pizza kookboek

Pizza's zijn erg populair. Om te gaan eten in restaurants over heel de wereld maar meer en meer om ook thuis zelf te maken. Een pizza bestaat uit een bodem van deeg, de pizzabodem, waarop voedingsmiddelen als kaas of analoogkaas, tomaten, olijven, champignons, groenten en vlees gedaan worden, die doorgaans wordt gebakken in een oven. De pizza zoals we die nu kennen is ontstaan in de Italiaanse stad Napels in de 18e eeuw en heeft zich nadien over de hele westerse wereld verspreid. In de meeste pizzeria's worden de pizza's gebakken in een steenoven, maar soms wordt een houtoven gebruikt wat resulteert in een iets andere smaak. Thuis bakt men pizza's in de keukenoven of in een zgn. pizzarette, een tafelmodel elektrische pizza-oven of met de grillfunctie van de microgolf. Om inspiratie op te doen gebruik je best een pizza kookboek. Hierbij een lijst van de betere pizza kookboeken.

Het beste pizza kookboek

beste pizza kookboek

Pizza - Alba Pezone

9,3 sterren
2013

Dit kookboek staat in Italiaans kookboek  

Pizza - beste pizza kookboek

recepten van de beste Napolitaanse pizzabakkers

Pizza: de bijbel voor de lekkerste pizza's! De vijf beste pizzabakkers van Napels - de bakermat van de pizza - delen hun recepten en geheimen. Dit boek boordevol recepten gaat over echte, ambachtelijke pizza's, op traditionele wijze gemaakt met de allerbeste ingrediënten. Net als hun makers zijn de pizza's karaktervol en vertellen ze een verhaal. Een verhaal dat voor iedere pizza weer anders is.

Ook jij kunt nu heerlijke klassiekers maken als pizza Margherita en pizza marinara maar ook bijzondere en fantasierijke pizza's als pizza peperoni & provola en pizza ai 4 pomodori.

Met veel aandacht voor productuitleg, het selecteren van de perfecte ingrediënten en het maken van goed en lekker pizzadeeg.

'Dit zalige boek leert je dat een pizza niet zomaar een pizza is. Italianen maken 'm met heel veel kennis, persoonlijkheid, liefde, ambacht én een hete oven en dat spat van de pagina's. Je wilt nog maar één ding: pizza's! - delicious.

koop Pizza

Kookbijbels - Pizzabijbel

9,2 sterren
2017

Dit kookboek staat in Italiaans kookboek  

Populaire kookboeken: Kookbijbels - Pizzabijbel

van Caprese tot Margherita en van Napolitana tot Quattro Formaggi
In de serie Kookbijbels is nu in 2017 ook een kookboek verschenen over het maken van pizza's. Wil je zelf heerlijke pizza's met een krokante bodem leren maken, dan is dit boek een echte aanrader.

In dit kookboek Kookbijbels - Pizzabijbel van auteur Simon Giaccotto vind je álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot pizzolo. Simon Giaccotto leert je hoe je de perfecte pizzabodem maakt - het belangrijkste onderdeel van de pizza -, vertelt over de geschiedenis van de pizza, het bakken van een pizza en het belang van goede basisingrediënten. In de Pizzabijbel vind je niet alleen klassieke pizza's als pizza Margherita en quattro formaggi, maar ook pizza's met zoete toppings en verschillende platbroden zoals focaccia. Ook beschikbaar als ebook voor een derde van de prijs.

koop 'Kookbijbels - Pizzabijbel' - ebook

Pasta Grannies

9,2 sterren
2023

Dit kookboek staat in Italiaans kookboek   beste kookboek 2023  

beste pasta kookboeken - Pasta Grannies

Comfort Cooking van oma's uit heel Italië

Van wie kun je beter leren koken met passie dan van de Pasta Grannies die hun leven hebben gewijd aan koken, familie en samen genieten? Oma weet het best als het over lekker ouderwets, maar vooral lekker koken gaat, ook in Italië.

Ontdek Pina's (91) kastanjegnocchi met walnotenpesto, liefdevol gemaakt met ingrediënten die ze rond haar huis in Ligurië verbouwt; of het speciale tagliatelle recept van Marietta (99), rechtstreeks uit haar moestuin op het Calabrische platteland. Naast recepten voor smakelijke vleesgerechten, groentepasta's, overheerlijke pizza's en de lekkerste desserts, wordt er volop gekookt met zeevruchten, rijst en peulvruchten, zuivel en kruiden, noten en specerijen. Natuurlijk is er volop aandacht voor de kunst van het maken van je eigen pasta. Welke bloemsoort gebruik je? Werk je met de hand of een pastamachine (beide kan!) en wat zijn de ultieme basisrecepten.

Pasta Grannies: Comfort Cooking is niet alleen een viering van samen koken, maar ook een vrolijk stukje Italiaanse levenswijze. Bovendien bevat het boek QR-codes naar YouTube-filmpjes waarin de nonna's je ieder recept precies uitleggen! Geen reden om dit leuke kookboek niet te kopen dus. Buon appetito!

koop Pasta Grannies

Abonneren op RSS - pizza kookboek