kookboek koolhydraatarm

Over de vraag of een koolhydraat dieet altijd gezond bestaan verschillende visies. Sowieso is het belangrijk om voldoende gevarieerd te eten, ook zeker als je van mening bent dat je (een tijd) best minder koolhydraten consumeert. Daarom kan je dan best kookboeken kopen die daar de nadruk op leggen. Koolhydraten maken normaal gezien onderdeel uit van een gezond voedingspatroon en er zijn veel bronnen van gezonde koolhydraten, denk maar aan volkoren producten zoals volkoren brood, maar ook bijvoorbeeld peulvruchten en zelfs ook fruit en melk.

kookboeken koolhydraatarm

Grip op koolhydraten - snelle en makkelijke weekmenu's

9,2 sterren
2018

Dit kookboek staat in dieet kookboek  

Grip op koolhydraten - snelle en makkelijke weekmenu's

Grip op Koolhydraten - snelle en makkelijke weekmenu's van GOK-koningin en diëtist Yvonne Lemmers combineert dé kooktrends van dit moment: makkelijk en snel koolhydraatbeperkt eten. Door het dagelijkse koolhydratenuurtje is dit advies niet koolhydraatarm (maar koolhydraatbeperkt) en dus goed vol te houden.

Met de handige weekmenu's is het plannen van de je week een fluitje van een cent. Met 120 recepten, opties met tussendoortjes en tweemaal daags eten (balansmenu), en drankjes en soepen, is het hét boek voor de ervaren GOK-ker of de starter: een boek voor iedereen die zonder trek wil of moet afvallen. Van eetlust naar eetrust!

Ook deze nieuwe uitgave in de serie 'Grip op Koolhydraten' van Yvonne Lemmers is weer een prachtig, sprankelend boek geworden. Het lijkt qua stijl erg op de vorige uitgave, waardoor ook dit een modern, handzaam boek is. Het meest bijzondere aan dit exemplaar is toch wel het grote aantal weekmenu's. Ook in eerdere boeken werden voorbeeldmenu's gegeven, maar nog nooit zo gedetailleerd en uitgebreid. De weekmenu's zijn in verschillende categoriën verdeeld en er is daardoor voor elk wat wils: een vegetarisch menu, een balansmenu, een menu mét en zonder tussendoortjes.

koop Grip op koolhydraten - snelle en makkelijke weekmenu's - alle kookboeken van Yvonne

Koolhydraatarme bijbel - Kookbijbels

9,1 sterren
2021

Dit kookboek staat in beste kookboek 2021  

Koolhydraatarme bijbel - beste koolhydraatarme kookboek

250 recepten met weinig en langzame koolhydraten

Koolhydraatarme bijbel is het naslagwerk voor iedereen die minder koolhydraten wil eten, maar beslist niet minder wil genieten. Aan de hand van duidelijke en stapsgewijze instructies laat Janneke Vreugdenhil zien hoe je gerechten maakt met weinig en langzame koolhydraten, zonder daarbij in te leveren op smaak. Van gegrilde tonijn met komkommer-avocadosalade tot koolraap-carbonara en steak béarnaise. En van mokkasmoothies en proteïnebrood tot Thai beef salad en pompoenlasagne.

koop Koolhydraatarme bijbel

Lekker & makkelijk koolhydraatarm

8,9 sterren
2017
Beste kookboeken: Lekker & makkelijk koolhydraatarm - de allerlekkerste recepten voor een gezonde leefstijl

In amper twee jaar tijd groeide de blog KoolhydraatarmRecept.nl van foodblogster en schrijfster Anna-Karina van Denderen uit tot het populairste niet-commerciële koolhydraatarme foodblog van Nederland. Maandelijks vinden honderdduizenden bezoekers hun weg naar de recepten. Anna-Karina's blog is voor velen een inspiratiebron voor creatief koolhydraatarm koken. Nu ook uitgebracht als kookboek.

