The green kitchen

9,2 sterren
2017

Dit kookboek staat in vegetarisch kookboek  

The green kitchen - heerlijke en gezonde vegetarische recepten voor elke dag

De Zweeds-Deense auteurs David Frenkiel en Luise Vindahl hebben het vegetarische eetblog 'Green Kitchen Stories' waarin zij recepten geven voor gezonde vegetarische maaltijden. Hun recepten verschenen in toonaangevende internationale kooktijdschriften. Speciaal voor deze uitgave zijn nieuwe recepten geschreven, maar er staan ook bewerkingen van recepten uit hun blog in. Negentig procent van de recepten is glutenvrij; een deel is ook geschikt voor veganisten.

The green kitchen - heerlijke en gezonde vegetarische recepten voor elke dag is een sfeervol kookboek met meer dan 100 supergezonde, overheerlijke, vegetarische recepten voor iedere dag. Met gerechten uit de hele wereld, tips voor een goedgevulde voorraadkast en informatie over gezonde voeding voor het hele gezin. Naast dat ze recepten geven als kruidenfrittatamet groene asperges, broccolisalade met granaatappel, soep van tomaat en kikkererwten, verse sappen en chutneys en zelfgebakken brood, beschrijven David en Luise hun fascinerende leven in Zweden. Ze vertellen over hun moestuin, de reizen die ze maken en de grote eettafel waar ze aan eten. Wanneer je hun vegetarische recepten maakt, voel je je alsof je bij hen in de keuken staat.

The green kitchen is een van de echte aanraders bij de vegetarische kookboeken van de laatste jaren. Het bevat erg originele recepten die soms wel wat tijd vragen om zelf te gaan bereiden. Maar het resultaat is daar dan ook naar. Daarbij komt dat de ingrediënten die gebruikt worden in Nederland en België goed te verkrijgen zijn, wat ook is meegenomen. Er wordt in de recepten zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke suikers zoals honing of agave en er wordt niet zo veel vet in verwerkt. Het is een kookboek voor vegetariërs of voor mensen die echt graag hun levensstijl willen veranderen door bewuster gezonde voeding klaar te maken.

Een echte aanrader binnen de modernere veggie kookboeken van de laatste jaren voor ons.

koop 'The green kitchen'