Solo Food - 72 keer koken voor jezelf

Beste kookboeken 2017: Solo Food

Janneke Vreugdenhil is culinair journaliste, een kokene schrijfster dus, met onder andere een wekelijkse column in NRC. Zij is ook schrijfster van het populaire kookboek Comfort Food dat al uit 2011 dateert.  Daarna schreef ze nog verschillende andere kookboeken en nu is dus haar nieuwste kookboek Solo Food uitgekomen. Een kookboek met 72 recepten voor de solo kok. Aanleiding voor het schriven van dit kookboek was haar echtscheiding. Ze woont nu ruim anderhalf jaar parttime alleen. De andere helft van de tijd woont zij samen met haar 2 zoons. Janneke vond het moeilijk om de motivatie op te brengen om enkel voor zichzelf te gaan koken. Om dit toch te gaan doen bedacht ze het plan om hierover een kookboek te gaan schrijven, vandaar dus het resultaat.

Solo Food moet zowat het eerste kookboek zijn dat koken voor jezelf tot een feest probeert te maken. Veel mensen staan met liefde uren in de keuken voor hun gezin of vrienden, maar eten als ze alleen zijn een pizza voor de tv. Janneke Vreugdenhil laat zien dat lekker koken zonder publiek juist uiterst bevredigend kan zijn. Je hoeft met niemand rekening te houden, weet precies hoe lang de biefstuk gebakken moet worden en kunt dat heerlijke pastaatje met gamba’s en rokerige whisky-tomatensaus helemaal alleen opeten. Solo Food is een opgewekt en persoonlijk, inspirerend kookboek met 72 recepten die je ernaar doen verlangen om aan tafel te gaan. Alleen!

koop Solo Food - alle boeken van Janneke

Dit kookboek staat in beste kookboeken 2016  

Met 'Solo Food - 72 keer koken voor jezelf' nog niet gevonden wat je zocht?

Op Bestekookboeken.com kan je nog veel andere kookboeken vinden dan 'Solo Food - 72 keer koken voor jezelf'. Ben je op zoek naar kookboeken om gezond af te vallen, kijk dan eens naar onze uitgebreide lijst van beste kookboeken makkelijk en gezond of vegetarische kookboeken. Daar vind je zeker een dieet kookboek dat bij jou past. Zoek je recepten om voor je kinderen te maken, kijk dan eens bij kookboeken voor kinderen.

Ben je op eerder op zoek naar de nieuwste en beste kookboeken van het moment, dan moet je naar onze top 10 van beste kookboeken 2019 gaan kijken, of die van 2020 of die van 2021. Voor een lijst van kookboeken die al langer bewezen hebben populair te zijn kan je ook eens kijken bij de beste kookboeken van 2018 of de beste kookboeken van 2017. Daar vind je een selectie van beste kookboeken van de vorige jaren.

Heb je daarna nog steeds niet gevonden wat je zocht dan hebben we tenslotte nog een lijst met kookboeken aanraders die niet in de andere categorieën pasten. Ook populaire kookboeken, maar met een twist.