kookboek Siciliaans

De Siciliaanse keuken is de stijl van koken op het eiland Sicilië. Het toont sporen van alle culturen die de afgelopen twee millennia op het eiland Sicilië hebben bestaan. Hoewel de keuken veel gemeen heeft met de Italiaanse keuken, heeft de Siciliaanse keuken ook Griekse, Spaanse, Franse en Arabische invloeden.

De Siciliaanse kok Mithaecus, geboren in de 5e eeuw voor Christus, wordt gecrediteerd met het feit dat hij kennis van de Siciliaanse gastronomie naar Griekenland heeft gebracht: zijn kookboek was het eerste in het Grieks, daarom was hij de eerste kookboekauteur in elke taal waarvan de naam bekend is.

kookboeken Sicilië

Sicilië, heerlijke gerechten van een Italiaans eiland

9,1 sterren
2017

Dit kookboek staat in Italiaans kookboek   nationale en regionale kookboeken  

Sicilië, heerlijke gerechten van een Italiaans eiland

Ontdek de unieke keuken van Sicilië met dit nieuwe Italiaanse kookboek Sicilië, heerlijke gerechten van een Italiaans eiland van Giancarlo Caldesi. Door de eeuwen heen hebben o.a. de Grieken, Romeinen, Arabieren, Spanjaarden en Noormannen hun stempel op de Siciliaanse keuken gedrukt en dat proef je terug: exotisch, kruidig en inventief. In combinatie met de enorme variëteit aan vis uit de Middellandse Zee en de producten van het eiland zelf - kaas, citrusvruchten, wijn, olijfolie en zout - is de keuken van Sicilië een ware verrassing die je moet hebben geproefd.

Maak typische Siciliaanse gerechten als sarde a beccaficu (gevulde sardientjes) of bloemkool op Siciliaanse wijze klaar: met ansjovis en in rode wijn gestoofd. Of serveer caponata, het zoetzure auberginegerecht. Streetfood uit Palermo, antipasti en prachtige pasta-, vis- en vleesgerechten en uiteraard de zoete zaligheden waar Sicilië bekend om staat: van ricotta- taart met marsalasiroop tot en met ijs en torta di marmellata ai mandarini.

koop 'Sicilië, heerlijke gerechten van een Italiaans eiland' - alle kookboeken van Giancarlo Caldesi

Smaak van Sicilië

9,0 sterren
2017

Dit kookboek staat in Italiaans kookboek  

Italiaanse kookboeken: Smaak van Sicilië

zonnige en zinderende recepten van een uniek mediterraan eiland
De Siciliaanse keuken is veelzijdig en bevat een groot aantal ingrediënten die hun basis vonden in de Griekse, Romaanse, Arabische en Spaanse overheersingen. Veel vis, verse vruchten en een grote variëteit aan de meest heerlijke groenten. Ursula Ferrigno, schrijfster van onder meer de eerder verschenen bestsellers 'Trattoria' en 'Italië Thuis' dook in de geschiedenis en oorsprong van de Siciliaanse keuken en selecteerde de meest onweerstaanbare recepten.

Naast salades, vis & vlees, soepen & pasta's is er in het kookboek Smaak van Sicilië van Ursula Ferrigno ook veel aandacht voor brood en desserts. Ieder recept is helder beschreven, gemakkelijk te maken en schitterend gefotografeerd. Een tongstrelend kookboek en zonder meer een ode aan het mooie eiland!

koop 'Smaak van Sicilië' - alle kookboeken van Ursula Ferrigno

The Lemon Kitchen Sicilië

8,6 sterren
2022

Dit kookboek staat in beste kookboek 2022   Italiaans kookboek  

The Lemon Kitchen Sicilië

Eenvoudige Siciliaanse recepten

Jadis Schreuder is terug met nieuwe en heerlijke gerechten, en dit keer reis je met The Lemon Kitchen naar Sicilië; hét citroeneiland.

The Lemon Kitchen Sicilië laat je proeven van de veelzijdigste keuken van Italië. Met 65 heerlijke, mediterrane recepten brengt Jadis de Siciliaanse keuken bij jou in huis. Jadis reisde het eiland rond, op zoek naar authentieke recepten en eerlijke, pure producten. Ontdek traditionele en nieuwe methodes voor verspillingsvrij koken waarmee je de verrassendste gerechten maakt. Dit boek is een persoonlijk reisverslag van Jadis, boordevol smaakvolle recepten uit deze unieke Italiaanse regio.

Dit boek is het vervolg op het succesvolle The Lemon Kitchen kookboek. De hoofdrol is wederom weggelegd voor de biologische citroen – het wonderingrediënt voor in de keuken. Maak het verfrissende citrusjam-trio, crunchy pasta met courgette en broodkruim, feestelijke antipasti en de klassieker melanzane di parmigiano. Jadis’ recepten zijn duurzaam, eenvoudig en bovenal rijk van smaak. Kortom, food for the soul.

koop The Lemon Kitchen Sicilië

Peppe Giacomazza - Ronde van Italië

8,8 sterren
2022

Dit kookboek staat in beste kookboek 2022   Italiaans kookboek  

Peppe Giacomazza - Ronde van Italië

De bekende Italiaanse njam-chef Peppe Giacomazza neemt u mee op Ronde door Italië. In dit prachtige boek vindt u info over de 20 regio's in Italië, fijne weetjes over de specialiteiten en 80 toegankelijke recepten uit die regio's. De recepten zijn -zoals het een goed Italiaans recept betaamt- gemaakt met pure topproducten op een eenvoudige wijze klaargemaakt. Buon Appetito!

Met 60 gerechten uit de 20 regio's van Italië.

Peppe Giacomazza leerde de kneepjes van het vak van zijn vader Vincenzo, die maître was op een cruiseboot en er de restaurants organiseerde. Toen hij op huwelijksreis kwam naar België bleef hij er plakken en keerde niet meer terug naar Sicilië. In 1980 opende Vincenzo het restaurant La Botte in Genk. Maar al snel nam zoonlief het heft in eigen handen. Op zijn negende maakte hij zijn eerste pizza’s en niet veel later was hij elk weekend in de keuken terug te vinden. Toen hij naar de hotelschool in Hasselt trok, had hij het koken al lang in de vingers. In het ouderlijke restaurant ontpopte hij zich tot een creatieve chef die de Italiaanse keuken tot een hoogtepunt van perfectie brengt. Onder het goedkeurende oog van vader Vincenzo. Peppe houdt vast aan smaak, aan Italiaanse streekproducten en aan topkwaliteit. Aan de echte ‘Arte della cucina’. Alles wordt in eigen huis gemaakt, van de pasta tot de patisserie. 

koop Peppe Giacomazza - Ronde van Italië

Abonneren op RSS - kookboek Siciliaans