vegetarisch voor kinderen

Vegetarisme is in, en dat is terecht. meer en meer mensen eten geregeld vegetarisch of worden vegetariër. Ook kinderen ontdekken meer en meer het vegetarisme. Vandaar ook dat er speciaal voor kinderen nu ook vegetarische kookboeken op de markt komen, en wij geven hier een opsomming van enkele van de beste kookboeken hiervan.

Beste vegetarische kookboeken kinderen

kookboeken voor vegetarische kinderen

Vega met Shane

9,0 sterren
2020

Dit kookboek staat in beste kookboeken 2020   kookboeken kinderen   vegetarische kookboeken  

Vega met Shane - een vegetarisch kinderkookboek

40 stap-voor-staprecepten voor het hele gezin

Vega met Shane is het nieuwe vegetarische kookboek van de jonge voetballer Shane Kluivert! In dit vervolg op 'Koken met Shane' deelt hij 40 vega recepten. Voor alle jonge chef’s, flexitariërs, sporters en papa’s en mama’s.

Als kookfanaat en sporter weet Shane Kluivert dat maaltijden lekker én gezond moeten zijn. In Vega met Shane deelt hij 40 vega recepten, waarmee hij je stap voor stap de lekkerste vegetarische gerechten leert maken. Want lekker en gezond, dat kan af en toe ook zeker zonder vlees of vis. Voor alle jonge chefs van Nederland en Vlaanderen, flexitariërs, sporters, papa’s en mama’s die met en voor hun kids koken: dit is jullie boek!

Een ideaal kookboek dus om kinderen vanaf 9 jaar ongeveer dus zelf te laten beginnen met vegetarisch te koken. Met lekkere en erg duidelijke recepten die echt niet moeilijk te maken zijn. De foto's bij de gerechten zetten je op weg. Ideaal dus om je kind een vegetarische levensstijl bij te brengen!

koop Vega met Shane - e-book

Het vegetarische kinderkookboek

8,9 sterren
2020

Dit kookboek staat in beste kookboeken 2020   kookboeken kinderen   vegetarische kookboeken  

Het vegetarische kinderkookboek

Ben jij dol op lekker eten? En wil je graag zelf lekkere gerechten maken zonder vlees en vis? Dat kan met de geweldige recepten in dit boek! Of je nou zin hebt in een lekker stevig ontbijt, een fruitig drankje, een kleurrijke maaltijd waarvan het water je in de mond loopt of een zoete verwennerij, je vindt het allemaal in dit vrolijke kookboek. Dankzij de duidelijke stappenplannen met foto's zet jij binnen een handomdraai de leukste en lekkerste vegetarische gerechten op tafel!

Het vegetarische kinderkookboek is een aanrader voor ouders die met hun kinderen vegetarisch willen leren koken. De recepten zijn makkelijk te bereiden en erg lekker. Alles is leuk vormgegeven zodat het ook zeker de kinderen zal aanspreken.

koop Het vegetarische kinderkookboek

Koken met Karin - Vegetarisch

9,0 sterren
2020

Dit kookboek staat in kookboeken kinderen   vegetarische kookboeken  

Koken met Karin - Vegetarisch

Vrolijk kinderkookboek met 17 heerlijke vegetarische recepten die kinderen zelfstandig kunnen maken. Koken met Karin - Vegetarisch is een vrij dun kookboekje van ongeveer 50 pagina's maar wel met erg leuke en lekkere vegetarische recepten voor kinderen.

Verras je ouders met een heerlijke vegetarische maaltijd. Soep, falafel of loempiaatjes, jij tovert het zó op tafel. Maar pas op: voor je het weet willen ze dat je elke dag kookt!

Karin Luiten is bekend van de website 'Koken met Karin', en heeft al vele kookboeken op haar naam staan, waaronder de bekende serie 'Zonder pakjes & zakjes'.
De recepten in dit boekje verschenen wel al eerder in 'Het grote kinderkookboek' van Karin Luiten. Ze is bekend van haar onvermoeibaar montere strijd tegen pakjes & zakjes, haar vaste rubriek in dagblad Trouw en een van de eerste foodblogs van Nederland, waarmee ze een zeer trouwe schare fans verzamelde.

