kookboek barbecue vegetarisch

De barbecue is al lang niet alleen maar bestemd voor vleeseters. Je kan zelfs sommige kazen op de barbecue gebruiken en uiteraard kunnen groenten op allerlei manieren gebruikt worden op de barbecue. Ook voor niet-vegetariërs kan het uiteraard heel interessant zijn om de vegetarische recepten voor op de barbecue te kennen. Veel mensen eten minder vlees dan vroeger en (hopelijk) meer groenten. De barbecue hoeft al lang niet meer enkel maar uit veel vlees te bestaan. Er is ook meer en meer plaats voor (veel) groenten. En dat kan allemaal heel lekker zijn. We hebben op de site overigens ook een nog beperkte selectie van vegan barbecue kookboeken.

Top 10 vegetarische bbq kookboeken

Top 10 vegetarische bbq kookboeken

Vegetarische BBQ

9,0 sterren
2017

Dit kookboek staat in barbecue kookboek   vegetarisch kookboek  

Vegetarische BBQ

Auteur en barbecuegoeroe Steven Raichlen staat al 10 jaar aan de top van de internationale barbecuescene. Zijn boeken worden wereldwijd verkocht en van zijn eerste bestseller zijn alleen in Amerika al een kleine 4 miljoen (!) exemplaren verkocht. In Nederland verkochten zijn (niet-vegetarische) barbecue kookboeken Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ en Rook!  erg goed.

Zodra het weer het toelaat komen overal de barbecues tevoorschijn. Maar wat leg je daar op als je geen vlees of vis eet? Een groentespies of een gepofte aardappel kan iedereen wel bedenken, maar echt creatief zijn deze gerechten niet. Dat het anders kan bewijst Steven Raichlen met zijn nieuwe toptitel Vegetarisch barbecueën. Hierin geeft hij originele en vooral lekkere recepten voor een vegetarische barbecuemaaltijd. Met talloze recepten voor gegrilde groenten en fruit, salades, sauzen en desserts kan de vegetarische barbecue niet anders dan een succes worden. Van een eenvoudige maar heerlijke echte Toscaanse 'bruschetta' of gegrilde tofu tot Mexicaanse salsarecepten en desserts: een waterval van aantrekkelijke en gezonde ideeen waardoor barbecueen ook voor niet-vleeseters een echt feest kan worden!

Vegetarische BBQ bewijst dat barbecue zonder vlees ook enorm lekker kan zijn. Misschien een idee voor je volgende zomerfeest, een barbecue zonder vlees maar lekker met groenten. Erg gevarieerde vegetarische gerechten voor op de barbecue.

koop 'Vegetarische BBQ' - alle barbecue kookboeken van Steven Raichlen

De groene barbecue

9,0 sterren
2021

Dit kookboek staat in barbecue kookboek   vegan kookboek   vegetarisch kookboek  

De groene barbecue

75 vega en vegan recepten van de bbq
In De groene barbecue laat bestsellerauteur Rukmini Iyer haar creativiteit los op de lekkerste en origineelste gerechten voor op de barbecue. De 75 recepten zijn opgedeeld in vegetarische en vegan gerechten, dus voor iedereen zit er wel een nieuwe favoriet bij.

Van spiesjes met ananas, halloumi en munt tot auberginegeitenkaasburgertjes en van salade met groene asperges tot perziken met amandel en rozemarijn. Snijd de ingrediënten, leg ze op het rooster en laat de barbecue het werk doen.

Dit kookboek met vegetarische en veganistische barbecue gerechten moet je gewoon hebben. Heerlijke smaken en structuren! En niet te ingewikkeld.

koop De groene barbecuealle kookboeken van Rukmini Iyer

Masterclass - Groente op de BBQ

9,0 sterren
2019

Dit kookboek staat in barbecue kookboek  

beste kookboeken barbecue - Masterclass - Groente op de BBQ

In Masterclass Groente op de BBQ laat Julius Jaspers met meer dan 35 groentesoorten zien dat je oneindig veel mogelijkheden hebt tijdens het barbecueën, ook als je geen vlees of vis wilt eten. Met zijn eindeloze ervaring op culinair gebied, waaronder diverse BBQ-boeken, mag hij zichzelf gerust master van de barbecue noemen. Dit keer geeft Julius zijn groene klassiekers prijs, denk aan: maiskolf met boter en gegrilde aubergine, bimi met chorizo en venkel in zoutdeeg. Daarbij geeft Julius de recepten van zijn favoriete condimenten, zoals tomatensalsa en misodressing. Masterclass Groente op de BBQ biedt voor ieder wat wils! Veel klassieke maar ook eigen recepten voor op de barbecue dus.

