Een nieuwe kijk op eten

Anna Jones Een nieuwe kijk op eten - alledaags vegetarisch in meer dan 200 smakelijke en voedzame recepten

De Britse kok en culinair schrijfster Anna Jones is opgeleid door de populaire Britse kok Jamie Oliver. Ze schreef voor enkele Britse kranten en magazines en kookte met beroemde chefs als Carluccio en Ottolenghi. In de uitgebreide inleiding van Een nieuwe kijk op eten geeft ze haar opvattingen over gezonde voeding. Ondertussen is ook haar tweede kookboek in het Nederlands verschenen: Een nieuwe manier van koken - snelle, simpele en smakelijke recepten voor elke dag (2016).

Anna Jones' eerste kookboek Een nieuwe kijk op eten - alledaags vegetarisch in meer dan 200 smakelijke en voedzame recepten geeft een heel moderne kijk op vegetarisch eten - recepten die gezond, voedzaam, heel lekker en gemakkelijk te maken zijn. Vol recepten waarin het volledige aanbod van vegetarische ingrediënten wordt gebruikt - verschillende granen, zaden en seizoensgroenten - en een alternatieve benadering van koken die niet gebaseerd is op zuivel, zware koolhydraten en gluten : dit is een boek om te koken zoals we nu willen eten. Elk recept wordt ingeleid; de ingrediënten – zoveel mogelijk biologisch en seizoensgebonden – zijn over het algemeen goed verkrijgbaar. Duidelijke, niet moeilijke maar soms wel bewerkelijke receptuur, met serveertips en alternatieven. Veel van de vegetarische recepten zijn ook veganistisch of glutenvrij, of kunnen eenvoudig aangepast worden.

Een nieuwe kijk op eten biedt zeer smakkelijke en inspirerende recepten. De recepten zijn niet moeilijk te maken, de ingredienten zijn eenvoudig te krijgen in een goed gesorteerde supermarkt, met een enkel uitstapje naar de health-food-winkel en zijn vooral gewoon heel lekker. Dit boek is een hele laagdrempelige manier om over te stappen naar een gezondere levensstijl. Een heerlijk boek, in begrijpelijke taal geschreven, met recepten die niet al te ingewikkeld zijn en vooral heel lekker. De tips tussendoor, over bijvoorbeeld seizoensgroenten en -fruit, zijn heel handig. Het is een no-nonsense vegetarisch kookboek dat een aanrader is.

koop 'Een nieuwe kijk op eten' - alle kookboeken van Anna Jones

Dit kookboek staat in vegetarische kookboeken  

Met 'Een nieuwe kijk op eten' nog niet gevonden wat je zocht?

Op Bestekookboeken.com kan je nog veel andere kookboeken vinden dan 'Een nieuwe kijk op eten'. Ben je op zoek naar kookboeken om gezond af te vallen, kijk dan eens naar onze uitgebreide lijst van beste kookboeken makkelijk en gezond of vegetarische kookboeken. Daar vind je zeker een dieet kookboek dat bij jou past. Zoek je recepten om voor je kinderen te maken, kijk dan eens bij kookboeken voor kinderen.

Ben je op eerder op zoek naar de nieuwste en beste kookboeken van het moment, dan moet je naar onze top 10 van beste kookboeken 2019 gaan kijken, of die van 2020 of die van 2021. Voor een lijst van kookboeken die al langer bewezen hebben populair te zijn kan je ook eens kijken bij de beste kookboeken van 2018 of de beste kookboeken van 2017. Daar vind je een selectie van beste kookboeken van de vorige jaren.

Heb je daarna nog steeds niet gevonden wat je zocht dan hebben we tenslotte nog een lijst met kookboeken aanraders die niet in de andere categorieën pasten. Ook populaire kookboeken, maar met een twist.