India

De Indiase keuken bestaat uit een verscheidenheid aan regionale en traditionele keukens uit India. Gezien de diversiteit in bodem, klimaat, cultuur, etnische groepen en beroepen, variëren deze keukens aanzienlijk en gebruiken ze lokaal beschikbare specerijen, kruiden, groenten en fruit. Indiaas eten wordt dan ook nog eens sterk beïnvloed door religie, met name het hindoeïsme en de islam, culturele keuzes en tradities. De ontdekking van de Nieuwe Wereld bracht een aantal nieuwe groenten en fruit naar India. Een aantal hiervan, zoals aardappelen, tomaten, pepers, pinda's en guave, zijn in veel regio's van India basisproducten geworden. De Indiase keuken heeft andere keukens over de hele wereld beïnvloed, vooral die uit Europa (Groot-Brittannië), het Midden-Oosten, Zuid-Afrika, Oost-Afrika, Zuidoost-Azië, Noord-Amerika, Mauritius, Fiji, Oceanië en het Caribisch gebied.

kookboeken Indiase keuken - kookboeken India

De bijbel van de Indiase keuken

9,4 sterren
2021

Dit kookboek staat in Aziatische kookboeken  

beste kookboek India - De bijbel van de Indiase keuken

Van biryani tot curry’s en dahl en van platbroden tot samosa’s

In De bijbel van de Indiase keuken neemt Paulami Joshi je mee op reis door het immense India: een land zo groot en rijk aan verschillende talen en culturen dat je amper van een land kunt spreken. De Indiase eetcultuur is de afgelopen vijfduizend jaar onafgebroken in beweging geweest - en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Dit uitmuntende kookboek leert je over de verschillende regio's van het land en is opgebouwd aan de hand van deze regio's en ieder 'hoofdstuk' staat vol met de meest heerlijke recepten, van snacks tot chutneys en van hoofdgerechten tot (plat)brood en toetjes. Een uitstekend kookboek dus om de Indiase keuken te ontdekken. Veel van de recepten zijn overigens vegan.

Paulami Joshi (1985) werd geboren in Kolkata in de deelstaat West-Bengalen (Oost-India). Koken leerde ze van haar moeder. Voor studie en werk woonde ze in verschillende Indiase steden, waaronder Mumbai, waar ze ieder vrij uurtje besteedde aan het verder ontrafelen van de immense eetcultuur die het land rijk is. In 2017 verhuisde Paulami naar Nederland. Bekijk hier de website van Paulami Joshi The Spice Trip voor meer ideeën voor recepten.

koop De bijbel van de Indiase keuken - e-book

tags: 

Made in India

9,3 sterren
2015

Dit kookboek staat in Aziatische kookboeken  

Made in India

In Made in India dient Meera Sodha de gerechten op waarmee ze zelf opgroeide. Anders dan het eten dat we kennen van ons plaatselijke Indiase restaurant, zijn haar gerechten fris en verrassend gemakkelijk en snel te maken. Meera verzamelde voor haar boek meer dan 130 verrukkelijke recepten afkomstig uit drie generaties.

Van Hot chapati's en de volmaakte Lamscurry met kaneel, tot kleurrijke bijgerechten als Raita met granaatappel en munt en zalige desserts als Mango-limoengelei met passievruchten. Een essentieel boek voor iedereen die van Indiaas eten houdt en niet te veel gedoe in de keuken wil. Ook van Meera Sodha is het Indiase kookboek Puur India - 130 vegetarische recepten voor elke dag.

koop Made in India - recepten uit een Indiaas familiearchief

tags: 

Puur India

9,3 sterren
2017

Dit kookboek staat in Aziatische kookboeken   nationale en regionale kookboeken   vegetarische kookboeken  

Puur India

In Puur India laat Meera Sodha zien dat de Indiase keuken allesbehalve bewerkelijk en ingewikkeld is. De 130 recepten in dit boek zijn stuk voor stuk gebaseerd op groente, barsten van de smaken en zijn eenvoudig thuis te maken met makkelijk verkrijgbare ingrediënten.

