Julius Jaspers

Julius Jaspers (1962) is een Nederlands kok en schrijver van kookboeken. Van 2010 tot en met 2013 was hij medepresentator van het programma Topchef op RTL 5. Hij is tevens eigenaar van de Amsterdamse restaurants Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy. In 2002 bracht Jaspers zijn kookboek Smart Cooking 1 uit. Met dit boek won hij in 2003 de Gouden Garde, waarna hij meer kookboeken schreef, waaronder veel barbecue kookboeken. Ook heeft hij sinds januari 2022 een podcast over koken genaamd Julius’ voorraadkast.

alle kookboeken van Julius Jaspers - website Julius Jaspers - Wikipedia

Kookboeken van deze auteur

1
2021
9,3 sterren

Dit kookboek staat in kookboek 2021   BBQ kookboek  

Kookatlassen - De BBQatlas - goede barbecue kookboeken

de lekkerste BBQ-recepten uit de hele wereld

Deze De BBQatlas uit de reeks Kookatlassen is niet echt goedkoop voor een kookboek maar je krijgt voor de prijs wel heel wat. Meer dan 500 pagina's van originele barbecue recepten met bijhorende informatie van over heel de wereld. Goed om inspiratie te krijgen en zelf te proberen maar even leuk om gewoon te lezen en bekijken hoe men het ergens anders doet of deed. Want sommige culinaire tradities van over de hele wereld verdwijnen of veranderen op zijn minst. Bij ons zie je dat ook. Sowieso zijn de recepten in dit fijne kookboek echt wel goed zelf te doen en te proberen. Het is dus zeker niet alleen een kijkboek, al kan het wel zo gebruikt worden. Als je graag met de barbecue aan de gang gaat dan moet je dit fraai boek eigenlijk wel hebben. Als cadeau is het zeker ook een gegarandeerde voltreffer. Een echte cadeautip dus.

Van Alaska tot Zuid-Afrika overal in de wereld wordt er gebarbecued. Overal met eigen ingrediënten en op eigen wijze. In De BBQ-atlas laat Julius Jaspers zien hoe divers barbecuën kan zijn. In meer dan 150 recepten neemt hij je de hele wereld mee over. Van BBQ-party's in Australië, satés in Indonesië, kamado's uit Japan, groente uit het Midden Oosten, vis uit Scandinavië, streetfood uit Azië tot goede stukken vlees uit Argentinië.

Ben je op sommige locaties al geweest dan zal je sommige van de recepten of manieren van barbecueën herkennen. Iedereen die in Argentinië of een buurland is geweest weet inderdaad dat ze daar enorme stukken vlees op de barbecue kunnen leggen om daar dan op een groot feest met velen van te eten. Maar zo heeft elke plaats wel zijn eigen unieke manier en traditie van barbecue. Heel mooi boek dus dit.

koop Kookatlassen - De BBQatlas - e-book

2
2013
9,2 sterren

Dit kookboek staat in BBQ kookboek  

Beste Barbeque kookboeken: Smart BBQ - Julius Jaspers

Julius Jaspers (1962) is als topkok bekend van zijn prijswinnende kookboeken over Smart Cooking: gezellig koken voor vrienden zonder zwetend in de keuken te hoeven staan. Zijn specialiteit daarbij is barbeque en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn motto luidt: 'Open de flessen, omring je met de beste ingrediënten en aan de slag!' Hij deelde met Robert Kranenborg het podium in het RTL-programma TopChef. Smart BBQ is ook voordelig te krijgen als ebook. Hij heeft nog andere kookboeken bestsellers geschreven, met als bekende het recente barbeque kookboek BQBijbel, ook weer een bestseller deze zomer, en zijn nieuwste kookboek van dit jaar Het ultieme hamburgerboek, dat heel goede kritieken krijgt.

Met Smart BBQ laat topchef Julius Jaspers zien hoe gevarieerd en lekker barbecueën kan zijn. Jaspers tovert een compleet diner van de barbecue! Naast het standaard assortiment van vlees en vis maakt Jaspers met allerhande groenten en fruit voorgerechten, bijgerechten en desserts. Voor elke barbecue, of het er nu een is met kooltjes of op gas, geeft hij een specifieke kooktechniek. Een echte bijbel voor de barbecue dus en een heel uitgebreid naslagwerk.

koop 'Smart BBQ' - ebook - alle kookboeken van Julius Jaspers

3
2022
9,2 sterren

Dit kookboek staat in kookboek 2022  

Kookbijbels - Grillbijbel - beste kookboeken 2022

Van plancha tot grillpan en van ovengrill tot spit

Kookbijbels - Grillbijbel is een echt nieuw standaardwerk over grillen van barbecue kenner en chefkok Julius Jaspers in de befaamde serie kookboeken Kookbijbels.

