Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken

Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken

Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken is alles wat je nodig hebt voor een verantwoorde ontdekkingsreis naar eetbare wilde planten in Nederland en België. Geen echt kookboek dus, al bevat het wel verschillende recepten om de planten die je vindt te gaan bereiden. Ook nog eens in een vrij handzaam formaat. Het past in de zak van je jas dus je kan het meenemen op wandelingen in de natuur. Oorspronkelijk een Duitse uitgave maar vertaald in 2014. Voor wie zin heeft om in de natuur zelf op zoek te gaan naar eetbare planten en met voldoende achtergrondinformatie om dit op een verantwoorde manier te gaan doen.

Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken bevat duidelijke foto's en tekeningen (met beschrijving van de plantkenmerken) om de planten te herkennen en een beschrijving van waar ze in Nederland en België te vinden zijn. Met ook een uitvoerige beschrijving van de verschillende voedingsstoffen die de planten bevatten zodat je weet wat je eet. Het boek beschrijft ook welk deel van de plant je op welk moment kan eten en hoe je ze kan gebruiken in je eigen recepten en welke geneeskrachtige werking de planten bevatten. Met voor de veiligheid ook een beschrijving van giftige planten die niet mogen verward worden met de eetbare planten in het boek. Een buitenbeentje hier in deze lijst van kookboeken, maar een aanrader voor mensen die zich hierdoor aangesproken voelen.

koop 'Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken'

 

Dit kookboek staat in veganistische kookboeken  

Met 'Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken' nog niet gevonden wat je zocht?

Op Bestekookboeken.com kan je nog veel andere kookboeken vinden dan 'Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken'. Ben je op zoek naar kookboeken om gezond af te vallen, kijk dan eens naar onze uitgebreide lijst van beste kookboeken makkelijk en gezond of vegetarische kookboeken. Daar vind je zeker een dieet kookboek dat bij jou past. Zoek je recepten om voor je kinderen te maken, kijk dan eens bij kookboeken voor kinderen.

Ben je op eerder op zoek naar de nieuwste en beste kookboeken van het moment, dan moet je naar onze top 10 van beste kookboeken 2019 gaan kijken, of die van 2020. Voor een lijst van kookboeken die al langer bewezen hebben populair te zijn kan je ook eens kijken bij de beste kookboeken van 2018 of de beste kookboeken van 2017. Daar vind je een selectie van beste kookboeken van de vorige jaren.

Heb je daarna nog steeds niet gevonden wat je zocht dan hebben we tenslotte nog een lijst met kookboeken aanraders die niet in de andere categorieën pasten. Ook populaire kookboeken, maar met een twist.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.