Karin Luiten

Koken met Karin is de alias van kookboekenschrijfster en culinair journalist Karin Luiten. Zij kookt, schrijft en tekent sinds 2005 fulltime voor haar beroep. Er staan intussen achttien kookboeken op haar naam. De bestsellers in de serie Zonder pakjes en zakjes zijn het meest bekend. Ze schrijft ook elke zaterdag in dagblad Trouw.

alle kookboeken van Karin Luiten - website Koken met Karin

Kookboeken van deze auteur

1
2019
9,3 sterren

Dit kookboek staat in Franse kookboeken  

De makkelijke Franse keuken

Van quiche lorraine tot crème brûlée, van boeuf bourguignon tot klassieke uiensoep, wie houdt er nou níet van de Franse keuken? In dit boek staan al Karins Franse favorieten bij elkaar, al dan niet met een twist. Ingewikkeld om zelf te maken? Welnee. Elegante groentetaartjes, smeuïge chocolademadeleines, de lekkerste mosselen of een prachtige charlotte met lange vingers, met dit boek draait ook de minder ervaren kok zijn of haar hand er niet voor om. Of je nu op vakantie bent of weer terug in Nederland, met behulp van Franse culisouvenirs of Nederlandse alternatieven: dat heerlijke Franse eetgevoel, dat kun je overal creëren.

Inclusief smeuïge verhalen, praktische wijntips en een heuse Spotify-playlist met de lekkerste Franse muziek. Een kookboek dat al heel veel beginnende en meer ervaren koks lekker Frans heeft leren koken. Makkelijk en lekker zelf Frans koken met Karin Luiten dus. Een aanrader en leuk om cadeau te geven.

koop De makkelijke Franse keuken

2
2016
9,2 sterren

Dit kookboek staat in feest kookboeken  

De vrolijke tafel - Karin Luiten

feestrecepten voor elke dag

Feestelijk zonder pakjes & zakjes. Samen eten is altijd leuker, met vrienden, familie, collega's of de buren. Maar hoe pak je dat aan, koken voor een gezelschap? Hoeveel mensen je ook over de vloer krijgt, dit nieuwe, sfeervolle kookboek van Karin Luiten biedt volop inspiratie voor de meest uiteenlopende eetfeestjes. Haar kleurrijke, vrolijke gerechten zijn ideaal om met elkaar te delen, maar ook om samen te maken. Vooraf bereiden of meenemen? Ook geen punt.

Karins recepten kenmerken zich bovendien door een mix van verse ingrediënten en goed verkrijgbare producten uit de supermarkt. Een spontane zomerpicknick in het park, een zwierige pastaparty, een Bollywood tv-avondje met hartverwarmende Indiase curry's, je even in Frankrijk wanen met een feestelijke buitenlunch... Heus, met De vrolijke tafel is het voortaan allemaal een fluitje van een cent! Leuke ideeën dus als je zelf wil gaa koken voor een origineel feestje.

koop De vrolijke tafel - alle kookboeken van Karin Luiten

3
2019
9,2 sterren

Dit kookboek staat in kookboeken kinderen  

Het grote kinderkookboek

Kinderen kunnen zelfstandig aan de slag met dit dubbeldikke kookboek van anti-pakjesgoeroe Karin Luiten.

Jong geleerd, oud gedaan. Wie als kind leert koken, eet een leven lang lekker, en nog gezond ook. In dit vrolijke kookboek Het grote kinderkookboek vol weetjes en grapjes zie je hoe je met verse basisingrediënten de heerlijkste maaltijden op tafel zet. Van falafel tot stamppot, van loempiaatjes tot spaghetti met ballen: kinderen kunnen het helemaal zelf, zónder pakjes of zakjes!