Lekker & makkelijk koolhydraatarm - de allerlekkerste recepten voor een gezonde leefstijl biedt de allerlekkerste gerechten voor elk moment van de dag en maakt het samenstellen van een afwisselend menu makkelijk. Of koken nu je hobby is of niet, je zet met deze recepten moeiteloos een echt lekker koolhydraatarm gerecht op tafel waar iedereen van mee kan genieten. Alle recepten zijn suikervrij en geschikt voor mensen met diabetes type 2. Laat je verrassen en geniet van slimme basisrecepten, voedzame ontbijtjes, knapperige salades, smakelijke bijgerechten en gevarieerde diners. Van Hollandse stamppot tot zalige Indiase curry! Feestelijke hapjes, zoete lekkernijen en verleidelijke nagerechten. Er staan meer dan 120 recepten in dit boek, met veel variatietips. Je vindt duidelijke uitleg over gezond koolhydraatarm eten en bij elk gerecht staat ook nog eens het aantal koolhydraten vermeld.

koop 'Lekker & makkelijk koolhydraatarm - de allerlekkerste recepten voor een gezonde leefstijl'

Lowcarbchef - Het complete koolhydraatarme kookboek

9,1 sterren
2023

Dit kookboek staat in beste kookboek 2023   dieet kookboek  

beste kookboeken 2023 - Lowcarbchef - Het complete koolhydraatarme kookboek

Meer dan 100 gezonde koolhydraatarme recepten, inclusief 4 weekmenu's

Lowcarbchef - Het complete koolhydraatarme kookboek is nog maar net uitgekomen dit jaar en krijgt al meteen positieve reviews online. Bij de mensen die dit koolhydraatarme kookboek al gekocht hebben lijkt een tevreden te overheersen. Geniet in dit kookboek van handige basisrecepten, voedzame ontbijtjes, frisse salades, makkelijke avondmaaltijden en verrukkelijke bakrecepten. Bij elk recept staan de voedingswaarden vermeld, dit maakt het tellen van je koolhydraatinname én het samenstellen van je eigen menu een stuk makkelijker. In het boek staan ook 4 weekmenu’s, die zijn samengesteld met de recepten uit het boek. Nadat je deze hebt gevolgd, kun je ze als inspiratie gebruiken bij het maken van je eigen weekmenu later.

In het boek vind je dus meer 100 recepten en maar liefst 4 complete weekmenu’s! Alle recepten in het boek zijn duidelijk beschreven en makkelijk om te maken, want koolhydraatarm eten hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Dit kookboek is een must have voor iedereen die een koolhydraatarme levensstijl volgt of er graag mee wilt beginnen!

Quint Kames deelt al meer dan 8 jaar koolhydraatarme recepten op zijn blog Lowcarbchef, waar maandelijks honderdduizenden bezoekers hun weg vinden naar meer dan 500 koolhydraatarme recepten. De lekkerste recepten van Quint zijn nu gebundeld in zijn eerste kookboek. Nog handiger om te volgen zo voor mensen die de blog al kennen, en dat zijn er dus veel.

koop Lowcarbchef - Het complete koolhydraatarme kookboek

Oanh's Kitchen - Koolhydraatarm Kookboek

9,1 sterren
2016
Oanh's Kitchen - Koolhydraatarm Kookboek

Oanh Ha Thi Ngoc is een 29 jarige Alkmaarder woonachtig in Rotterdam. Ze begon via Facebook een blog met koolhydraatarme recepten uit enthousiasme over het dieet dat ze volgde. Dat koolhydraatarme dieet werkte: ze viel af en had ook geen last meer van gevoelige darmen en eczeem. Ze kreeg veel volgers, vandaar dat ze Oanh's Kitchen - Koolhydraatarm Kookboek uitbracht met koolhydraatarme recepten voor ieder moment van de dag. Ze heeft ondertussen ook een tweede kookboek uitgebracht: Koolhydraatarme Wereldgerechten Oanh's Kitchen.