Grillen is populairder dan ooit tevoren. Waar vroeger een grillen stond voor spareribs en worst , bereidt men nu complete maaltijden op de grill. Groente, vis, schaal- en schelpdieren en zelfs fruit zijn hierbij inmiddels net zo geliefd. In Grillbijbel laat Julius Jaspers aan de hand van duidelijke stap-voor-stapfoto's en heldere iconen zien wat er allemaal mogelijk is en geeft hij zijn 250 meest geliefde recepten. Voor buiten, maar vooral ook binnen en in de oven.

Een echt naslagwerk dus dat heel uitgebreid is en je massa's tips geeft om zelf te gaan grillen en braden in de keuken. Heel knap kookboek dit dat de term kookbijbel verdient.

koop Kookbijbels - Grillbijbel - alle kookboeken van Julius Jaspers

4
2023
9,2 sterren

Dit kookboek staat in beste kookboek 2023   BBQ kookboek  

beste bbq kookboek 2023 - BBQ, the next level

BBQ, the next level bevat maar liefst 100 recepten voor de nieuwsgierige bbq-er.

Dit boek is voor alle BBQ-ers die een stap willen maken. Begrijp me niet verkeerd: ik ben nog steeds dol op pulled pork en rijd om voor goede spareribs, maar toch wil ook ik weleens wat anders. Daarom 100 recepten om je uit je comfort zone te krijgen - en dan bedoel ik echt niet alleen qua moeilijkheidsgraad of ingrediënten. Met 'next level' bedoel ik dat er zoveel meer is dan ribs marineren of aardappels poffen. Ik til in dit boek de zalm, spitskool en lamsbout naar een hoger plan en neem je stap-voor-stap mee in de bereiding van coquilles, duif en Wagyu op de BBQ - om maar iets te noemen.

Een nieuw en inspirerend barbecue kookboek voor 2023 dus waarin Julius Jaspers ons belooft ons naar een verder (hoger) niveau te brengen. dat belooft dus. Steek de barbecue dus maar aan van zodra het weer het toelaat en bereid je voor om je eetgasten te overdonderen met je nieuwe en overlekkere barbecue skills.

koop BBQ, the next level - e-book - alle kookboeken van Julius Jaspers

5
2016
9,1 sterren

Dit kookboek staat in BBQ kookboek  

Beste barbeque kookboeken: BBQBijbel van Julius Jaspers

van asperges tot zwezerik
Julius Jaspers is kok, traiteur, kookboekenschrijver, mede-eigenaar van het familiebedrijf Studio Bazar en heeft een eigen brasserie en kookschool. Hij is bovenal de bedenker van Smart Cooking. Dat wil zeggen dat je zoveel mogelijk voorbereidt voor een diner, zodat je als kok zo lang mogelijk bij je gasten aan tafel kunt blijven. Voor zijn eerste Smart Cooking kookboek won Julius Jaspers in 2003 de gouden garde. Later heeft Julius ook nog verschillende barbeque kookboeken geschreven, met als meest recente zijn BBQBijbel uit 2016, uitgegeven in de serie kookbijbels. Een barbeque kookboek dat heel positieve waarderingen kreeg vanuit verschillende hoeken en dat een van de bestsellers van 2016 was binnen de kookboeken.

Zoals de flap zegt is BBQbijbel hét naslagwerk voor de barbecueliefhebber. Barbecueën is populairder dan ooit tevoren. Waar vroeger een barbecue uit spareribs en worst bestond, bereidt men nu complete maaltijden op de grill. Groente, vis, schaal- en schelpdieren en zelfs fruit zijn hierbij inmiddels net zo geliefd. In BBQbijbel laat barbecuekoning Julius Jaspers aan de hand van duidelijke stap-voor-stapfoto's en heldere iconen zien wat er allemaal mogelijk is en geeft hij zijn 250 meest geliefde recepten prijs. Een aanrader. Andere kookboeken van Julius Jaspers zijn het wat oudere Smart BBQ en Het ultieme hamburgerboek dat recent in 2017 is verschenen.

koop 'BBQBijbel' - alle kookboeken van Julius Jaspers

6
2023
9,0 sterren

Dit kookboek staat in beste kookboek 2023  

Kookbijbels 34 - Eenpansbijbel - nieuwe kookboeken 2023

Eenpansbijbel is het naslagwerk voor iedereen die makkelijk maar lekker wil eten

Een eenpansgerecht, de naam zegt het al, is een gerecht dat volledig uit één pan komt, dus geen garnituren kent, hooguit een smaakmaker ernaast (olie-saus-crunch). In eenpansbijbel ligt de nadruk op gemak, niet zo zeer op snelheid. Ondanks een pan zit in de meeste recepten de schijf van vijf. Weinig werk en vooral gezond!

koop Kookbijbels 34 - Eenpansbijbel - e-book - alles van Julius Jaspers

7
2021
9,0 sterren

Dit kookboek staat in

Beste kookboeken 2021: Het ultieme hamburgerboek

Nog nooit heb je zoveel over hamburgers kunnen lezen als in Het ultieme hamburgerboek van chef-kok en restaurateur Julius Jaspers. Julius Jaspers is kok, traiteur, kookboekenschrijver, mede-eigenaar van het familiebedrijf Studio Bazar en heeft een eigen brasserie en kookschool. Hij is bovenal de bedenker van Smart Cooking. Dat wil zeggen dat je zoveel mogelijk voorbereidt voor een diner, zodat je als kok zo lang mogelijk bij je gasten aan tafel kunt blijven. Hij vertelt je in Het ultieme hamburgerboek de historie van het populaire broodje en leert je de ultieme hamburger te maken, met alle mogelijke bereidingen en ingrediënten.

