboeken 2023

20 Masterclasses

Master the originals is een geweldig cadeau voor eindejaar voor hobbykoks die hun kookkunst naar een hoger niveau willen brengen.

Van op de flap:
Ik ben Jeroen van Oijen, chef on a mission. Mijn doel: gepassioneerde hobbykoks laten groeien tot het niveau van een semiprofessionele chef. Mijn tools: de 100 bekendste gerechten ter wereld. Hoezo? In deze klassiekers zitten alle technieken verscholen die essentieel zijn in de keuken. Ik reis de wereld af om in de leer te gaan bij de mensen die deze gerechten niet een paar keer, maar duizenden keren hebben gemaakt. Die kennis vertaal ik in ultieme masterclasses waarmee jij thuis aan de slag kunt zodat je de sterren van de hemel gaat koken. Van snijtechniek tot het herkennen van de perfecte cuisson, van zorgvuldige mise en place tot het kiezen van de juiste ingrediënten. Als chef on a mission vertel ik de verhalen over deze gerechten terwijl ik je leer het maximale uit jouw keuken-skills te halen. Join the club om alle gerechten en daarmee alle technieken onder de knie te krijgen!

“De essentie van echt goed koken zit verscholen in de 100 gerechten waar we allemaal zo van houden. Ik ga ervoor zorgen dat jij ze stuk voor stuk gaat masteren”

Wat het jou oplevert?

• Je verdiept je culinaire inzicht en breidt je repertoire uit.
• Je krijgt meer zelfvertrouwen in je skills door inzicht in het proces van koken
• Je gevoel voor timing en planning in de keuken wordt beter.
• Je leert de belangrijkste kooktechnieken beter beheersen.
• Je hebt een gedegen basis voor de juiste vragen bij de speciaalzaken (slager, groenteman, visboer, groothandel).
• Je vergroot je materiaalkennis, maakt kennis met culinaire gadgets en leert slimme kitchen hacks.

Jeroen van Oijen werkt ruim 35 jaar in en aan de gastronomie. Eerst 15 jaar als chef-kok, daarna als inspirator voor de professionele keuken en als gastdocent op de topopleidingen. Hij schreef veel artikelen voor de bekende vakbladen, gaf verschillende magazines en boeken uit en hij is een van de oprichters van het belangrijkste online platform voor chef-koks.

koop Master the originals