Oanh's Kitchen - Koolhydraatarm Kookboek is een kookboek waarin de nieuwe en all time favourite recepten van Oanh zijn gebundeld. Met 192 pagina's staan er genoeg recepten in voor elk moment van de dag. Van broodjes tot soepjes en van smakelijk pasta tot heerlijke desserts! Bij de recepten staat het aantal koolhydraten vermeld, zodat je dit zelf niet meer uit hoeft te rekenen. Een verzameling heerlijke en makkelijk te maken recepten.

koop Oanh's Kitchen - Koolhydraatarm Kookboek - bekijk al haar boeken

Ketodutchie

9,0 sterren
2021

Dit kookboek staat in beste kookboek 2021  

Ketodutchie

Het keto-dieet, waarbij je koolhydraatarm en vetrijk eet, helpt veel mensen duurzaam af te vallen. En wie eenmaal de principes doorheeft, kan aan de slag. Maar er is een grote behoefte aan inspiratie om elke dag de maaltijden keto-friendly en lekker te maken. Ketodutchie is het platform van Jacqueline Neslo. Daarop inspireert zij ruim 25.000 keto'ers met simpele receptuur van ingrediënten die je gewoon in je eigen supermarkt kunt vinden.

Het kookboek met meer dan 50 recepten is verdeeld in ontbijt, lunch, diner en party, want juist op het gebied van een feestje is er veel lekkers te serveren zonder je levensstijl te onderbreken. Doe keto om je goed te voelen, gebruik dit boek om te weten hoe.

Ketodutchie geeft niet enkel 50 heerlijke keto recepten maar legt ook goed uit wat keto nu precies is en waarom het goed voor ons zou kunnen zijn. De recepten zijn lekker en makkelijk bereidbaar en alles is mooi geïllustreerd. Daarbij is het verfrissend en met humor geschreven.

Jacqueline Neslo, songwriter en zangdocent, kon nog geen ei bakken toen ze op kamers ging. Nooit last gehad vangewichtstoename tot ze diep in de twintig was. Toen begonnen de repen en roze koeken toch hun tol te eisen. Ze zocht lang naar een passende levensstijl en na van alles geprobeerd te hebben ontdekte ze de keto-levensstijl. Een eigen Instagram-account volgde en ze begon onder de naam Ketodutchie met het delen van inspirerende gerechten. En met succes. Dagelijks inspireert ze meer dan 25.000 mensen!

koop Ketodutchie - op Amazon.nl

Koolhydraatarm koken met Oanh's Kitchen

8,9 sterren
2022

Dit kookboek staat in beste kookboek 2022  

Koolhydraatarm koken met Oanh's Kitchen

Koolhydraatarm koken met Oanh’s Kitchen is het zesde kookboek van Oanh. Eerder verschenen: Koolhydraatarme recepten uit Oanh’s Kitchen, Koolhydraatarme wereldgerechten uit Oanh’s Kitchen, Oanh’s Kitchen koolhydraat beperkt receptenboek, Koolhydraatarme baksels uit Oanh’s Kitchen en Meer Koolhydraatarme recepten uit Oanh’s Kitchen. Dit nieuwste kookboek in de reeks boek bevat maar liefst 204 pagina’s vol gloednieuwe recepten voor elk moment van de dag! Van koolhydraatarme broodjes tot een verrukkelijke wortel- cheesecake, en van een heerlijke kaas-uien pizza tot de beroemde Mexicaanse ovenschotel!

Weer een kookboek vol lekkere gerechten en recepten van de Nederlandse receptenblog Oanh's Kitchen dus.

koop Koolhydraatarm koken met Oanh's Kitchen - alle kookboeken van Oanh

Grip op koolhydraten - zoet zonder suiker

8,9 sterren
2023

Dit kookboek staat in dieet kookboek   beste kookboek 2023  

Grip op koolhydraten - zoet zonder suiker

Met dit nieuwe GOK-boek van Yvonne Lemmers geniet je van de beste zoete recepten zonder suiker! Ideaal voor iedereen die wil afvallen én wil blijven genieten van zoet.