koop Koken met Karin - Vegetarisch

Koken met kinderen - Lekker veggie

8,9 sterren
2021

Dit kookboek staat in kookboeken kinderen  

Vegetarisch kookboek kinderen - Koken met kinderen - Lekker veggie

Koken met kinderen - Lekker veggie is een kookboek voor ouders of familieleden om samen met al jonge kinderen in de keuken aan de slag te gaan. In de reeks kookboeken van Kookhoek is het de bedoeling dat kinderen op een leuke manier dingen bijleren over gezonde voeding, lekkere ingrediënten en hoe deze te combineren tot een voedzame en lekkere maaltijd. Volgens de schrijvers van het kookboek kan je zo al met kinderen vanaf 4 jaar aan de slag. In dit kookboek dus uitsluiten vegetarische recepten om samen met de kids te bereiden. Enkel gezond dus.

Met dit boek steken kinderen én hun ouders, broer, zus, vriend, tante of meester hun handen uit de mouwen om samen de lekkerste gerechten te maken. Door de unieke combinatie van verhalen, achtergrondinformatie en recepten leer je niet alleen hoe je gerechten kunt maken, maar ook waar de ingrediënten vandaan komen. Zo wordt koken leuk, leerzaam én lekker.

koop Koken met kinderen - Lekker veggie

Gezond en vegetarisch koken voor kids

9,0 sterren
2017

Dit kookboek staat in kookboeken kinderen   vegetarische kookboeken  

Gezond en vegetarisch koken voor kids

Nicola Graimes is een Engesltalige culinair schrijfster en de auteur van het erg populaire kookboek 365 koolhydraatarme recepten, een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die graag wil afvallen of een gezond gewicht wil behouden door minder koolhydraten te eten. Zij schreef ook al het Kinderkookboek lekker & gezond voor kinderen vanaf ongeveer 12 jaar, waarbij de nadruk ook weer ligt op gezonde voeding. In juni van dit jaar verschijnt er nu van haar hand in het Nederlands het nieuwe kookboek Gezond en vegetarisch koken voor kids. Een kookboek voor wie vegetarisch wil koken voor het ganse gezin, maar tegelijk ook een kookboek waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen gaan.

Gezond en vegetarisch koken voor kids bevat meer dan 100 recepten voor spannende maaltijden boordevol gezonde ingrediënten. Snelle, eenvoudige en gezonde doordeweekse maaltijden voor het hele gezin, waarbij de rubriek Kids koken kinderen aanmoedigt om zelf hun handen vuil te gaan maken in de keuken. Eenvoudig te volgen recepten voor heerlijke klassiekers en nieuwe ideeën. Boordevol praktisch advies, gezonde tips en gerechten die je van tevoren kunt maken. Recepten voor het ontbijt, het lunchpakket, snacks voor na school, snelle doordeweekse maaltijden, ontspannen weekendgerechten en heerlijke zoete traktaties.

Gezond en vegetarisch koken voor kids doet wat het belooft in de titel, een kinderkookboek aanbieden waarmee ouders met hun kinderen kunnen (leren) vegetarisch te koken. De recepten zijn voldoende makkelijk én erg lekker, wat garant staat voor uren kookplezier met de kids. De ingrediënten zijn overal te koop. Voor kinderen niet altijd de meest voor de hand liggende recepten maar dat is nu net het fijne aan dit kookboek. Het verruimt de horizon van je kinderen op een aangename manier, en is lekker gezond.

koop 'Gezond en vegetarisch koken voor kids' - alle kookboeken van Nicola Graimes

Als je in deze lijst van de beste vegetarische kookboeken voor kids nog niet je zin hebt gevonden kan je misschien nog eens verder kijken in onze lijsten van kookboeken voor kids algemeen of de beste vegetarische kookboeken. Een andere optie is om eens te kijken bij de beste vegan kookboeken, of daar niets interessants tussen staat voor kinderen.

Als je je afvraagt of vegetarisch eten wel voldoende voedzaam is voor opgroeiende kinderen kan je volgende tekst van het Nederlandse Voedingscentrum eens nalezen: Kan mijn kind vegetarisch eten? Daar zal je lezen dat dit inderdaad zo is. Je moet wel opletten natuurlijk om voldoende gevarieerd en gezond te eten, maar daar moet je opletten met eender welk dieet, ook zeker bij kinderen die wel vlees eten.

Abonneren op RSS - vegetarisch voor kinderen