Chin. Ind. Rest. kookboek

9,2 sterren
2023

Dit kookboek staat in beste kookboek 2023  

Chin. Ind. Rest. kookboek - beste kookboek 2023

De levens en keukens voor en achter het doorgeefluik

Winnaar vakjuryprijs Food and Friends Gouden Kookboek 2023

Chinees-Indische restaurants zijn al meer dan zeventig jaar een wijdverbreid begrip in Nederland en Vlaanderen. Wie heeft er nou geen jeugdherinneringen aan de plaatselijke chinees?! In 2021 werd de Chinees-Indische restaurantcultuur zelfs toegevoegd aan de Inventaris Immaterieel Erfgoed.

In Chin. Ind. Rest. kookboek zijn alle klassieke recepten van het Chinees-Indische restaurant vastgelegd, van babi pangang tot de perfecte bami, van foe yong hai tot koe loe kai. Maar ook de recepten van achter het doorgeefluik staan erin: wat eet het keukenpersoneel zelf, welke gerechten namen zij mee vanuit het oosten en maken zij graag thuis?

Aan de hand van de familiegeschiedenis van de eigenaren van restaurant Fook Sing in Amsterdam vertellen de auteurs de geschiedenis van het Chinees-Indische restaurant in Nederland. Ook worden de verhalen van andere restaurants door het land gedeeld. Chin. Ind. Rest. kookboek is een prachtig en smakelijk naslagwerk en een ode aan Chin. Ind. Restaurants.

‘Dit boek licht een tipje van de sluier op met hoeveel liefde, ambacht, aandacht en zorg er in de keukens van Chin. Ind. Rest. gekookt werd. Ik hoop dat alle Chinese Nederlanders trots zijn op de mooie gerechten en de verhalen die zij meedragen.’

‘Een ontroerend en voor Nederland erg belangrijk kookboek dat in de standaard collectie van elke eetliefhebber hoort.’

‘Fijn boek! Eindelijk weet ik nu het geheim achter de echte, Hollands-Chinese tomatensoep.’

koop Chin. Ind. Rest. kookboek