sport kookboek

Sporters en atleten hebben uiteraard nood aan een gebalanceerd en voedzaam dieet dat hen alles biedt wat ze nodig hebben om te sporten. Verschillende auteurs hebben kookboeken geschreven speciaal voor hen. Wie hebben in deze lijst een aantal van deze kookboeken voor sporters uitgezocht die interessant kunnen zijn voor atleten.

Beste kookboek sport

kookboeken voor sporters en atleten

Eet als een atleet

9,2 sterren
2017
Kookboek sporters - Eet als een atleet

de praktische verdieping voor iedere sporter op elk niveau!

Eet als een atleet is een kookboek voor sporters van verschillende niveaus. Iedere sporter vindt in dit uitstekende kookboek dus wel tips en recepten die hij of zij kan gebruiken. Wat is de beste voeding voor welke sport?

Pasta, eieren, eiwitpoeders, supplementen en shakes. Hoe zit het nu echt met sportvoeding en wat kun je het beste eten om het maximale uit je sportprestaties te halen?

Een goed voedingspatroon is voor elke sporter belangrijk, bijvoorbeeld om maag- en darmklachten tijdens wedstrijden te voorkomen, het goede gewicht te bereiken om optimaal te presteren of in een bepaalde klasse mee te mogen doen. Met de juiste voeding kun je beter presteren, hongerklop voorkomen en sneller herstellen na je training of wedstrijd. In Eet als een atleet scheiden drie experts de zin van onzin en vertalen zij op toegankelijke wijze de wetenschap naar de praktijk, inclusief heerlijke sportrecepten én handige voorbeelddagmenu's.

Tien personages vormen een uniek onderdeel in dit boek. Volg crossfitter Boaz, hockeyster Jill en vega-zwemster Feline in hoe zij zich op het gebied van voeding voorbereiden op trainingen en wedstrijden. Eet als een atleet is er voor elk type sporter, of je doel is om fit te blijven of om de top te bereiken. Welke sport je beoefent, hoe vaak je dat precies doet en welke leeftijd je hebt, maakt daarbij niet uit.

koop Eet als een atleet

Power body

9,0 sterren
2017

Dit kookboek staat in dieet kookboek  

Power body

Gedetailleerd oefenschema - Meer dan 80 haalbare oefeningen - Heerlijk makkelijke recepten
Maak dit voorjaar écht werk van die goede voornemens: Claudia Van Avermaet verklapt je haar persoonlijke Power plan om strakker en energieker in je vel te zitten. Onmisbaar is het Power oefenschema met verfrissende work-outs (fietsen, wandelen, stretching, yoga) en lekkere recepten (ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes). Dit programma van 7 weken is pure fun en voor iedereen haalbaar.

In Power body toont Claudia meer dan 80 verschillende sportoefeningen en presenteert ze superlekkere gerechten met natuurlijke ingrediënten. Ook broer Greg Van Avermaet is fan!  Power Body is het vervolg op het succesvolle Power, oefeningen, recepten en tips voor meer energie van vorig jaar.

Power body bevat eenvoudige recepten die haalbaar zijn om in de week te maken. De recepten zijn eenvoudig te realiseren, met zuivere ingrediënten die meestal overal te vinden zijn. Het boek is opgedeeld in drie thema's: food, mind en body. Bij 'Food' vind je logischerwijs de recepten terug. Heerlijke, gezonde receptjes die nog eens ongelooflijk fotogeniek zijn ook.

koop 'Power body' - alle kookboeken van Claudia Van Avermaet

SportFood

9,1 sterren
2022
SportFood

60 recepten voor meer energie als sporter

Claudia Van Avermaet is al jaren bezig met gezonde voeding en met sport. Nu bundelt ze deze kennis in SportFood. Ben je een recreatieve wandelaar, ga je twee keer week naar de fitness of train je voor een triatlon? Dit boek is er voor ieder type sporter! Lees meer hierover op haar blog The Power Loft.

In een uitgebreide theorie krijg je uitleg hoe je je training naar een hoger niveau kunt brengen door o.a. voeding. Naast uitleg per voedingsgroep, leer je ook wat je best voor, tijdens en na het sporten eet. En uiteraard bezorgt Claudia je ook nog meer dan 60 recepten. Dit wordt in handige schema's gegoten, zodat je je gemakkelijk kunt voorbereiden op jouw training.

koop SportFood - alle kookboeken van Claudia Van Avermaet

Abonneren op RSS - sport kookboek