Door de recepten voor de bun, de patty, de topping en de saus te combineren, creëer je je eigen ultieme hamburger. Je kunt er zelfs meer dan 1.500.000 verschillende hamburgers mee maken. Reken maar uit: 18 buns x 51 patties x 40 toppings x 42 sauzen 1.542.240. Van rund, kalf, varken en lam tot vis, schaaldieren en vegetarisch. Om je op weg te helpen heeft Julius 38 burgers volledig uitgewerkt en 14 bevriende chef-koks gevraagd naar hun ultieme burger.

koop 'Het ultieme hamburgerboek' - alle kookboeken van Julius Jaspers

8
2019
9,0 sterren

Dit kookboek staat in BBQ kookboek  

beste kookboeken barbecue - Masterclass - Groente op de BBQ

In Masterclass Groente op de BBQ laat Julius Jaspers met meer dan 35 groentesoorten zien dat je oneindig veel mogelijkheden hebt tijdens het barbecueën, ook als je geen vlees of vis wilt eten. Met zijn eindeloze ervaring op culinair gebied, waaronder diverse BBQ-boeken, mag hij zichzelf gerust master van de barbecue noemen. Dit keer geeft Julius zijn groene klassiekers prijs, denk aan: maiskolf met boter en gegrilde aubergine, bimi met chorizo en venkel in zoutdeeg. Daarbij geeft Julius de recepten van zijn favoriete condimenten, zoals tomatensalsa en misodressing. Masterclass Groente op de BBQ biedt voor ieder wat wils! Veel klassieke maar ook eigen recepten voor op de barbecue dus.

Veel ideeën dus om met groenten te gaan barbecueën, daarom ook geven we dit unieke barbecue kookboek een plaatsje onder de kookboeken voor een vegetarische barbecue. Maar vegetariërs zullen wel merken dat er soms toch vlees bij een paar recepten vermeld staat, maar dat kan natuurlijk weggelaten worden. Maar we wilden dit barbecue kookboek toch ook daar vermelden omdat er echt wel veel goede inspiratie te vinden is, zeker dus ook voor een veggie barbecue.

koop Masterclass - Groente op de BBQ

9
2023
8,9 sterren

Dit kookboek staat in beste kookboek 2023  

beste kookboeken 2023 - Masterclass - Hamburgers

Maak zelf je ultieme hamburger!

Nog nooit heb je zoveel over hamburgers kunnen lezen als in Masterclass - Hamburgs van chef-kok en restaurateur Julius Jaspers. Hij vertelt je de historie van het populaire broodje en leert je de ultieme hamburger te maken, met alle mogelijke bereidingen en ingrediënten. Door de recepten voor de bun, de patty, de topping en de saus te combineren, creëer je je eigen ultieme hamburger. Een erg leuk kookboek van bijna 200 pagina's om te lezen en zelf te proberen. Als je graag zelf hamburgers maakt is dit het kookboek voor jou, dat is zeker.

koop Masterclass - Hamburgers - e-book - alle kookboeken van Julius Jaspers

10
2020
8,9 sterren

Dit kookboek staat in BBQ kookboek  

Het complete BBQ boek

Met Het complete BBQ boek geeft Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ.

Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend en alles wat je verder nodig hebt voor een geslaagd diner van de grill. Denk aan marinades, rubs, snacks, sauzen en zuurgoed en natuurlijk iets zoets van de BBQ toe.

koop Het complete BBQ boek

11
2017
8,8 sterren

Dit kookboek staat in

Oriental Streetfood

Streetfoodgerechten om thuis te maken én te delen.

Oriental streetfood staat vol Aziatische gerechten om zelf te maken. Het boek is samengesteld uit een grote selectie lichte, gezonde en lekkere Aziatische hapjes, veelal bedoeld om te delen met je tafelgenoten. Want zo doen ze dat in Azië. Met gerechtjes als Xiao long pao, Nahm jim-oesters en Sichuan Dan Dan Mian waan je je even in dit werelddeel met zijn spannende mix van zoet, zuur, zout, bitter en umami. De culinaire ontdekkingen van Julius Jaspers brengen wereldse avonturen in de keuken van elke thuiskok.

koop Oriental Streetfood - e-book