kookboek Thailand

In de Thaise keuken ligt de nadruk op licht bereide gerechten met sterke aromatische componenten en een kruidig randje. De Australische chef-kok David Thompson, een expert op het gebied van Thais eten, merkt op dat de Thaise keuken, in tegenstelling tot veel andere keukens, "gaat over het jongleren met ongelijksoortige elementen om een harmonieuze afwerking te creëren. Net als een complex muzikaal akkoord moet het een glad oppervlak hebben, maar dat is niet het geval." Het maakt niet uit wat eronder gebeurt. Eenvoud is hier helemaal niet het motto.'

De traditionele Thaise keuken valt grofweg in vier categorieën: tom (gekookte gerechten), yam (pittige salades), tam (gestampt voedsel) en kaeng (curries). Frituren, roerbakken en stomen zijn methoden uit de Chinese keuken.

De traditionele Thaise keuken bestaat uit een combinatie van vier tradities: ingrediënten, herkomst, smaaktraditie en receptraditie.

De beste kookboeken Thailand

beste kookboeken thailand

De bijbel van de Thaise keuken

9,2 sterren
2020

Dit kookboek staat in Aziatisch kookboek   nationale en regionale kookboeken  

De bijbel van de Thaise keuken

Van papajasalade tot pad Thai en van jackfruitcurry tot tom kha kai

Hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Thaise keuken wil leren kennen. 
Van papajasalade tot pad Thai en van jackfruitcurry tot tom kha gai: Noi Pia-Ud neemt je mee op een culinaire reis door heel Thailand. Van de dichtbevolkte straten vol eetstalletjes in Bangkok tot aan de uitgestrekte stranden in het zuiden van Thailand.

Als je de exotische keuken van Thailand wil proberen kan je dat met dit kookboek op een leuke en makkelijke manier doen. Als je houdt van Aziatisch eten kan je het dus zeker zelf eens klaarmaken. Een aanrader voor wie Thais wil koken. Kok Noi Pia-Ud helpt je op weg.

koop De bijbel van de Thaise keuken - e-book

Kin Thai

9,1 sterren
2023

Dit kookboek staat in beste kookboek 2023   Aziatisch kookboek  

Kin Thai - beste Thaise kookboeken

Moderne Thaise recepten

In 'Kin Thai' van John Chantarasak maak je kennis met de authentieke en smakelijke Thaise keuken. Elke regio van Thailand kent haar eigen unieke culinaire geschiedenis. In dit boek zul je met al deze Thaise regio's kennismaken door heerlijke gerechten te proeven. Met meer dan 75 recepten heb je al snel de authentieke smaken van deze geurige en smakelijke keuken onder de knie - met ingrediënten die je gewoon bij de supermarkt of toko kunt kopen. Maak heerlijke viskoekjes met ingelegde komkommer, kurkumasoep met patrijs of een klassieke pad thai. Zin in zoet? In 'Kin Thai' vind je ook heerlijke Thaise desserts, zoals mango met zoete kleefrijst. Door deze heerlijke gerechten waan je je in één hap in het prachtige Thailand. 'Kin Thai' is daarom hét perfecte kookboek voor de liefhebber van de Thaise keuken.

John Chantarasak is half Thais, half Brits en werkt al jaren als chef in Londen. Na een opleiding bij Le Cordon Bleu in Bangkok en werkervaring in de keuken van Nahm - een van de beste Thaise restaurants ter wereld - besloot John zijn Thais-Britse achtergrond samen te brengen in zijn receptuur.

koop Kin Thai

De Thaise keuken van Boo Raan

9,0 sterren
2021

Dit kookboek staat in beste kookboek 2021   Aziatisch kookboek  

De Thaise keuken van Boo Raan

Volgens chef Dokkoon Kapueak is Thais koken niet zo moeilijk en kan iedereen het leren.

In dit boek vertelt Dokkoon je precies hoe het moet, van de juiste bereidingswijze tot het herkennen van de goede ingrediënten. Het bevat meer dan 60 traditionele recepten - voor verse curry's, pittige wokgerechten en zelfs een authentieke Thaise barbecue - die ze al haar hele leven lang kent uit Thailand en nu serveert in haar restaurant Boo Raan. In 2018 werd Boo Raan gekroond tot Aziaat van het Jaar door Gault&Millau. In 2021 kwam daar een Michelinstar bij.

Koop De Thaise keuken van Boo Raan (hardcover)

Basisboek Thailand

9,0 sterren
2017
thaise kookboeken - Basisboek Thailand

Basisboek Thailand is een aanrader binnen de kookboeken over de Thaise keuken.

Probeer de uitgesproken smaken en gedurfde smaakcombinaties uit de Thaise keuken. In dit prachtige 'Basisboek Thailand' staan traditionele recepten met een moderne twist. Vlees en vis zijn een belangrijk onderdeel in Thaise recepten. Denk bijvoorbeeld aan Siamese kip met gember en koriander of gemarineerde garnalensaté. Ook typisch Thaise recepten zoals Thaise curry's passeren de revue. De ingrediënten zijn goed verkrijgbaar en je hoeft niet eindeloos in de keuken te staan. 

koop Basisboek Thailand

Thailand het kookboek

8,6 sterren
2015

Dit kookboek staat in Aziatisch kookboek   nationale en regionale kookboeken  

Thailand het kookboek

De Thaise keuken is wereldberoemd door haar uitgebalanceerde mix van verschillende smaken: zoet, zuur, heet en zout. Thailand, het kookboek is de ultieme gids om deze populaire keuken te ontdekken. Schrijver en fotograaf Jean-Pierre Gabriël reisde jarenlang door Thailand, sprak in elke regio met (thuis)koks en vroeg hen naar hun favoriete streekrecepten en specialiteiten.

Thailand, het kookboek bevat maar liefst 500 recepten uit alle Thaise regio's. Van curry's, roerbakgerechten en desserts tot snacks en drankjes. Een prachtig uitgevoerd boek vol met authentieke recepten, achtergrondinformatie en de mooiste foto's.

koop Thailand, het kookboek

Abonneren op RSS - kookboek Thailand