Karin Luiten (alias Koken met Karin) is culinair journalist en auteur van diverse kookboeken, waarvan de zonder pakjes & zakjes-boeken het bekendst zijn. Dit boek is een bundeling van haar twee eerder verschenen kinderkookboeken 'Lekker opscheppen!' en 'Lekker uitpakken!'. Samen zijn ze een van de allerbeste kookboeken voor kinderen die je kan vinden. een echte aanrader en erg leuk om hieruit gerechten door kinderen zelf te laten bereiden.

koop Het grote kinderkookboek

4
2022
9,1 sterren

Dit kookboek staat in kookboeken 2022   vegetarische kookboeken  

Vega zónder pakjes & zakjes

101 makkelijke vegetarische recepten voor elke dag

Bestsellerauteur Karin Luiten goes vega
Veel mensen vinden vegetarisch eten nog best lastig, want hoe doe je dat: een dagje zonder vlees? Pakjes en zakjes bieden geen oplossing, die gaan steevast uit van kipfilet of gehakt. Vegetarisch koken is echter veel meer dan alleen maar 'iets weglaten', het draait om creativiteit. Op veler verzoek komt Karin Luiten daarom eindelijk met een vrolijk vegetarisch kookboek, vol inspiratie voor heerlijke, alledaagse gerechten die iedereen kan maken. Vlees of vis mis je helemaal niet bij de linzenmoussaka, preilasagne, Thaise bonenburgers, paprikapaella of filodeegtaart met snijbiet.
Soepen, pasta's, maaltijdsalades, aardappels, rijst, noedels, hartige taarten, ovenschotels: alle favorieten komen aan bod, met een glansrol voor groente en slimme smaakmakers. Inclusief volop praktische tips voor variaties en kliekjes. Dit boek maakt vega eten op een aanstekelijke manier heel vanzelfsprekend. Lekker én makkelijk.

koop Vega zónder pakjes & zakjes - alle kookboeken van Karin Luiten

5
2020
9,1 sterren

Dit kookboek staat in

De makkelijke keuken - Karin luiten

Gewoon gezond en lekker eten voor elke dag. 200 recepten die altijd lukken, met goed verkrijgbare ingrediënten en talloze tips en variaties.

De makkelijke keuken is een kookboek met bijna 200 klassiekers en altijd-goed-recepten die je steeds weer wilt maken. Van aardappelpuree tot erwtensoep, van zalm uit de oven tot bolognesesaus, van caesar salad tot vegetarische groentecurry, van roze koeken tot chocolademousse. Zelfs broodbeleg komt aan bod! Geen gedoe, maar gewoon heerlijke borden met écht eten. Gezond en lekker koken was nog nooit zo makkelijk, iedereen kan het. En dat natuurlijk allemaal zonder pakjes en zakjes.

De makkelijke keuken is de kakelverse heruitgave van Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek van Koken met Karin, de everseller die door al meer dan 150.000 lezers werd stukgekookt.

'Met Karins heldere uitleg, vele tips en overzichtelijke recepten kan iedereen koken.' Janny van der Heijden, jurylid Heel Holland Bakt

koop De makkelijke keuken

6
2023
9,1 sterren

Dit kookboek staat in kookboeken 2023  

Koken met Karin: Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek

Gewoon gezond en lekker eten voor elke dag. 200 recepten die altijd lukken, met goed verkrijgbare ingrediënten en talloze tips en variaties.

Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek is een basiskookboek met bijna 200 klassiekers en altijd-goed-recepten die je steeds weer wilt maken. Van aardappelpuree tot erwtensoep, van zalm uit de oven tot bolognesesaus, van caesar salad tot vegetarische groentecurry, van roze koeken tot chocolademousse. Zelfs broodbeleg komt aan bod! Geen gedoe, maar gewoon heerlijke borden met écht eten. Gezond en lekker koken was nog nooit zo makkelijk, iedereen kan het. En dat natuurlijk allemaal zonder pakjes en zakjes.