Veel ideeën dus om met groenten te gaan barbecueën, daarom ook geven we dit unieke barbecue kookboek een plaatsje onder de kookboeken voor een vegetarische barbecue. Maar vegetariërs zullen wel merken dat er soms toch vlees bij een paar recepten vermeld staat, maar dat kan natuurlijk weggelaten worden. Maar we wilden dit barbecue kookboek toch ook daar vermelden omdat er echt wel veel goede inspiratie te vinden is, zeker dus ook voor een veggie barbecue.

koop Masterclass - Groente op de BBQ

Vega BBQ

9,0 sterren
2019

Dit kookboek staat in barbecue kookboek  

leuke vegetarische barbecue boeken - Vega BBQ

Vega BBQ is een ander vegetarisch barbecue kookboek dat je leert om groenten op de beste en lekkerste manier te grillen op de barbecue. Ook als e-book te verkrijgen voor de helft van de prijs ongeveer.

Met de fantastische recepten uit 'VEGA BBQ' kun je meer dan genoeg inspiratie opdoen voor een vegetarische barbecue. Het boek begint met een uitgebreide uitleg over het aansteken van de barbecue, grilltechnieken en grilltijden van diverse groenten, fruit en andere ingrediënten als kaas en tofu. Dan is het tijd voor de recepten: gegrilde avocado met misodressing, gegrilde zoete-aardappelsalade, gevulde savooiekool met artisjokkencrème en gegrilde amarettoperen met pistachekaramel. Het klinkt allemaal even heerlijk. Stook het vuurtje dus maar lekker op!

De vega in de titel slaat dus duidelijk niet op vegan, maar wel op vegetarisch of zoals wij eerder zeggen veggie. Er wordt met name ook kaas gebruikt . Nu ja, als je daar dus op let en die weglaat kan je eigenlijk heel makkelijk ook volledig vegan gaan barbecueën als je dat zou willen.

koop Vega BBQ - e-book

Veggie BBQ

9,0 sterren
2022

Dit kookboek staat in beste kookboek 2022   barbecue kookboek   vegetarisch kookboek  

Veggie BBQ - barbecue kookboeken vegetarisch

90 vegetarische barbecuerecepten

Vegetarisch eten en grillen – dat past perfect bij elkaar! In dit boek vind je niet alleen gevulde, aan spiesen geregen en opgerolde groenten, maar nog veel meer geweldige creaties. Meer dan 90 recepten met aromatische grillsmaken zorgen voor optimaal grillgenot – ook voor vleeseters! Boordevol heerlijke recepten: de burgers, spiesen en knapperige seitan zijn gewoon onweerstaanbaar. En met de marinades, dips, bijgerechten, broden van de barbecue en drankjes heb je alles wat je nodig hebt voor een perfect barbecuefeest.

Veggie BBQ laat zien hoe verrassend veelzijdig vegetarisch barbecueën kan zijn.

koop Veggie BBQ

Groen op kolen

9,0 sterren
2019

Dit kookboek staat in barbecue kookboek  

Groen op kolen - vegetarische barbecue kookboeken

groente grillen en koken op de barbecue

Voor Leonard Elenbaas en Jeroen Hazebroek kent het grillen geen geheimen meer. Met Groen op kolen laten zij zien hoe veelzijdig een vegetarische BBQ kan zijn. Ze gaan hierbij uit van verschillende bereidingswijzen van groente, zoals poffen, roosteren en grillen, wokken en langzaam en indirect garen.
Naast vegetarisch of zelfs vegan, zijn de meeste van hun recepten zelfs glutenvrij. Met recepten voor een langzaam gegaarde bloemkool, gegrild fruit, vegan burgers en spicy wokrecepten.

In Groen op kolen krijg je een leuke mix tussen meer eenvoudige gerechten voor op de barbecue die wel heel goed uitgelegd worden (hoe kan je best grillen, waar moet je op letten) en meer uitgebreide en wat meer originele gerechten. Veel dingen om te leren dus. 190 pagina's ongeveer.

koop Groen op kolen

BBQ Vegetarisch

9,0 sterren
2022

Dit kookboek staat in barbecue kookboek  

BBQ Vegetarisch - beste vegetarische kookboeken barbecue

In BBQ Vegetarisch vind je eenvoudige maar lekkere vegetarische recepten voor de BBQ, specials en klassiekers, met professionele fotografie ook.