'Puur India' bevat bekende gerechten als dals en curry's, maar ook opmerkelijke recepten als kebab van rode biet en paneer, bloemkoolkorma en samosa's met paddenstoelen en walnoten. Je hoeft beslist geen vegetariër te zijn om dit boek te waarderen: iedereen die graag meer groente eet en op zoek is naar smakelijke, moderne Indiase gerechten is bij Meera aan het goede adres.

Meera Sodha woont, schrijft en kookt in Londen. Haar eerste kookboek Made in India, waarin ze de recepten van haar moeder en haar voorouders verzamelde, werd meteen een succes. Met 'Puur India' doet zij recht aan de eeuwenoude vegetarische traditie van Gujarat, waar haar familie vandaan komt.

koop Puur IndiaMade in India

tags: 

Street Food - India

9,0 sterren
2012
kookboek India - Street Food - India

Mirjam Letsch is zowel fotograaf als reiziger met een passie voor smaken, geuren en kleuren. Daarnaast werkt zij al 16 jaar voor Stichting Duniya, een organisatie die onderwijs en medische zorg biedt aan een grote groep kinderen in India. Deze bijzondere ingrediënten vormen de basis van dit verrassende 'kijk & kook' boek Street Food - India. Foto's van mensen uit de wijk en recepten van eenvoudige, traditionele maaltijden die Mirjam met hen deelde, veelal op de grond zittend tussen de lachende kinderen en smakkende oma's. Het resultaat is een bonte verzameling vegetarische recepten. Makkelijk zelf thuis te maken. Voedzaam. Gezond. Slank. En kleurrijk.

Eenvoudige en lekkere recepten dus voor het typische streetfood uit India. Zeker de moeite.

koop Street Food - India

The Curry Guy Veggie

8,9 sterren
2020

Dit kookboek staat in vegetarische kookboeken  

vegetarische kookboeken - The Curry Guy Veggie

meer dan 100 vegetarische curry's en andere gerechten uit de Indiase keuken

Waar anders dan in India is de vegetarische keuken diepgeworteld in de cultuur, ruim 30% van de bevolking is er vegetariër. In zijn nieuwe boek The Curry Guy Veggie geeft Dan Toombs (site) meer dan 100 vegetarische curry's en andere vegagerechten voor de thuiskok.

'The Curry Guy Veggie' is een verzameling van heerlijk gekruide, vegetarische gerechten volgens authentieke Indiase bereiding. Van samosa's en gevulde chapati's als voorgerecht of snack, tot klassieke groentecurry's, idli's en dosa's en zalige barbecue- en bijgerechten die de Indiase keuken typeren. Met smaakvolle en kruidige ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn, tover je in een mum van tijd de perfecte vegetarische Indiase maaltijd op tafel: voor grote en kleine gezelschappen.

koop The Curry Guy Veggie

tags: 

The Curry Guy Compleet

8,9 sterren
2020
kookboeken India - The Curry Guy Compleet

meer dan 200 curry's, tandoori maaltijden en bijgerechten uit de Indiase keuken

De beste Indiase (curry)recepten gebundeld: meer dan 160 beproefde en een toegift van 50 nieuwe recepten ineen, van Dan Toombs (a.k.a. 'The Curry Guy'). The Curry Guy Compleet geeft je niet alleen de meest lekkere receptuur, het is bovendien een overzichtelijk kookboek: in een oogopslag zie je of het recept een lange of juist snelle bereidingstijd kent, of het vegetarisch dan wel veganistisch is of juist glutenvrij. Begin met essentiële basisrecepten waarmee je, als je ze eenmaal hebt gemaakt, binnen 10 minuten een klassieke curry op tafel zet. Leer de technieken kennen en maak je eigen naan, dosa’s, chiapati, Indiase specerijenmengsels, pickles en chutneys. Van klassieke curry’s, 'tikka masala', vegetarische samosa’s, grill-, rijst- en bijgerechten, 'saag paneer' en meer.

Dan Toombs is bekend van de receptenblog The Curry Guy. Je kan je dus verwachten aan Indiase gerechten maar dan toch op zijn Brits een beetje, wat niet verkeerd is. Voor wie houdt van deze keuken.

koop The Curry Guy Compleet

tags: 
Abonneren op RSS - India