Pien Wekking

Wat doe je als koken voor vrienden en familie je passie is, maar je tijdens perioden van lockdowns dit niet met ze kan delen? Je doet dat digitaal. Om die reden startte Pien Wekking haar Instagram-account @pienlaathaaretenzien - met gerechten waar je het water van in de mond loopt. In 2023 werd ondertussen haar tweede kookboek uitgegeven: Pien laat haar eten zien 2. 'Mijn account is een platform voor simpele, en snelle recepten. Ik vind het heel leuk om te zien dat andere mensen echt wat aan mijn recepten hebben. Ik krijg zoveel leuke berichtjes en foto’s van mensen die dan samen zijn en er zo blij mee zijn. Het is heel leuk om te zien dat andere mensen er ook plezier van hebben en erdoor bij elkaar komen.'

alle kookboeken van Pien Wekking - haar Instagram

Kookboeken van deze auteur

1
2023
9,1 sterren

Dit kookboek staat in beste kookboek 2023  

Pien laat haar eten zien 2 - beste kookboeken 2023

Meer dan 70 recepten voor onvergetelijke avonden

Na het succes van haar eerste kookboek laat Pien nu nog meer eten zien, met meer dan 70 gloednieuwe, bijzondere en de allerlekkerste recepten voor onvergetelijke avonden in Pien laat haar eten zien 2. Verras je gasten op zo’n avond door gamba's en inktvis in pittige saus te serveren, gevolgd door zelfgemaakte ravioli met ricotta, erwtenpuree en pistachepesto. Maak het feest compleet met een espresso crème brûlée. Hoe indrukwekkend het ook klinkt en eruit ziet: niets is te moeilijk, alles is de moeite waard.

Dit boek is een eerbetoon aan Piens grote inspiratiebronnen: de Franse, Italiaanse en Spaanse keuken én levenshouding. Bovenal is dit boek een ode aan koken met liefde, het plezier van een mooi gedekte tafel en aan samen genieten.

De liefde voor koken en eten is Pien Wekking met de paplepel ingegoten. En dus was zij altijd degene die heerlijke etentjes voor haar vrienden organiseerde. Door corona werd ze echter gedwongen haar recepten via Instagram (@pienlaathaaretenzien) te delen. En dat liep een beetje uit de hand. Ondertussen is ze meer dan 170.000 volgers en een succesvol kookboek verder. 

Bij mensen die beide kookboeken van Pien hebben hoor je vaak dat ze dit tweede kookboek nog leuker en nog lekkerder vinden. Een aanrader dus, zeker voor pastaliefhebbers.

koop Pien laat haar eten zien 2

2
2022
8,9 sterren

Dit kookboek staat in kookboek 2022  

Pien laat haar eten zien

Bijzonder simpele & waanzinnig lekkere recepten om van elke dag een dinner party te maken

Door corona begon Pien Wekking de gerechten die ze normaal gesproken elke maand voor haar vriendengroep maakte, op Instagram te delen. En dat liep een beetje uit de hand... Die gerechten zien er dan ook stuk voor stuk dinner party-waardig en om je vingers bij af te likken uit. Tegelijkertijd zijn de recepten no-nonsense en heel goed te doen. En dus laat Pien haar eten zien in deze must-have!

Hierin vind je natuurlijk de beroemde vistaco’s met avocado-limoensaus en de gegrilde-perziksalade met burrata, maar ook exclusieve, nieuwe recepten én heerlijke cocktails. Dankzij de zonnige fotografie, sfeervolle storytelling en mooie vormgeving voelt het alsof je aanschuift bij Pien herself, die je meteen leert hoe je de tafel mooi dekt, en natuurlijk waar het allemaal mee begon: hoe je zonder stress een etentje voor je vrienden verzorgt waar ze nog lang over na zullen praten.

De liefde voor koken en eten is Pien Wekking met de paplepel ingegoten. En dus was zij altijd degene die heerlijke etentjes voor haar vrienden organiseerde.

koop Pien laat haar eten zien