Op veler verzoek weer leverbaar: Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek van Koken met Karin, de everseller die door al meer dan 150.000 lezers werd stukgekookt.

koop Koken met Karin: Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek

7
2020
9,0 sterren

Dit kookboek staat in kookboeken kinderen   vegetarische kookboeken  

Koken met Karin - Vegetarisch

Vrolijk kinderkookboek met 17 heerlijke vegetarische recepten die kinderen zelfstandig kunnen maken. Koken met Karin - Vegetarisch is een vrij dun kookboekje van ongeveer 50 pagina's maar wel met erg leuke en lekkere vegetarische recepten voor kinderen.

Verras je ouders met een heerlijke vegetarische maaltijd. Soep, falafel of loempiaatjes, jij tovert het zó op tafel. Maar pas op: voor je het weet willen ze dat je elke dag kookt!

Karin Luiten is bekend van de website 'Koken met Karin', en heeft al vele kookboeken op haar naam staan, waaronder de bekende serie 'Zonder pakjes & zakjes'.
De recepten in dit boekje verschenen wel al eerder in 'Het grote kinderkookboek' van Karin Luiten. Ze is bekend van haar onvermoeibaar montere strijd tegen pakjes & zakjes, haar vaste rubriek in dagblad Trouw en een van de eerste foodblogs van Nederland, waarmee ze een zeer trouwe schare fans verzamelde.

koop Koken met Karin - Vegetarisch

8
2017
8,9 sterren

Dit kookboek staat in

Slim zonder pakjes & zakjes - de methode Koken met Karin

Slim zonder pakjes en zakjes volgens de methode Koken met Karin, het nieuwste kookboek van Karin Luiten, betekent elke dag gevarieerd en lekker eten, optimaal gebruikmaken van wat je in huis hebt, efficiënt boodschappen doen en niks weggooien. Duurzaam en gezond, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. Uitgangspunt is seizoensgroente: wat kun je allemaal doen met een pompoen, of een bloemkool, of bietjes? Maar ook de dankbare veelzijdigheid van een kip komt aan de orde.

In Slim zonder pakjes & zakjes - de methode Koken met Karin leer je dat elk basisingrediënt enorm veel mogelijkheden biedt. Van het ene recept rol je vanzelf in het andere. Nooit meer hetzelfde eten, want je creëert steeds weer nieuwe gerechten, ook met kliekjes en restjes, en zonder pakje of zakje, zoals we natuurlijk van Karin Luiten gewend zijn.

koop 'Slim zonder pakjes & zakjes - de methode Koken met Karin' - alle kookboeken van Karin Luiten

9
2018
8,6 sterren

Dit kookboek staat in bakboeken  

Koken met Karin - Het grote ovenhandboek

De oven is je beste vriend. Wat eenvoudige voorbereidingen, gerecht, hup, zo de oven in en je hebt er verder geen omkijken meer naar. Kleine moeite, groot effect. Toch halen veel mensen niet uit hun oven wat erin zit. Een gemiste kans! 

Koken met Karin laat je in dit boek zien hoe je álles uit je oven kunt toveren. Van borrelhapjes, quiches, brood, pasta, groot vlees en stoompakketjes tot taart, cake, gebakjes, koekjes en toetjes. Handboek oven bevat ruim 150 recepten, de helft hartig, de helft zoet. Ook zijn er handige basisrecepten en een unieke verzameling tips en handigheidjes. Met fraaie receptfotografie, heldere stapvoor-stap-beelden en vrolijke illustraties.Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Allemaal bakken & braden met Karin!

Koken met Karin - Het grote ovenhandboek bevat duidelijke recepten met allerlei tips om te varieren. Met weinig moeite zet je snel een goed gerecht op tafel. Ook ingrediënten die je makkelijk kunt halen bij alle supermarkten en handige tips voor het geval je een ingrediënt niet in huis hebt. Misschien niet altijd zo vernieuwend maar een degelijk en fijn kookboek.

koop Koken met Karin - Het grote ovenhandboek - bij Amazon.nl - alle kookboeken van Karin Luiten