Tijd voor een vegetarische barbecue

Tijd voor een vegetarische barbecue

De Australische 'King of the Grill' Ross Dobson denkt ook aan vegetarische liefhebbers van geroosterd voedsel. Daarvoor kijkt hij vaak naar Aziatische keukens waar groentegerechten van oudsher in hoger aanzien staan dan in de meeste westerse keukens. Soms past hij een gerecht aan voor de barbecue, zoals gadogado van geroosterde groenten, een mooie vondst. Geliefde klassiekers zoals gevulde champignons, aardappelen in de schil of gegrilde maïs, maar ook verrassende recepten zoals tofoesteaks met verse sambal, aardappelburgers of vijgenspiesjes. Daarnaast geeft hij ideetjes voor hapjes, dipsauzen, bijgerechten en salades en is er een hoofdstuk gewijd aan overheerlijk brood.

De recepten in Tijd voor een vegetarische barbecue hebben een duidelijke inleiding en zijn vrijwel allemaal voorzien van een paginagrote foto. Voor enkele recepten heb je een ketelbarbecue (met een deksel dus) nodig, soms is een bakplaat een vereiste. Je kunt alle gerechten ook in een oven of koekenpan bereiden, je mist dan alleen die typische roostergeur. Dobson gebruikt graag rijstolie, maar die is te vervangen door zonnebloemolie, arachideolie of zelfs gewone slaolie. De indeling is handig naar soort gerecht (dipsauzen en hapjes; kleine gerechten; grote gerechten; bijgerechten en salades; brood). Het register heeft verwijzingen naar recepttitel en naar ingrediënten. Een inspirerend boek voor de roosteraar, ook als die géén vegetariër is.

Tijd voor een vegetarische barbecue is een aanrader voor wie geen vlees eet maar toch aan de barbecue wil. De recepten zijn niet ingewikkeld en maken gebruik van goed verkrijgbare ingrediënten. Ook voor de kinderen is er veel lekkers voorzien. Vegetarische barbecue voor het hele gezin en voor gasten die komen eten, meer moet dat niet zijn.

koop 'Tijd voor een vegetarische barbecue' - alle kookboeken van Ross Dobson

Dit kookboek staat in BBQ kookboeken   vegetarische kookboeken  

Met 'Tijd voor een vegetarische barbecue' nog niet gevonden wat je zocht?

Op Bestekookboeken.com kan je nog veel andere kookboeken vinden dan 'Tijd voor een vegetarische barbecue'. Ben je op zoek naar kookboeken om gezond af te vallen, kijk dan eens naar onze uitgebreide lijst van beste kookboeken makkelijk en gezond of vegetarische kookboeken. Daar vind je zeker een dieet kookboek dat bij jou past. Zoek je recepten om voor je kinderen te maken, kijk dan eens bij kookboeken voor kinderen.

Ben je op eerder op zoek naar de nieuwste en beste kookboeken van het moment, dan moet je naar onze top 10 van beste kookboeken 2019 gaan kijken, of die van 2020 of die van 2021. Voor een lijst van kookboeken die al langer bewezen hebben populair te zijn kan je ook eens kijken bij de beste kookboeken van 2018 of de beste kookboeken van 2017. Daar vind je een selectie van beste kookboeken van de vorige jaren.

Heb je daarna nog steeds niet gevonden wat je zocht dan hebben we tenslotte nog een lijst met kookboeken aanraders die niet in de andere categorieën pasten. Ook populaire kookboeken, maar met een twist.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.