Meera Sodha

Meera Sodha is een kok en een food schrijver in Londen. Sinds 2017 schrijft ze een wekelijkse column voor The Guardian genaamd The New Vegan. Haar eerste kookboek, Made In India, werd door de Times uitgeroepen tot boek van het jaar. Haar tweede kookboek, Fresh India, won in 2017 de Observer Food Monthly's Best New Cookbook Award. De derde, East (Azië), werd door Nigella Lawson ‘fantastisch’ genoemd. Meera Sodha is ook actief op Instagram.

alle kookboeken Meera Sodha - website Meera Sodha

Kookboeken van deze auteur

1
2017
9,3 sterren
Puur India

In Puur India laat Meera Sodha zien dat de Indiase keuken allesbehalve bewerkelijk en ingewikkeld is. De 130 recepten in dit boek zijn stuk voor stuk gebaseerd op groente, barsten van de smaken en zijn eenvoudig thuis te maken met makkelijk verkrijgbare ingrediënten.

'Puur India' bevat bekende gerechten als dals en curry's, maar ook opmerkelijke recepten als kebab van rode biet en paneer, bloemkoolkorma en samosa's met paddenstoelen en walnoten. Je hoeft beslist geen vegetariër te zijn om dit boek te waarderen: iedereen die graag meer groente eet en op zoek is naar smakelijke, moderne Indiase gerechten is bij Meera aan het goede adres.

Meera Sodha woont, schrijft en kookt in Londen. Haar eerste kookboek Made in India, waarin ze de recepten van haar moeder en haar voorouders verzamelde, werd meteen een succes. Met 'Puur India' doet zij recht aan de eeuwenoude vegetarische traditie van Gujarat, waar haar familie vandaan komt.

koop Puur IndiaMade in India

tags:
2
2015
9,3 sterren

Dit kookboek staat in Aziatische kookboeken  

Made in India

In Made in India dient Meera Sodha de gerechten op waarmee ze zelf opgroeide. Anders dan het eten dat we kennen van ons plaatselijke Indiase restaurant, zijn haar gerechten fris en verrassend gemakkelijk en snel te maken. Meera verzamelde voor haar boek meer dan 130 verrukkelijke recepten afkomstig uit drie generaties.

Van Hot chapati's en de volmaakte Lamscurry met kaneel, tot kleurrijke bijgerechten als Raita met granaatappel en munt en zalige desserts als Mango-limoengelei met passievruchten. Een essentieel boek voor iedereen die van Indiaas eten houdt en niet te veel gedoe in de keuken wil. Ook van Meera Sodha is het Indiase kookboek Puur India - 130 vegetarische recepten voor elke dag.

koop Made in India - recepten uit een Indiaas familiearchief

tags:
3
2020
9,1 sterren

Dit kookboek staat in Aziatische kookboeken   vegetarische kookboeken  

vegetarisch kookboek - Azië

120 vega(n) recepten van Bangalore tot Beijing

De Britse journaliste en chef-kok Meera Sodha (website) laat zich voor dit vegetarische kookboek inspireren door een aantal van de beste  Aziatische keukens: van India tot Indonesië, van China tot Singapore en van Thailand tot Vietnam. Of je nu vegan of vegetariër bent, of gewoon dol op gerechten met plantaardige ingrediënten. Dit is modern eten zonder gedoe.

Azië bevat gerechten met noedels, rijst, curry's, salades en overheerljike ovengerechten. Allemaal makkelijk om te maken en stampvol heerlijke smaken. Azië laat je zien hoe je een laksa met koolraap maakt, pannenkoeken met kimchi, frites van kikkererwtenmeel of een curry van nieuwe aardappels met snijbiet en kokos. Leef je uit met zoete-aardappelmomo's of maak brownies met gezouten miso.

Een inspirerend en lekker Aziatisch kookboek dus boordevol lekkere vegetarische en vegan recepten.

koop Azië - alle kookboeken van Meera Sodha