Vegan East

9,2 sterren
2020

Dit kookboek staat in beste kookboeken 2020   vegan kookboeken  

beste vegan kookboek Vegan East

Van streetfood tot basisreceptuur, van spicy tot lichtvoetige Aziatische salades en zoet: Vegan East biedt 80 oosterse vegan gerechten, bomvol smaak, die bovendien razendsnel op tafel staan. Van 'nasi goreng vegan style' tot en met homemade boemboes, kruidenmengsels en currypasta's. 

Schrijfster Milou van der Will heeft de oosterse kookkunsten afgekeken van haar Indische opa en vader. Met haar keuze voor een plantaardig voedingspatroon ontstond de zoektocht naar de smaken van toen in een plantaardige jas: 'Als je kiest voor plantaardig eten, betekent dat niet dat je de smaak of textuur van vlees niet mag opzoeken. Ik omarm juist al die smaken van vroeger, speur naar de lekkerste ingrediënten, experimenteer, probeer klassiekers te evenaren, of steek ze juist in een nieuw, groen jasje.'

Kook mee en maak 'no-ajam opor', sambal goreng paksoi, 'meatless tonkatsu' en op houtskool geroosterde tofu-saté. Van zoetige zaligheden als mango-kokospudding en vegan spekkoek voor bij de koffie tot en met een winterse jackfruitrendang en plantaardige Koreaanse kimchi.

Een inspirerend vegan kookboek waarmee je eens vegan kan koken op een meer 'exotische' manier. Buitengewoon lekker en inventief soms. Als beginnende kok misschien soms wat uitdagend maar dat kan de pret niet drukken. Nu in een nieuwe uitgave met een nieuwe cover maar nog steeds met dezelfde mooie foto's en tekeningen. Een van de betere vegan kookboeken die er zijn, dat is zeker.

koop Vegan East - alle vegan kookboeken van Milou