Caribisch kookboek

De Caribische of Caraïbische keuken is de keuken van de Caraïben. De keuken reflecteert de geschiedenis van het Caraïbisch gebied en is een samengaan van Afrikaanse, Indiaanse, Chinese en Indische keukens. De traditionele keuken reflecteert vaak de slavenafkomst van de bevolking, in gefrituurde gerechten met als hoofdingrediënten goedkope producten uit het tijdperk van de slavernij zoals gezouten kabeljauw. De verschillende eilanden en landen maken hun eigenheid kenbaar in hun keuken door de toets van de koloniale overheid.

De Caribische of Caraïbische keuken

De complete Antilliaanse keuken

9,0 sterren
2019

Dit kookboek staat in nationale en regionale kookboeken  

De complete Antilliaanse keuken

300 Heerlijke recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao: dat is "de complete Antilliaanse keuken". Jurino neemt u mee op reis en laat u genieten van de lekkerste Antilliaanse hapjes, gerechten en gebak!

Na zeven jaar speuren en verzamelen durft Antilliaanse chef Jurino Ignacio eindelijk te zeggen dat hij de complete Antilliaanse keuken in één boek heeft weten te vangen. Het boek telt exact 300 recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Van ayaka tot zjozjoli, langs hapjes, hoofdgerechten, snoepgoed en gebak - echt álles staat er in!

Op bol.com is het heel duidelijk dat de kopers van dit unieke kookboek overwegend positief zijn, en dat mag ook wel. een mooi uitgegeven boek dat je introduceert tot de rijke en vooral lekkere Antilliaanse keuken. Een aanrader voor iedereen die deze keuken al kent of hem net wil uitproberen.

koop De complete Antilliaanse keuken

Soulfood & Spaghetti

9,1 sterren
2021

Dit kookboek staat in beste kookboek 2021   nationale en regionale kookboeken  

Soulfood & Spaghetti

150 recepten uit onze Caribisch-Italiaanse keuken

Van de flaptekst:

"150 Nieuwe recepten uit onze Caribisch-Italiaanse keuken. Van traditioneel tot fusion... Jurino en Linda laten je écht Soulfood proeven!
Wat krijg je als ‘n Italiaanse trouwt met een Curaçaoënaar? In ieder geval héél veel lekker eten! In 'Soulfood & Spaghetti' nemen Linda en ik je in 150 nieuwe recepten mee op reis door onze eigen keuken. Van geheime familierecepten tot moderne fusion cooking en natuurlijk heel veel lekkere Soul Food gerechten... Dit zijn onze persoonlijke favorieten, van ons — voor jou!"

Jurino Ignacio en Linda Terrizzi laten ons dus eens kennismaken met hun heel eigen interpretatie van verschillende keukens en hun manier van koken. Een heel leuke manier om kennis te maken met de kookkunsten van anderen. En echt leuke recepten om te ontdekken.

koop Soulfood & Spaghetti - alle kookboeken van Jurino Ignacio

Het Caribische kookboek

9,0 sterren
2020

Dit kookboek staat in nationale en regionale kookboeken  

Het Caribische kookboek

Tropische gerechten met een moderne twist

'Wat het weer in Nederland ook gaat doen, als je kookt uit dit boek heb je altijd het vakantiegevoel te pakken.' Foodies

De Caribische keuken barst van de tropische smaken en zomerse kleuren. In zonnegeel en azuurblauw presenteert chef Helmi Smeulders gerechten met tropisch fruit, knapperige groente en spartelverse vis. Helmi woont al zo'n 20 jaar op Curaçao en runt daar een succesvol cateringbedrijf. Met creatieve toevoegingen geeft ze de eeuwenoude Caribische keuken een moderne twist.

In het kookboek staan bekende Antilliaanse all time favourites als bakbanaan en Johnny Cakes en verrassende gerechten voor onder meer ontbijt, barbecue en buffet. Met Het Caribische kookboek waan je je op een tropisch eiland en geniet je van zomerse gerechten voor zwoele zomeravonden, intieme diners met vrienden en familie of een luie dag aan het strand.

'Helmi Smeulders heeft door haar bevlogenheid de Caribische keuken naar een hoger plan getild.Op geweldige wijze past zij het gebruik van lokale, verse ingrediënten toe in haar recepten.Wij vinden het fantastisch dat Nederland nu ook mag genieten van haar moderne Caribische maaltijden. Dus duik de keuken in met dit mooie kookboek, want dat Helmi haar vak verstaat, staat vast!' - Jonnie & Thérèse Boer, De Librije

koop Het Caribische kookboek

Nos Kushina moderno

8,9 sterren
2016
Nos Kushina moderno

Caribisch koken in de 21e eeuw

Nos Kushina Moderno biedt een hedendaagse kijk op de Antilliaanse keuken. In dit boek lees je hoe de keuken van Aruba, Curaçao en Bonaire de afgelopen decennia is veranderd en welke invloeden daar bij zijn gekomen. Naast onze eigen recepten lees je in dit heerlijke kookboek verhalen (én geheime familierecepten) van 6 inspirerende Antillianen die zich in Nederland hebben gevestigd.

Alweer een boeiend kookboek over de keuken van de Cariben van chef Jurino Ignacio. Ditmaal over de moderne Antilliaanse keuken, vandaar ook de titel 'de moderne keuken'. Alweer een interessant kookboek met ook enkele recepten die als fusion kunnen worden gekenmerkt.

koop Nos Kushina moderno

Abonneren op RSS - Caribisch kookboek