De Duitse Barbecuekampioen Oliver Sievers geeft zijn eigen tips en ervaringen om te gaan barbecueën zonder vlees. Je vindt hier dus heel veel ideeën om groenten te gaan bereiden op de barbecue. Veel klassieke recepten hiervoor, soms met een eigen twist. De inzichten van een professionele kampioen barbecue dus. Ook voor de presentatie en dergelijke en de organisatie van je barbecue vind je in dit handige boekje van ongeveer 120 pagina's de nodige inspiratie. Mensen zonder ervaring met vegetarische barbecue gaan hier zeker ontdekken hoe je dit best doet en waar je moet opletten. Meer ervaren barbecue koks vinden zeker ook nog nuttige tips en ideeën. Een goedkoop kookboek ook voor ongeveer 10 euro.

koop BBQ Vegetarisch - alle barbecue kookboeken van Oliver Sievers

Ja, ik gril 5 - Vegetarisch

8,8 sterren
2021

Dit kookboek staat in barbecue kookboek   vegetarisch kookboek  

Ja, ik gril 5 - Vegetarisch - vegetarisch barbecue kookboek

50 heerlijke barbecue recepten met groenten en fruit! - dus zonder vlees of vis - Bijvoorbeeld flammkuchen met daslookpesto, gegrilde wijngaardperziken met geitenkaasvulling, linzenburgers en bruschetta met knolselderij! Inclusief seizoenskalender voor groenten, fruit en kruiden + uitleg over verschillende soorten barbecues en grillmethoden!

Als je dus inspiratie wil voor je vegetarische barbecue dan ben je hier aan het goede adres. De ideeën om met fruit te barbecueën zijn soms echt origineel.

koop Ja, ik gril 5 - Vegetarisch

Tijd voor een vegetarische barbecue

8,9 sterren
2016

Dit kookboek staat in barbecue kookboek   vegetarisch kookboek  

Tijd voor een vegetarische barbecue

De Australische 'King of the Grill' Ross Dobson denkt ook aan vegetarische liefhebbers van geroosterd voedsel. Daarvoor kijkt hij vaak naar Aziatische keukens waar groentegerechten van oudsher in hoger aanzien staan dan in de meeste westerse keukens. Soms past hij een gerecht aan voor de barbecue, zoals gadogado van geroosterde groenten, een mooie vondst. Geliefde klassiekers zoals gevulde champignons, aardappelen in de schil of gegrilde maïs, maar ook verrassende recepten zoals tofoesteaks met verse sambal, aardappelburgers of vijgenspiesjes. Daarnaast geeft hij ideetjes voor hapjes, dipsauzen, bijgerechten en salades en is er een hoofdstuk gewijd aan overheerlijk brood.

De recepten in Tijd voor een vegetarische barbecue hebben een duidelijke inleiding en zijn vrijwel allemaal voorzien van een paginagrote foto. Voor enkele recepten heb je een ketelbarbecue (met een deksel dus) nodig, soms is een bakplaat een vereiste. Je kunt alle gerechten ook in een oven of koekenpan bereiden, je mist dan alleen die typische roostergeur. Dobson gebruikt graag rijstolie, maar die is te vervangen door zonnebloemolie, arachideolie of zelfs gewone slaolie. De indeling is handig naar soort gerecht (dipsauzen en hapjes; kleine gerechten; grote gerechten; bijgerechten en salades; brood). Het register heeft verwijzingen naar recepttitel en naar ingrediënten. Een inspirerend boek voor de roosteraar, ook als die géén vegetariër is.

Tijd voor een vegetarische barbecue is een aanrader voor wie geen vlees eet maar toch aan de barbecue wil. De recepten zijn niet ingewikkeld en maken gebruik van goed verkrijgbare ingrediënten. Ook voor de kinderen is er veel lekkers voorzien. Vegetarische barbecue voor het hele gezin en voor gasten die komen eten, meer moet dat niet zijn.

koop 'Tijd voor een vegetarische barbecue' - alle kookboeken van Ross Dobson

Abonneren op RSS - kookboek barbecue vegetarisch