In 'Grip op koolhydraten – Zoet zonder suiker' van Yvonne Lemmers vind je de beste zoete (én een paar hartige) GOK-recepten in één boek (met als bonus een aantal nieuwe GOK-proof recepten). Yvonne laat je zien hoe je van zoet kan blijven genieten én tegelijkertijd koolhydraatarm blijft eten. Haar bewezen GOK-methode helpt je af te komen van klachten als overgewicht en weinig energie.

koop Grip op koolhydraten - zoet zonder suiker - e-book
alle kookboeken van Yvonne Lemmers

500 koolhydraatarme gerechten

8,9 sterren
2016
500 koolhydraatarme gerechten

heerlijke caloriearme recepten voor elk moment van de dag, uit de bekende 500 serie

500 koolhydraatarme gerechten bevat een uitgebreide verzameling ontbijten, snacks en hapjes, hoofd- en bijgerechten alsmede heerlijke desserts. Daarnaast bevat dit boek recepten om de klassieke koolhydraten te vervangen door groenten, zoals courgette spaghetti en bloemkoolrijst.

Voor veel inspiratie om koolhydraatarm te gaan koken ben je hier aan het juiste adres.

Alle kookboeken in de 500 serie vind je hier.

koop 500 koolhydraatarme gerechten

Meer Koolhydraatarme Recepten Oanh's Kitchen

8,9 sterren
2018
Meer Koolhydraatarme Recepten Oanh's Kitchen

Meer Koolhydraatarme Recepten is inmiddels het 4e koolhydraatarme kookboek van foodblogger Oanh Ha Thi Ngoc. Ook deze keer is het boek voorzien van 80 heerlijke en eenvoudig te maken recepten uiteraard allemaal koolhydraatarm en suikervrij. Oanh tovert de maaltijden om tot een waar feestje, want dat kan de koolhydraatarme levenswijze echt zijn.

In Meer Koolhydraatarme Recepten Oanh's Kitchen is er veel aandacht voor lunch- en dinergerechten, maar ook ruimte voor lekkere muffins of andere zoetigheden. Weer zo'n super lekker koolhydraatarm kookboek!

Meer Koolhydraatarme Recepten is een heerlijk gevarieerd kookboek. Je staat even wat langer in de keuken maar ja, dat is de prijs die je betaald voor een gezonder en slanker lijf. De gerechten zijn makkelijk te maken, verrassend lekker en ruim bemeten. Wat (net als de andere boeken) heel handig is, is dat de ingrediënten op volgorde van gebruik in het recept staan. Daarbij staat ook aangegeven voor hoeveel personen het recept is en hoeveel gram koolhydraten per persoon de maaltijd bevat. Voor de mensen die wat meer houvast nodig hebben zijn ook dagmenu’s beschikbaar.

koop 'Meer Koolhydraatarme Recepten Oanh's Kitchen' - alles van Oanh Ha Thi Ngoc

365 koolhydraatarme recepten

8,3 sterren
2005
365 koolhydraatarme recepten - snelle, fantastische recepten met weinig koolhydraten

365 koolhydraatarme recepten - snelle, fantastische recepten met weinig koolhydraten van Nicola Graimes is een onmisbaar kookboek voor iedereen die graag wil afvallen of een gezond gewicht wil behouden door minder koolhydraten te eten. Als je denkt dat een voedingspatroon met weinig koolhydraten inhoudt dat je grote hoeveelheden ongezond, vet voedsel kunt eten, dan vergis je je. Het gaat er namelijk om dat je de juiste soort koolhydraten eet, met goede bronnen van eiwitten en vet erbij. Een overdaad aan bewerkte voedingsmiddelen kan leiden tot overmatige insulineproductie en sterke schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Hierdoor krijg je last van pieken en dalen in je energiepeil, trek in zoetigheid en een knagend hongergevoel.

365 koolhydraatarme recepten bevat zoals de naam al aangeeft 365 heerlijke, trendy recepten om gezond mee af te vallen. Het kookboek is al ouder en stamt uit 2005 maar is nog altijd een van de grote bestsellers bij de Nederlandstalige kookboeken en dit niet zonder reden. Het kookboek is en blijft een verantwoorde leidraad om elke dag van het jaar koolhydraatarm te eten. Nu en in de toekomst.

koop '365 koolhydraatarme recepten'

Abonneren op RSS - kookboek koolhydraatarm